Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Za 250 najdi G3 poloven. Nov e 17.000, ako soberish nema da zgreshish.

на телефонот екранот почна да ми покажува први знаци на проблеми ... сеуште ми е под гаранција од Телеком, бев во салон ми рекоа да им го оставам ќе го прателе во Мобико, тие им биле овластен сервисер за Самсунг во Македонија... сеа некој да ми каже ако има искуство со овие работи... знам дека секој телефон своја приказна е и дека е различно времето на сервисирање ама дали ќе ми го средат или можно е да ме сјебаат...

на телефонот екранот почна да ми покажува први знаци на проблеми ... сеуште ми е под гаранција од Телеком, бев во салон ми рекоа да им го оставам ќе го прателе во Мобико, тие им биле овластен сервисер за Самсунг во Македонија... сеа некој да ми каже ако има искуство со овие работи... знам дека секој телефон своја приказна е и дека е различно времето на сервисирање ама дали ќе ми го средат или можно е да ме сјебаат...
Или ќе ти го средат или ќе ти речат механичко оштетување и чао гаранцијо

Или ќе ти го средат или ќе ти речат механичко оштетување и чао гаранцијо

баш на тоа и мислев коа реков можно е да ме сјебаат на "механичко оштетување"... ми се случи истото шо им се случува на телевизорите по кладиници шо се... нели цело време вклучени се на телетекст и ко ќе пуштиш програма бројките од телетексот се познаваат во позадина... е сеа кај мене во позадина инстаграм се познава коа ќе отворам некоја друга страна.. не е ептен апла ама се забележува на бела позадина....

баш на тоа и мислев коа реков можно е да ме сјебаат на "механичко оштетување"... ми се случи истото шо им се случува на телевизорите по кладиници шо се... нели цело време вклучени се на телетекст и ко ќе пуштиш програма бројките од телетексот се познаваат во позадина... е сеа кај мене во позадина инстаграм се познава коа ќе отворам некоја друга страна.. не е ептен апла ама се забележува на бела позадина....
На што телефон?
Претпоставувам е со супер амолед ако е нон стоп истата работа како во позадина
Како испечени пиксели нез како да објаснам

Тоа е дефинитивно до екранот имало доста случаеви и би требало да помине под гаранција

На што телефон?
Претпоставувам е со супер амолед ако е нон стоп истата работа како во позадина
Како испечени пиксели нез како да објаснам

Тоа е дефинитивно до екранот имало доста случаеви и би требало да помине под гаранција

да да супер амолед, за Samsung Galaxy s5 станува збор... и браво баш е добар терминот испечени пиксели баш така, скрос исто како на сликава.. во долниот дел и во горниот дел исто..

it_photo_204439.jpg

Се мислам конечно, првпат, и јас да одделам троа повеќе пари за телефон :D, кој ќе ми служи повеќе време, барем 3 години на високо ниво. Значи сакам all-round играч.
- Екран од 4.7“ - 5“ мислам е sweet-spot.
- Резолуција од мин. 1280х720
- РАМ од мин. 1.5 GB.
- Процесорите не ги разбирам кој е како е, како кај лаптопите, али квадкор мислам е обавезно во денешно време.
- Да има јака задна камера, а предната не е толку битна ама ако веќе поставуваме барања, да биде мин. 5 МР.
- Видео преферирам full hd, али ете само hd нека биде минимум.
- Батерија, да не биде испод 2100 mAh, реално, да може 2 дена да трае со нормално користење, пред се интернет.

Сега моментално имам LG Spirit LTE верзијата. Ова со LTE интернетот кај нас сеуште е скапо за обичен смртник, не знам колку би ми користело сега па и во иднина. Телефончето си е сосема ок, за mid-range user. Има многу добар hd екран кој на големина од 4.7“ дава одлична резолуција. Но осеќам дека ми треба нешто појако, побрзо, по-премиум :LOL: ама далеку од ајфон, S6 или пак S7.

Конкретното прашање е дали да земам нов на пример:
Samsung: Galaxy A3 (2016), A5, S4, S3 neo, J5 итн уште некој сличен. Овој новиот А3 ми е ептен убав, сличен на S6.
LG: со слични перформанси како овие погоре a нешто поефтини: LG G4 beat, G3 S, Zero итн.
Гледам и Asus имаат привлечни модели, со intel процесори.

или пак нешто на старо, ама премиум како: Galaxy S5, LG G2, G3 итн

Горна граница во цена би била околу 250 еур. Секако тука влегува прво продажбата на Spirit-ов и после да се доплати за новиот. :P Периодов на купување претпоставка, ако биде се во ред, ќе биде мај-јули. Дотогаш можда ќе може да се најде и S6 за 300 еур. :D

2 телефони со ред ми се LG и некако сум приврзан кон таа марка (не само за телефони) па можда малку повеќе би се наклонил пак кон таа марка иако би сакал да пробам и самсунг :cool:

Јас земав сега брзо Samsung Galaxy j5 и ги има сите карактеристики кои ги бараш:

-4 јадрен процесор ,архит-Кортекс А53,
-рам-1.5 гига
-задна камера 13 предна 5, и фул хд видео,
-батерија 2500 м.а.ч.
-екран 5 инчи

-цена во АМЦ-10 900, во Мобимак 12 900.

Единствено нешто што малку ме мачи е што еден тип на мемориски картички (пишува на нив Apacer, klasa 10) нема стабилност со нив. некогаш ги чита некогаш не ги распознава. Истото на 2-3 пати ми се случи и со таблетот Самсунг таб 4. Дали не се компатибилни со Самсунгот-појма немам. На другите сите уреди дома картичките работат, а исто Самунгот ги чита другите видови. Оваа само некако ми прави проблем

Mozit sum nadvor od temata, ali imal nekoj iskustvo so servisot na amc? Telefonot e pod garancija kaj niv, ali me interesirat kolku vreme najmalce bi ostanal kaj niv i dali imaat servisi vo ostanative gradovi osven sk?
АМЦ според мене се нај лажлива фирма во земјава. Максимум смее 30 дена да остане, повеќе и ден да е имаш право на нов телефон. Единствениот (мафијашки) сервис им е во т.ц. Соравија.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Jas nekako sum zadovolen od Amc, ili imam sreća. Im reklamirav telefon koj go zaebav rutirajći go, ovde nikoj po servisite nemožeše da stavi nov android, a tie mi go sredija telefonot bez nadoknada. Možebi ne go setile deka e rutiran

Pa so ogled na mojot ishod-da. Da bile malku poažurni će me žegnea malku, vaka sega ke se pravam na Tošo

^
Очигледно си поминал
"со лесно"
Кога ќе те "изгорат" АМЦ и ќе те шетаат навака-натака,
ќе ти се смени мислењето засекогаш и нема да ти текне никогаш веќе да влезеш а не па да купиш нешто од таму.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Здраво, дали некој има информација каде менуваат скршено стакло на екран за Samsung Galaxy ACE?
Ви благодарам многу однапред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom