- Член од
- 22 јули 2010
- Мислења
- 32.528
- Поени од реакции
- 81.967
Абе ајде? Кое ти е ова размислување? Како тебе ова размислување те прави да бидеш подобар од сендвичарот кој мисли дека ако го критикуваш него одма си комуњар и соросоид? Зошто ако јас искритикувам потег на демонстрантите одма ме прави дпмне и нивни гласач?Па што ако одиш на протести,кога пак ги гласаш ВМРО?
Така и треба да остане ама некој ќе го дудла тука како треба и по полиција да се удира.Не го удрија директно полицаецот со кесата со боја туку ќесата се скина и освен него дел од луѓето беа офарбани
Често една слика не кажува што точно се случило.
Напротив, на протестиве има многу ОК однос полиција и демонстранти, со смеење и заебанции и се.
Да можеше да се стигне до политичарите, нема кесиња боја да лета по нив, туку други работи.
Во врска со другиов дел од цитатот, мислам дека е класично пичкање и бегање ако кажуваш дека не можеш да дојдеш до позиција да „обоиш“ некој од функционериве на власта кога ги има буквално секаде, секој ебан ден излагаат, сечат ленти некаде, отвараат пешачки премини и слично. На следно сечење лента на кружен тек во Скопје, повелете со бои и гаѓајте ги. Само што се нема муда, нешто што установивме и пред тоа.
Млатење слама у празно е да кажеш дека фунцкионерите на оваа влада не можат да се видат на јавни места и се тешко достапни. секој ебан трет ден сечат ленти за небитни ствари низ државава али ваљда дека најмногу го прават тоа во недела а недела е ден за одмор од протести, па да не настане куршлус. Боље е да се бои скриен, позади некој покрупен лик, да не те фатат камери.Ако има некои такви, што сакале ама не можеле да го начекаат, јас сум подготвен да ги однесам до позиција од која и да сакаат, нема да можат да го промашат Груевски, или било кој и да сакаат. Дури и по цена да треба да лежам за тоа.