Македонско фудбалско првенство 2015/16

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион во првата лига?

• Вкупно гласачи
    165
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кај се бе балистиве? Не се вратени од на гостовање изгледа? Или со автобусот ги носат на Охри кежлс прво? Можда и го молат Дестани нив да им ги даде сеа парите :kuracc:

Не ми е јасно само зошто ги снема тие што викаа НЕМА КАЈ ДА БЕГАТЕ ВО НЕДЕЛА :D
Сега и да се појават, место да честитаат пораз ќе бараат оправдувања, ќе обвинуваат судии, па вмро било криво, па не заврнало па да може да се прекине утакмицата и да се преигра од почеток итн.

Реално, сезонава Вардар и Шкендија го кренаа квалитет на Македонскиот фудбал на малку повисоко ниво. Шкендија повеќе ги доминира послабите противници, додека ние неколку пати се помачивме, но тоа не значи дека не сме ги добиле заслужено скоро 99% од победените натпревари. Сезонава најмногу не надира Работнички на дуелот во Велес, буквално не прегазија. Дури и кога губевме од Турново и Силекс бевме подобри противници на теренот.
Вардар во моментов има голем пех со повреди и веројатно затоа Шкендија земаа залет. Не начекаа минатиот натпревар без Хамбарџумијан и мислеа и денес ќе доминираат.
Севкупно земено може да се дојде до ваков заклучок:
Вардар среќно победи на првиот натпревар, кој реално требаше да заврши нерешено, бидејќи двете екипи играа израмнето. Во вториот дуел истотака видовме израмнета игра, со тоа што ние бевме за нијанса подобри. Во третиот дуел Шкендија беше подобар противник, иако имавме неколку добри шанси и ние. Во четвртиов дуел Вардар буквално ја ПРЕГАЗИ Шкендија во прво полувреме. Им ја скривме топката, налик Барса, тоа што ви зборев пред две недели :D Некои играчи се надминаа себеси, а за воља на вистината не знам што мислеа овие што почнаа со Неџипи во прв состав. Одма кога го видов знаев дека победуваме. Во второ полувреме Шкендија се созема и имаше три добри шанси, но реално е дека ние денес бевме подобар противник, слично како они минатата недела.
Со други зборови, во меѓусебните дуели бевме за нијанса подобри затоа на крајот најверојатно ќе ја кренеме титулата, што немаше да биде незаслужено и Шкендија да освоеше.
Сезоната можеше да има поинаков тек ако Хасани не се повредеше, им недостасува таков играч во составот. Попов игра маестрална полусезона и буквално го УНИШТИ Радески во овие два дуели, не знам ни дали играше Марјанчо :D
Шкендија повеќе се засилуваше сезонава, така да тоа што не ја освоија лигата им е голем неуспех, особено што три години по ред не успеваат да ја остварат зацртаната цел. Веројатно ќе дојдат до куп титулата и тоа колку толку ќе им ја спаси сезоната.

Додуша сезоната сеуште не е завршена, ама тешко дека се можни изненадувања, односно да кикснеме на два пати во три кола.

Педерска работа остана тоа што Шкендија имаше гратис бодови од дуелите со Слога, додека ние моравме да се рваме до смрт со нив. Ако се природаде и Брегалница која истотака игра доста сомнително против Шкендија, немаат никакво право да се бунат дека не форсирал некој во лигава.

Ако го занемариме срамното судење на наша штета во куп дуелите, сите 4 натпревари во првенството беа отсудени ОДЛИЧНО, со исклучок на вториот каде што судијата направи по една огромна грешка на двете страни.
Со ништо Шкендија не ја заслужиле титулата повеќе од нас, тоа што на крајот бевме посреќни и поснаодливи, нека си ја бараат вината кај себеси.

Вардар победи со гол од офсајд!
offside.png

Се во ред, во првото полувреме беа подобри, не доминираа ама голот е нерегуларен и тоа е јасно.
Помошникот е баш во линија со играчот на Вардар и не проценил дека ова е офсајд :ROFLMAO:.
Иначе Пачовски е најголем циган од сите други, барем Попов игра машки а овој Пачовски гледа само како да задржи време и да лажира повреди.

шкндија мојт да го :pusigo:[DOUBLEPOST=1461523210][/DOUBLEPOST]
Прегледај го приврзокот 144535

Се во ред, во првото полувреме беа подобри, не доминираа ама голот е нерегуларен и тоа е јасно.
Помошникот е баш во линија со играчот на Вардар и не проценил дека ова е офсајд :ROFLMAO:.
Иначе Пачовски е најголем циган од сите други, барем Попов игра машки а овој Пачовски гледа само како да задржи време и да лажира повреди.

:цицки:

Attachments

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    672,3 KB · Прегледи: 57
Прегледај го приврзокот 144535

Тоа е ги местат да се шампиони. Иначе кај може ДРИМ-ТИМОТ да изгуби..

13082632_10154080004566866_5910771951128751759_n.jpg

Некој си добив ѕвезда некој си остана со таквото во раце..

Чист офсајд е, не знам што глумиш.

Aj pa ti za zvezdi si fatil. Si imaat oni na amblemot edna sekako sega ke si dodadat use edna i svrsena rabota :tapp:[DOUBLEPOST=1461584398][/DOUBLEPOST]
Чист офсајд е, не знам што глумиш.

I da e taka sto napravivte vie cela utakmica? Minatata se izvlekovte so gol na nasa greska sega pola teren projdovte otkako povedovme. Da recese deka ste dale gol pa ste osteteni ajde ama vaka samo dzabe placete. Zasluzeno ste vtori i ramkovno ke osvoite kup

I da e taka sto napravivte vie cela utakmica? Minatata se izvlekovte so gol na nasa greska sega pola teren projdovte otkako povedovme. Da recese deka ste dale gol pa ste osteteni ajde ama vaka samo dzabe placete. Zasluzeno ste vtori i ramkovno ke osvoite kup

А вие да не дадовте друг гол освен овој кој е нерегуларен и го смени текот на натпреварот.

Значи чим оди рамковно тогаш наместено е вие лига ние куп, па затоа беше наместено да изгубиме вчера.

А вие да не дадовте друг гол освен овој кој е нерегуларен и го смени текот на натпреварот.

Значи чим оди рамковно тогаш наместено е вие лига ние куп, па затоа беше наместено да изгубиме вчера.

Da ne go dadevme toj sigurno ke vi dadevme drug. Ne zaboravaj nas i 0-0 ni odgovarase. Bitno bese vie da ne dadete.

Go smeni tekot na natprevarot, pominavte centar posle toa inace viktorija igravme 30 minuti.

Ramkovno odam bazirano na sudenjeto vo kupot. Nemase nisto namesteno vcera, moze imase greska ama toa bese milimetarski i nikoj od vasite ne se bunese. Ne zaboravaj tocniot momentot koga topkata e igrana i da sakas nema da go dolovis so nasata tehnologija - 1 kamera prenos na gradski

Последно уредено:
Da ne go dadevme toj sigurno ke vi dadevme drug. Ne zaboravaj nas i 0-0 ni odgovarase. Bitno bese vie da ne dadete.

Go smeni tekot na natprevarot, pominavte centar posle toa inace viktorija igravme 30 minuti.

Ramkovno odam bazirano na sudenjeto vi kupot. Nemase nisto namesteno vcera, moze imase greska ama toa bese milimetarski i nikoj od vasite ne se bunese. Ne zaboravaj tocniot momentot koga topkata e igrana i da sakas nema da go dolovis so nasata tehnikogija - 1 kamera prenos na gradski

Епа јас велам дека да не беше признат тој гол тогаш ние ќе дадовме еден и ќе игравме посамоуверено.

Их мајката како ви одговара така кажувате, рамковно било за нас ама не и за вас. Ептен објективни сте нема што!

Офсајдот е толку очигледен што нема потреба од технологија која прикажува милиметарски снимки, бидејќи овде играчот е пола метро во офсајд.

Мечот за титулата беше решен со гол од офсајд.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom