Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Готов е тој ќе му ја скинат главата кај и да е.
Прво ќе го притиснат убаво да пропее на цел глас па потоа што сакаат нека му прават

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.333
Поени од реакции
21.648
Готов е тој ќе му ја скинат главата кај и да е.
Поарно да лежи притвор со изменет релјеф на фацата и ректален пролапс, отколку да лежи заклан. Овие од ДУИ одамна му го имаат меракот, прашање на време ќе беше кога ќе го скинат, многу лајна за нив јадеше.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Баба Ванѓа би ти завидувала на оваа прогноза.....

Него, какви се тие “христијански протести“? Како се протестира христијански? Нели пред некој ден Пандов читаше говор на пресот, каде ги повика сите малцинства кои и мислат добро на Македонија да се приклучат на овој контра контра контра- протест! Сега ако се воздигнува македонизмот и притоа се маргинализираат малцинствата, тогаш како е возможно да се повикаат сите на контра контра контра протест, а притоа да не се ниту христијани, ниту македонци, а на контра контра контра-протестот да се зборува само и само за македонизмот (и за лажниот партиотизам, нормално)! Дали, на пример, јас како атеист кој има желба да проба од тие сендвичи, би можел ли да протестирам нехристијански, а и да јадам сендвич!? :)

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Поарно да лежи притвор со изменет релјеф на фацата и ректален пролапс, отколку да лежи заклан. Овие од ДУИ одамна му го имаат меракот, прашање на време ќе беше кога ќе го скинат, многу лајна за нив јадеше.
У последно време и мене многу ми стана антипатичен. Едно време некако му се сврзуваа прикаските, али у последно време толку неповрзани работи почна да пишува што дури и го блокирав , не само што прекинав да го следам.
Патем, го одблокирав да ѕирнам шо последно изел лајна, и налетувам на ова

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Eве чекај сеа ќе ти пише од Шутка. Бот!

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
До 2022 сигурно ќе се на власт, ме интересира до кај 2040-та дали ќе се на власт или 2050-та рецимо. Уште 6 години и без да прогнозираме ќе се на власт.
И тебе ти годи ова болдираново? Шо корист имаш ако лопужите се на слобода? Додуша, сеуште не е докажано дека се лопужи, допрва ќе се докажува, али зборам и да излезе дека се бавеле со криминал, ти оди тоа тебе во прилог?
Јас, ти секој знае дека има криминал, ама работава е дали да се замени едниот криминалец со друг криминалец, патем не знаеме (ама сигурни сме) дали/дека другиот криминалец ќе проба да го стаса сегашниов.

Тоа е најголемиот проблем!
а јас немам ништо против сите да одат во затвор и од едните и од другите, ама следејки ја праксата низ нашата мала историја, ниту една голема риба до сега не одговара, ниту пак во иднина ќе одговара.
Тоа ни е јасно на сите!!!

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.333
Поени од реакции
21.648
У последно време и мене многу ми стана антипатичен. Едно време некако му се сврзуваа прикаските, али у последно време толку неповрзани работи почна да пишува што дури и го блокирав , не само што прекинав да го следам.
Патем, го одблокирав да ѕирнам шо последно изел лајна, и налетувам на ова

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Eве чекај сеа ќе ти пише од Шутка. Бот!
Добар беше, добар. Од 10 објави во денот, една обавезно ја погодуваше.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Na kraj krajeva ova mu bese posleden post prosveten na Nikola Gruevski. Sega moze licno da mu kaze sto misle za nego.
Ај па по неговиот пример и Даравелски да го видиме после толку години во Македонија, пардон, Шутка. Сигурно со бурево ќе имаат многу што да си поприкажат...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.454
Поени од реакции
16.659
До кога, тоа те прашав?
Има едноставно решение ΣΔΣΜ да добие на избори, само или се нестрпливи или не им е битно да дојдат на власт туку да одработуваат за Грција ( не е само името). Едноставно да бидат коперативни, да не ја роварат државата, да ја добиевме препораката, кога ќе дојдеше отварање на поглавието за правосудство, кај и да е ќе мораше да се тргнат старите кадри од врвот на дпмне, и во нормални редовни избори ќе имаа можност со добра економска програма да ги добијат, па и со коалиција со Дуи а што е обврзно по рамковниот.
Но јас мислам дека најдобро решение за РМ е ΣΔΣΜ да е во опозиција, а од аспект дека кога е ΔΠΜΗΕ во опозиција имаме слаба опозиција и тогаш имаме голема тиранија, а назадуваме и економски. Овака под притисок на силна опозиција власта мора помалку да краде и да тероризира.

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Името?
Ние чувме дека Груевски нема ама баш никаков проблем со негова промена.
Мислам, тие што имаат уши слушнаа.
Каков проблем сакаш да има он (никој од нашиве политичари нема проблем да цица малку и од европските фондови), неговото гласачко тело има проблем, а он мора да го слуша или ќе оде во историја!

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Името?
Џабе. Они не чуле, не ги ни интересираат петардите на црпнатиот, нема таму што да се чуе. Рекла казала муабети, судот нека докаже дали се веродостојни.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.454
Поени од реакции
16.659
Името?
оди зајко да ти донира уши, па сам Заев кажа убаво, го прашал цвикерашот, дека нема никакви тајни преговори, да имало не би притискал за промена на власта, би чекал да завршат преговорите за името... ти изгледа не гледаш ни една ТВ ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom