Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
јас поднесов за произход 21 јануар, пред 3 недели ми излезе потврда за произходот. Посредникот го зеде и бев сега на 21 август за закажување интервју. Ми го закажаа за јуни 2017.

Провете си на интернет до кај ви е статусот со произходот и јавете му се на посредникот

Како мислиш пред три недели ти било изготвен произходот и СЕГА во АВГУСТ си бил за закажување интервју? Да не мислеше 21 Април наместо Август ?

Член од
23 јануари 2015
Мислења
114
Поени од реакции
143
Здраво дечки. Да споделам информација.

Во петокот, на 22.04.2016 бев за Софија за поднесување дополнителни документи. Значи без закажување, стигнав некаде кај 10ч (бугарско) немаше ич гужва, можеби 10-15 луѓе и повеќето беа за закажување интервју. Инаку, тој ден закажуваа за Јуни 2017-та. Завршив работа без проблем, им поднесов док од прв братучед и плус Удостоверение од дедо ми дека бил војник. На човекот на шалтерот му реков дека ако и сега не ми дадат државјанство... (се насмеа).
Тоа е, некои членови знаат дека по втор пат аплицирам - еднаш ме прекратија па почнав наново цела постапка. Сега во Ноември бев на интервју, се надевам дека до крај на 2016та ќе ми ја уважат Молбата, па напролет догодина ова време ќе го имам пасошот в рака :)
Поздрав до сите, и ако сте упорни - се се може :D

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643

Во петокот, на 22.04.2016 бев за Софија за поднесување дополнителни документи. Значи без закажување, стигнав некаде кај 10ч (бугарско) немаше ич гужва, можеби 10-15 луѓе и повеќето беа за закажување интервју. Инаку, тој ден закажуваа за Јуни 2017-та. Завршив работа без проблем, им поднесов док од прв братучед и плус Удостоверение од дедо ми дека бил војник. На човекот на шалтерот му реков дека ако и сега не ми дадат државјанство... (се насмеа).
Тоа е, некои членови знаат дека по втор пат аплицирам - еднаш ме прекратија па почнав наново цела постапка. Сега во Ноември бев на интервју, се надевам дека до крај на 2016та ќе ми ја уважат Молбата, па напролет догодина ова време ќе го имам пасошот в рака :)
Ти бaрaa дoп.дoкументи или ти сaмoиницијaтивнo беше? Мене ми рекoa декa не примaaт нa шaлтер дoп.дoкументи aкo не си нa дoпoлнoтелнa

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581

Ај да се надеваме дека бранот од луѓе стивна, па нема да се чека повеќе од 14 месеци за интервју од сега па натаму :)

Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Da informiram deka i kaj mene ima promena na status - По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Браво,заслужи најповеке од сите на форумо,сега и за потишвање на указот да не израдваш.Колку време беше на дополнителна?

Член од
11 март 2010
Мислења
31
Поени од реакции
46
Fala @dimitars Spolaj mu na Boga, na site arno da e!
Zdravo @Jenny111 , 65XX/2013, BKK potvrda.

Walkman,potvrda od BKKS Strumica I so statistika tie potvrdata izdadena?
BKK od Bitolskoto zdruzenie. Potvrdata bese 1 stranica.

Koga ja izvadi potvrdata I koga ja aplicira vo MP,ne tie so statistika potvrdata,zasto od 2014 navaka samo so statistika davaat potvrda od bkks ,uste ednas cestito srekno I site da se izraduvame so potpisan ,pozzz

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Браво,заслужи најповеке од сите на форумо,сега и за потишвање на указот да не израдваш.Колку време беше на дополнителна?
Fala @goran.slavkoski , ali znam i deka sum samo 1 od celata ovde pristuna tajfa koja sto sekoj za sebe dava doprinos na ovaa forumska tema da bide najdobra vo MK, pa i posiroko!
Amin !

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Walkman,potvrda od BKKS Strumica I so statistika tie potvrdata izdadena?
Koga ja izvadi potvrdata I koga ja aplicira vo MP,ne tie so statistika potvrdata,zasto od 2014 navaka samo so statistika davaat potvrda od bkks ,uste ednas cestito srekno I site da se izraduvame so potpisan ,pozzz
Noemvri 2015 i vednas ja odnesov vo MP kako dopolnitelen dokument.
AMIN za site, daj Boze![DOUBLEPOST=1461587291][/DOUBLEPOST]
Колку време беше на дополнителна Walkman?
Prvobitno, od april 2014.

Последно уредено:
D

Daniel_faca

Гостин
AMIN za site, daj Boze!
Ajde drugar so sreka samo ubavi vesti da slusame se nadevam ke spodelis tuka za konecniot ishod...kako i da e uste ednas ke kazam najmilo mi e ti da dobies bugarsko drzavjanstvo zasuluzeno ke bide hehehhe pozz[DOUBLEPOST=1461587464][/DOUBLEPOST]
AMIN za site, daj Boze!
Ajde drugar so sreka samo ubavi vesti da slusame se nadevam ke spodelis tuka za konecniot ishod...kako i da e uste ednas ke kazam najmilo mi e ti da dobies bugarsko drzavjanstvo zasuluzeno ke bide hehehhe pozz

Член од
11 март 2010
Мислења
31
Поени од реакции
46
Walkman,Na koj osnov ti ja dadoa potvrdata vo BKKS I dali pisuvase so statistika,pozzz[DOUBLEPOST=1461588157][/DOUBLEPOST]
Walkman,Na koj osnov ti ja dadoa potvrdata vo BKKS I dali pisuvase so statistika,pozzz

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom