B
Blade Torch
Гостин
Ме интересира дали некој дал оригинален документ од црква или војска на самото интервју? Или нема шанси да ти примат било што, само те интервјуираат, внесуваат во компјутер податоци и толку.
Добро,овие претседателите на бугарските здруженија немаат информаци зошто толку се касни со изгласувањето на законот и кога истиот би бил изгласан?@bugarkata, @TheDok, fala na odgovorot.
@Pepibe, fala za spodeluvanje na tvoe mislenje i, eve, okolu izglasuvanje na zakonot.
Za da ja razberat sto tocno misli rajata, kralevite i carevite sekogas medju niv ispracale svoi ludje. Duri i samite istotot go pravele.
Sto misli ovde rajata? Baranje sto poskor datum za vtoroto citanje, kako sto velis @Pepibe, najdocna do juni ovaa godina, zakonot da se izglasa.
Nabrzo ce se dobijat i prvite rezultati i tocno ce znaeme sto ce bide so predmeti od 2013 samo so BK potvrdi, a koi vo momentov imaat finalen i cekaat dobivanje na nov status 's polozitelno stanoviste'.
Mnogu e vlozeno! Premnogu! Vo sve! I se nadevam deka izglasuvanje na zakonot sega ce go dobie vistinskiot prioritet, a pred toa, mora da se vidi i deka BKK imaat pravna vaznost! Sto poskoro ima prvicni pozitivni rezultati okolu ova ce se vrati i doverbata za BK potvrdite.
E sega e zeznato navistina jas odnesov samo krstelno od tatko mi i nekoj izvod star a kako sto vikas koga ce te vratat togas da dostavis dop dokumenti toa znaci uste 6-8 meseci cekanje eden tuka na forumov napisa deka mu trazele dop dokumenti a bil 100% siguren deka pominuva poradi toa sto bil so krstelno na tatka mu ..e sega sto sovet bi mi dale dali da preveduvam i legaliziram izvodi i odam vo Sofija da gi dostavam ili da cekam sto ce bide pa togas ..stvarno iskreno sum zbunet sega[DOUBLEPOST=1461515263][/DOUBLEPOST]Еден пријател беше во софија и сакаше да поднесе оригинал документ, инаку е преку амбасада и на статусот му стои образувана преписка. Таа на шалтер му рекла дека дополнителни документи се носат доколку си ставен на дополнителна проверка, а без тоа не примаат
Ako e od nekoj posrednik se e ok proverena informacija Tie lazat na kilometri samo da te pridobijatsite so se so novi proishodi dobieni vrz baza na utvrdeno poteklo pocnuvajci od 11000/2014 i cela 2015, 90% ce dobijat pasos, vremeto na postpkata do dobivanje pasos od intervjuto do dobivanje na brojot nema da bidi ponalku od godina i 3 meseci( presna informacija od sofija)
Има логика тоа пошто ако МП автоматски ги признава произхпдите, како што треба да биде, без да се занимаваат со батање дополнителни документи, постапката ќе иде брзо пошто треба само безбедносниот аспект да го проверуваат и да одобруваат доколку се е во ред.E sega e zeznato navistina jas odnesov samo krstelno od tatko mi i nekoj izvod star a kako sto vikas koga ce te vratat togas da dostavis dop dokumenti toa znaci uste 6-8 meseci cekanje eden tuka na forumov napisa deka mu trazele dop dokumenti a bil 100% siguren deka pominuva poradi toa sto bil so krstelno na tatka mu ..e sega sto sovet bi mi dale dali da preveduvam i legaliziram izvodi i odam vo Sofija da gi dostavam ili da cekam sto ce bide pa togas ..stvarno iskreno sum zbunet sega[DOUBLEPOST=1461515263][/DOUBLEPOST]
Ako e od nekoj posrednik se e ok proverena informacija Tie lazat na kilometri samo da te pridobijat
@pablofrancisko informacijava ti e od posrednik ili od drugo ness?site so se so novi proishodi dobieni vrz baza na utvrdeno poteklo pocnuvajci od 11000/2014 i cela 2015, 90% ce dobijat pasos, vremeto na postpkata do dobivanje pasos od intervjuto do dobivanje na brojot nema da bidi ponalku od godina i 3 meseci( presna informacija od sofija)
A tie nad 11000/2014 sto se izvadeni na dopolnitelna?site so se so novi proishodi dobieni vrz baza na utvrdeno poteklo pocnuvajci od 11000/2014 i cela 2015, 90% ce dobijat pasos, vremeto na postpkata do dobivanje pasos od intervjuto do dobivanje na brojot nema da bidi ponalku od godina i 3 meseci( presna informacija od sofija)
ПРИЈАТЕЛЕ ИМАШЕ ЛИ ГУЖВА ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ НА ИНТЕРВЈУ ? ЈА БЕВ 25 ЈАНУАР УШЕ НЕАМ ДОБИЕНО ПРОИСХОД [DOUBLEPOST=1461536077][/DOUBLEPOST]Дечки, на 29-ти Јануари бев за прв пат во Софија за да поднесам документи и да започнам постапка за добивање на Бугарско државјанство. Имам повеќе документи за потекло, но целата постапка се базира на Картата за самоличност од пра-дедо ми.
Во петокот бев во Министерството за правда и интервју ми закажаа за Јуни 2017.
Може ли некој одприлика да ми каже после интервјуто што се случува и за колку време после тоа би се стекнал со државјанство?
ПРИЈАТЕЛЕ ИМАШЕ ЛИ ГУЖВА ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ НА ИНТЕРВЈУ ? ЈА БЕВ 25 ЈАНУАР УШЕ НЕАМ ДОБИЕНО ПРОИСХОДДечки, на 29-ти Јануари бев за прв пат во Софија за да поднесам документи и да започнам постапка за добивање на Бугарско државјанство. Имам повеќе документи за потекло, но целата постапка се базира на Картата за самоличност од пра-дедо ми.
Може ли некој одприлика да ми каже после интервјуто што се случува и за колку време после тоа би се стекнал со државјанство?
ПРИЈАТЕЛЕ ИМАШЕ ЛИ ГУЖВА ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ НА ИНТЕРВЈУ ? ЈА БЕВ 25 ЈАНУАР УШЕ НЕАМ ДОБИЕНО ПРОИСХОД [DOUBLEPOST=1461536077][/DOUBLEPOST]
ПРИЈАТЕЛЕ ИМАШЕ ЛИ ГУЖВА ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ НА ИНТЕРВЈУ ? ЈА БЕВ 25 ЈАНУАР УШЕ НЕАМ ДОБИЕНО ПРОИСХОД
Дечки, на 29-ти Јануари бев за прв пат во Софија за да поднесам документи и да започнам постапка за добивање на Бугарско државјанство. Имам повеќе документи за потекло, но целата постапка се базира на Картата за самоличност од пра-дедо ми.
Пријателе имаш поднесено документи за вадење произход на 25 Јануари и сеуште статусот на страната ти стои дека е во обработка? Прашувам зашто јас поднесов на први април и мислев дека оди побрзо процедурата, па да не е нешто заглавено ептен, за да не ми истече лекарското.
Некој друг да пише што има поднесено за произход во Јануари или во Февруари и дали му го имаат одобрено ?[DOUBLEPOST=1461537482][/DOUBLEPOST]
Здраво Императорче. Да прашам доколку не е тајна, на кој датум виде дека ти е одобрен произходот? Јас имам аплицирано на 1ви Април. Дали се чека 3 месеци цели или помалку?
јас поднесов за произход 21 јануар, пред 3 недели ми излезе потврда за произходот. Посредникот го зеде и бев сега на 21 август за закажување интервју. Ми го закажаа за јуни 2017.ПРИЈАТЕЛЕ ИМАШЕ ЛИ ГУЖВА ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ НА ИНТЕРВЈУ ? ЈА БЕВ 25 ЈАНУАР УШЕ НЕАМ ДОБИЕНО ПРОИСХОД
ПРИЈАТЕЛЕ ИМАШЕ ЛИ ГУЖВА ЗА ЗАКАЖУВАЊЕ НА ИНТЕРВЈУ ? ЈА БЕВ 25 ЈАНУАР УШЕ НЕАМ ДОБИЕНО ПРОИСХОД
се чудам на повекето овде,сте поминале сито и решето што би се рекло сте плукале крв,сте чекале толку многу и кога ке дојдете при крајот за потпис тогаш одеднаш невисечека ни па ви се фрла некој динар повеке,неможете да разберете дека ова ви е ИНВЕСТИЦИЈА која ви се врака билион пати повеке,како да ти кажам за потписот јас или некој друг овде кога никој не е вработен во БГ. министерство,најмногу ми е жал за оние оние од 2012 незнаете колку многу луге беа изиграни и колку од нив сретнав кој подаваат наново,,КОЛКУ ТИЕ ЧЕКААТ И КОЛКУ СЕ МАЧАТ,...луге кој век сме,имате емаил,мобилни,транспорт/шалтери идр,едноставно е....[DOUBLEPOST=1461544634][/DOUBLEPOST]car si be Pepibe ne deka kiznaj kolku mi se braza ama imam rodnina vo svejcarija sto me maltretira da mu kazam otprilika za kolku vreme mozi da se zemi drzavjanstvo posto treba da odam kaj nego da rabotam taka da i zatoa pisav fala Pepibe i na tebe so srejka pozz
како бе во свајцарија со буг.комсии имам ги вратија назад,неможе со буг..или изгледа ме лажат....ке можи од јуни/јули но ги условија бугарите и романците барем така ми кажаа сега во софија?????[DOUBLEPOST=1461544912][/DOUBLEPOST]car si be Pepibe ne deka kiznaj kolku mi se braza ama imam rodnina vo svejcarija sto me maltretira da mu kazam otprilika za kolku vreme mozi da se zemi drzavjanstvo posto treba da odam kaj nego da rabotam taka da i zatoa pisav fala Pepibe i na tebe so srejka pozz
како што тргнало и по тоа што го видов,,канцелариите кутри вработени закопани се со книги окулу нив,не те вракаат ке ти ги примат док,ке те услужат...такада ако продолжи оваа НАВАЛА ке закажуваат и за две години....[DOUBLEPOST=1461545812][/DOUBLEPOST]@Pepibe не е дека не ти верувам. Ти беше пред некое време, сакав да видам од понов датум тие што биле дали уште е за 14 месеци или можеби станало 16 или повеќе месеци.
КОЛКУ ти е изворот ТОЧЕН,,и ако е точен со ајде со среќа,работава тргна,,конечно на подоброSpodeluvam dobra informacija od drugarka. Oni se familijarno 5 coveka, od 2013. Podnele dopolnitelni dokumenti samo BKK potvrdi, mesec oktomvri 2015. Pred okolu 30 dena im se smenil statusot na finalen.
Jas kako znam, proishodi dobieni vrz osnova na poteklo i istoto toa poteklo e VPISANO vo izdadeniot proishod, pocnaa da davaat nekade sredina 2015 godina. (pa makar potekloto da e samo BKKS potvrda).[DOUBLEPOST=1461568489][/DOUBLEPOST]site so se so novi proishodi dobieni vrz baza na utvrdeno poteklo pocnuvajci od 11000/2014 i cela 2015, 90% ce dobijat pasos, vremeto na postpkata do dobivanje pasos od intervjuto do dobivanje na brojot nema da bidi ponalku od godina i 3 meseci( presna informacija od sofija)
Jas kako znam, proishodi dobieni vrz osnova na poteklo i istoto toa poteklo e VPISANO vo izdadeniot proishod, pocnaa da davaat nekade sredina 2015 godina. (pa makar potekloto da e samo BKKS potvrda).site so se so novi proishodi dobieni vrz baza na utvrdeno poteklo pocnuvajci od 11000/2014 i cela 2015, 90% ce dobijat pasos, vremeto na postpkata do dobivanje pasos od intervjuto do dobivanje na brojot nema da bidi ponalku od godina i 3 meseci( presna informacija od sofija)