Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
Чуда се случуват , ми се јави другарче мое и ми соопштил дека вчера му искочил Указ, а поднесе во амбасада Скопје во јануари 2015 г.
Тие што сте од 2012,13 мора да се распрашате во М.Правда или стегните ги посредници ...
nemoguce. koe brojce e drugarti od prilika? 2015 na intervju bese?

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
@bugarkata, @TheDok, fala na odgovorot.

@Pepibe, fala za spodeluvanje na tvoe mislenje i, eve, okolu izglasuvanje na zakonot.

Za da ja razberat sto tocno misli rajata, kralevite i carevite sekogas medju niv ispracale svoi ludje. Duri i samite istotot go pravele.
Sto misli ovde rajata? Baranje sto poskor datum za vtoroto citanje, kako sto velis @Pepibe, najdocna do juni ovaa godina, zakonot da se izglasa.
Nabrzo ce se dobijat i prvite rezultati i tocno ce znaeme sto ce bide so predmeti od 2013 samo so BK potvrdi, a koi vo momentov imaat finalen i cekaat dobivanje na nov status 's polozitelno stanoviste'.
Mnogu e vlozeno! Premnogu! Vo sve! I se nadevam deka izglasuvanje na zakonot sega ce go dobie vistinskiot prioritet, a pred toa, mora da se vidi i deka BKK imaat pravna vaznost! Sto poskoro ima prvicni pozitivni rezultati okolu ova ce se vrati i doverbata za BK potvrdite.

Последно уредено:
Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
@Vlatko159 , fala na odgovor!

Po ruski forumi pisuva na finalen se ceka 1 mesec.
@vasedan cekal 2-3 nedeli.
Kolku e realno vreme do promena na sleden status?
братучетка ми е со број 61*/2015, чека скоро 5 месеци со финална проверка, уште кога се смени и на мене и на васедан т. е од кога го сменија системот[DOUBLEPOST=1461477530][/DOUBLEPOST]
@Vlatko159 , fala na odgovor!

Po ruski forumi pisuva na finalen se ceka 1 mesec.
@vasedan cekal 2-3 nedeli.
Kolku e realno vreme do promena na sleden status?
братучетка ми е со број 61*/2015, чека скоро 5 месеци со финална проверка, уште кога се смени и на мене и на васедан т. е од кога го сменија системот

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
БРЗАШ ли некаде??????пробај да им се јавиш кажи им дека авијонот,возот или што и да е ке ти замине пошто е последен и СИРИЦИНЕ и ИРАЧАНИНЕ во германија неможат да те чекаат веке па тогаш можеби ке ти го дадат пасошот за ден или два,само немој емаил ке чекаш уште толку.поз.со среча[DOUBLEPOST=1461458012][/DOUBLEPOST]
ако утре подадеш,,,,за 14 месеци ,,,,,,,сурова реалност но ова сам ке си го видиш пошто не ми веруваш
car si be Pepibe ne deka kiznaj kolku mi se braza ama imam rodnina vo svejcarija sto me maltretira da mu kazam otprilika za kolku vreme mozi da se zemi drzavjanstvo posto treba da odam kaj nego da rabotam taka da i zatoa pisav fala Pepibe i na tebe so srejka pozz

Член од
21 август 2010
Мислења
140
Поени од реакции
210
Fala @cooler

Ja bi otisol vo Sofija i bi proveril. Mozebi, kako i nekolku slucai koi sto bea ovde navedeni, devojkata vece ima i potpis i objava vo Sluzben vesnik na BG.
почнаа со разгледување на 2015? дека никој се нема пофалено дека од финална статусот му се смени во разгледана, за 2015 зборувам... позз[DOUBLEPOST=1461481527][/DOUBLEPOST]

Член од
8 септември 2015
Мислења
220
Поени од реакции
209
БРЗАШ ли некаде??????пробај да им се јавиш кажи им дека авијонот,возот или што и да е ке ти замине пошто е последен и СИРИЦИНЕ и ИРАЧАНИНЕ во германија неможат да те чекаат веке па тогаш можеби ке ти го дадат пасошот за ден или два,само немој емаил ке чекаш уште толку.поз.со среча[DOUBLEPOST=1461458012][/DOUBLEPOST]
ако утре подадеш,,,,за 14 месеци ,,,,,,,сурова реалност но ова сам ке си го видиш пошто не ми веруваш
car si be Pepibe ne deka kiznaj kolku mi se braza ama imam rodnina vo svejcarija sto me maltretira da mu kazam otprilika za kolku vreme mozi da se zemi drzavjanstvo posto treba da odam kaj nego da rabotam taka da i zatoa pisav fala Pepibe i na tebe so srejka pozz[DOUBLEPOST=1461481707][/DOUBLEPOST]
car si be Pepibe ne deka kiznaj kolku mi se braza ama imam rodnina vo svejcarija sto me maltretira da mu kazam otprilika za kolku vreme mozi da se zemi drzavjanstvo posto treba da odam kaj nego da rabotam taka da i zatoa pisav fala Pepibe i na tebe so srejka pozz

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
@Pepibe не е дека не ти верувам. Ти беше пред некое време, сакав да видам од понов датум тие што биле дали уште е за 14 месеци или можеби станало 16 или повеќе месеци.

Член од
21 март 2010
Мислења
16
Поени од реакции
12
Дечки, на 29-ти Јануари бев за прв пат во Софија за да поднесам документи и да започнам постапка за добивање на Бугарско државјанство. Имам повеќе документи за потекло, но целата постапка се базира на Картата за самоличност од пра-дедо ми.

Во петокот бев во Министерството за правда и интервју ми закажаа за Јуни 2017.

Може ли некој одприлика да ми каже после интервјуто што се случува и за колку време после тоа би се стекнал со државјанство?

Член од
21 февруари 2016
Мислења
63
Поени од реакции
50
Дечки, на 29-ти Јануари бев за прв пат во Софија за да поднесам документи и да започнам постапка за добивање на Бугарско државјанство. Имам повеќе документи за потекло, но целата постапка се базира на Картата за самоличност од пра-дедо ми.

Во петокот бев во Министерството за правда и интервју ми закажаа за Јуни 2017.

Може ли некој одприлика да ми каже после интервјуто што се случува и за колку време после тоа би се стекнал со државјанство?
Za poveke od godina i pol :)

Sent from my HTC Desire X using Tapatalk

Член од
14 јануари 2013
Мислења
42
Поени од реакции
25
ke sakas da ni kazes koga ja podnese potvrdata od bkk,i sekako da ne izvestis za konecniot ishod[DOUBLEPOST=1461452836][/DOUBLEPOST]
ke sakas da ni kazes koga ja podnese potvrdata od bkk,i sekako da ne izvestis za konecniot ishod
Потврдата ја поднесов некаде околу нова година, а статусот ми се смени на почетокот на април.[DOUBLEPOST=1461490399][/DOUBLEPOST]
Да расчистиме значи...без никакви роднини, стари документи, книшки воени и слично, така? само потврда со статистика?
Да.

Член од
22 август 2014
Мислења
504
Поени од реакции
947
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Видно от приложеното по преписката свидетелство за с'димост, издадено от Рајонен с'д гр. Битолја, лицето е ос'дено на основание чл. 131/1 от НК на Македонија за наказателно дело - прест'пление тежка телесна повреда, като му е наложено наказание шест месеца лишаване от свобода условно за две години

na sto nema da naides proveruvajki niz brojcinjata

Преписката е прекратена За лицето има образувана преписка с вх. № 18198/2005 г. на с'штото основание, којато е приклјучила с издаването на Указ № 105 от 27.11.2009 г. на Вицепрезидента на Р Б'лгарија за придобиване на б'лгарско гражданство

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата С писмо № 536400-25479 от 07.10.2015 г. дирекција "Миграција"- МВР счита за нецелес'образно уважаването на молбата, т'ј като лицето има забрана за влизане или пребиваване на територијата на Шенген, с валидност до 26.06.2016 г. по инициатива на Г'рција

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата В дирекција "Б'лгарско гражданство" е получен сигнал чрез МВнР от Консулската служба на Р Б'лгарија в Берлин с № 97-00-213/14 г., с којто сме уведомени, че лицето се е легитимирало с фалшиви б'лгарски лични документи при получаване на свидетелство за с'димост от Германија, с'штата е представила и сина си с фалшив б'лгарски паспорт

Последно уредено:
Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Видно от приложеното по преписката свидетелство за с'димост, издадено от Рајонен с'д гр. Битолја, лицето е ос'дено на основание чл. 131/1 от НК на Македонија за наказателно дело - прест'пление тежка телесна повреда, като му е наложено наказание шест месеца лишаване от свобода условно за две години

na sto nema da naides proveruvajki niz brojcinjata

Преписката е прекратена За лицето има образувана преписка с вх. № 18198/2005 г. на с'штото основание, којато е приклјучила с издаването на Указ № 105 от 27.11.2009 г. на Вицепрезидента на Р Б'лгарија за придобиване на б'лгарско гражданство

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата С писмо № 536400-25479 от 07.10.2015 г. дирекција "Миграција"- МВР счита за нецелес'образно уважаването на молбата, т'ј като лицето има забрана за влизане или пребиваване на територијата на Шенген, с валидност до 26.06.2016 г. по инициатива на Г'рција

С'вет'т по гражданство не е уважил молбата В дирекција "Б'лгарско гражданство" е получен сигнал чрез МВнР от Консулската служба на Р Б'лгарија в Берлин с № 97-00-213/14 г., с којто сме уведомени, че лицето се е легитимирало с фалшиви б'лгарски лични документи при получаване на свидетелство за с'димост от Германија, с'штата е представила и сина си с фалшив б'лгарски паспорт
Хахахахахаха добро луѓево имаат памет кога аплицираат :))))

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
Дечки дали некој знае до кој датум на поднесување за произход се стигнати со изготвување? Дали некој што аплицирал пред 2 месеца на пример (доколку има такви на форумов) им пишува дека им е изготвен произходот. Фала многу :)

Член од
14 јануари 2016
Мислења
19
Поени од реакции
35
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство................................posle ova kolku vreme od prilika se ceeka da go smena statuso i sto e sledno ?

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Decki koga nosite dopolnitelni dokumenti za Sofija treba li da de odnese lisceto sto ti go davaat vo ambasada koga si vrsel intervju ?? sto vi uste trazat od dokumenti
Sakam da odnesam izvodi zavereni i legalizirani vo Sofija ama da ne bide da odam 200 km e uste ova si trebal da doneses

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom