Иницијатива за закон за забрана на финансирање на невладини организации, од НАДВОРЕШНИ спонзори

Член од
8 октомври 2014
Мислења
489
Поени од реакции
300
Тагот е селективен, некогаш работи, некогаш не, не е дека си игнориран намерно. Одговорот е дека не работам за Сител, Канал 5 и други, па да можам да ти дадам било какви информации (под закрила на некоја си анонимност). Тоа што тие немаат исто така отворен извештај, пак иде во аргумент на Ванлок - он кажа дека сите телевизии што добиваат пари од страна а не целосно од џеп на сопственикот, треба да бидат мета на иницијативава, затоа што некој веќе го постави тоа прашање наназад и едногласни бевме дека треба и тие да се чешлаат. Проблемот е пак - Сорос, како побитен, затоа е фокусот на опозициски портали и медиуми, како и таканаречени невладини организации кои дејствуваат во пракса како анти-владини.

Не, туку ова е глуп одговор на паметно прашање. Испаѓа сега дека ти искевираш да одговориш.
Ustvari ovoj tvojot e nikakov odgovor... Muhabetov bese za ne transparencija na nevladini. ja so google search dojdov do link na auditirani financiski izvestaji... Bujrum dajte od vlada ili shitel ili nvo od kozarot milenko ili gdom ili kojznae koe nvo od dolno dupeni od koi se pere pari. Soros so 5 milioni buget i "izmislen" enemy of the state dodeka ve strize cicko grujo i familija a vie navivatee enver hoxha sistem da implementirate vo 2016 oti malku vi od vakov rezim. U like it harder.
@Vanlok - za tebe mi e zal oti zivotno postignuvanje ti e ovaa tema/inicijativa ama stvarno e lajna.
Im so fucking out of hereee. So long suckers.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.106
Поени од реакции
34.572
@Шкорпион eве човеков конечно ти напиша повеќе од една реченица.
Сега како ти изгледа неговата способност за аналитичко и критичко размислување и дискутирање? ;)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
@Шкорпион eве човеков конечно ти напиша повеќе од една реченица.
Сега како ти изгледа неговата способност за аналитичко и критичко размислување и дискутирање? ;)
Гледам, сака да знае за нивите на Миленко. Миленко и сам се фали што се има на ТВ, ама глупантроп, не му ги гледа емисиите :D, и сега остава на мене као ај ти најди ми, да ќе губам време да барам документи што нема да му го променат мислењето пошто тука дрви агенда а не потрага по вистинатa :P

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.106
Поени од реакции
34.572
...као ај ти најди ми, да ќе губам време да барам документи што нема да му го променат мислењето пошто тука дрви агенда а не потрага по вистинатa :P
Хе, а сето тоа од Обединетите АРАПСКИ Емирати... „Во Македонија треба поише демокраЦија“ :LOL:

Мислам, да! Секако дека треба! Ама нашол кој да каже ебате... :cautious:
И со што да го аргументира тоа, ебаго Сорос почнаа како спрдачина да го кажуват. Работава како со детето што викало Сорос Волк!

Сега кога веќе не може да се сокрие улогата на Сорос како агент преку чии НВО ’муриканците ја спроведуваат агендата, сега ТИЕ самите шират исмејувачки приказни за Сорос како главна измислена закана. Мора да им се признае мајсторство во СПИНУВАЊЕТО.
А обичните секојдневни Трпевци, си го голтаат тоа како Саша Греј во дипт’роут сцена: „Хаха, еве ги овие пак за тој Сорос зборуваат - а што лошо ни направил тој Сорос, мене лично ништо не ми направил“.

Сети се сега на муабетот за „теориите на заговор“, како важна алатка во социјалниот инжинеринг.

Како да скриеш нешто на очиглед на јавноста?
Направи куп ретардирани и лесно провидни приказни - за рајата да ги исмејува како „теории на заговор“. Така рајата се хипнотизира и програмира да се смее на се за што разни јавни фигури ќе го наречат „теорија на заговор“.

Значи како да скриеш нешто како Сорос посета од вонземјаните?
Направи, или поттикни 1010124124125 ретардирани видеа на нет, од рандом ретардирани игнорамуси... За тие 2-3 што се реални докази, да бидат игнорирани и исмевани заедно со купот страња.

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
И со што да го аргументира тоа, ебаго Сорос почнаа како спрдачина да го кажуват. Работава како со детето што викало Сорос Волк!

Сега кога веќе не може да се сокрие улогата на Сорос како агент преку чии НВО ’муриканците ја спроведуваат агендата, сега ТИЕ самите шират исмејувачки приказни за Сорос како главна измислена закана. Мора да им се признае мајсторство во СПИНУВАЊЕТО.
А обичните секојдневни Трпевци, си го голтаат тоа како Саша Греј во дипт’роут сцена: „Хаха, еве ги овие пак за тој Сорос зборуваат - а што лошо ни направил тој Сорос, мене лично ништо не ми направил“.

Сети се сега на муабетот за „теориите на заговор“, како важна алатка во социјалниот инжинеринг.
Како да скриеш нешто на очиглед на јавноста?
Направи куп ретардирани и лесно провидни приказни - за рајата да ги исмејува како „теории на заговор“. Така рајата се хипнотизира и програмира да се смее на се за што разни јавни фигури ќе го наречат „теорија на заговор“.

Значи како да скриеш нешто како Сорос посета од вонземјаните?
Направи, или поттикни 1010124124125 ретардирани видеа на нет, од рандом ретардирани игнорамуси... За тие 2-3 што се реални докази, да бидат игнорирани и исмевани заедно со купот страња.
Ми го зема зборот од уста за овие две работи.
Третата што сакав да ја кажам е дека долго време немам осетено толкава негативна енергија,
имало избори и претходно, но никогаш не било вака.
Платениците на Сорош не ме загрижуваат толку, колку луѓето кои навистина виделе мака од Владава, како на пр. рекет, казни, непотребни притисоци...
Тие луѓе се како Капетан Ахаб од Моби Дик: "Морам да го фатам големиот бел кит, морам да го фатам..."
Ситуацијава во најмала рака е - јебана...

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
„Хаха, еве ги овие пак за тој Сорос зборуваат - а што лошо ни направил тој Сорос, мене лично ништо не ми направил“.

На него можеби не, мене лично ме засега тоа што ја држи на конци геј популацијата во Македонија или барем таа која колку-толку решила ко мене да биде отворена дека е геј без двојни животи, измишљотини и лаги. И еве ги сега, револуционери, идат да демолираат и да се тепаат со полицијата ради што Сорос им го ветил седмото небо во однос на геј права и сл. кога ќе се сруши оваа власт а ќе ја инсталираат нареднава.

А он ќе заврти пак на Сорос, иако збориме и за земји како Катар, кои ги финансираат радикалниве муслимански групи тука (кои добиваат подршка од ЛГБТ групации и анархисти, исто под чадор на Сорос).

За вонземјани, знаеш каде стојам на тоа прашање. Да, се слагам дека се пуштаат секакви видеа и колумни по нет, најчесто нешто фабрикувано или апла фотошопирано, и тоа се користи како маска, за ако нешто се протне случајно што е валидно, луѓево можат лесно да речат - фотошоп монтажа, затоа што виделе 3523645237287 фотореалистични слики или снимки кои делувале реално а после добар дел од нив дебанкнати, и тие валидни снимки ќе трпат ист заклучок, баш ради приказната со Овчарот и Волкот што ја спомна. Така е и со Сорос. Фино некако што никој на темана што ги исмејува теорииве на заговор поврзано со Сорос не спомна за Панамските документи, кои јасно го поврзуваат него како puppetmaster.

Те бои со четка на параноја и те прави малоумен. А уствари тие делуваат како да живеат во некоја друга алтернативна димензија каде странскиве фактори се некој вид good guy greg а луѓе ко нас, мрднати, ги демонизираат, а они само сакале помош да ни пружат, да биде од нас држава. Абсурдот што така лесно даваат некој друг да гради држава за нив, место ние самите да го правиме тоа, им бега некако.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.328
Поени од реакции
16.490
@Ireal - Линкот не ти работи.
незнам, јас го отварам и од Форумот а и директно од ЈуТјуб... има доста технички проблеми со бровзерите, посебно од 1.04.2016, кога прекина Хроме да го подржува Виндовс ХР
https://www.youtube.com/watch?v=lzQJESeF_rI#t=29

... туку српскиот портал нешто пишува за некоја акција.?.
....makedonske policije, koja je u racijama u Skoplju i Velesu konfiskovala 5 laptopova, 3 računara, 19 mobilnih telefona, 100 CD-ova i DVD-a, 17 hard diskova i 9 štednih knjižica koje pripadaju nevladinim Sorosovim organizacijama. Takođe se navodi da su bankarski računi zaverenika puni novca koji je poslala CIA...
Ова стара работа е или нова па цензурирана ?
А не работи линкот на Инфомак , а го има на ФБ, да не е цензуриран...??

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Не е абсурд, затоа што беше аргумент. Ако се скрати таа и таа телевизиија, ќе треба онаа и онаа исто така. Ерго - нема потреба од кратење на телевизии (локални де). Имаме про-владини, имаме и про-опозициски. Тие што се паметни следат и едни и други телевизии и прават некое НЗС. Си-Ен-Ен и Ал Џезаира нема потреба да бидат емитувани овде.
Прво, реков дека Ал Џезира ја ставам надвор од кругот на оваа дискусија, вие пак за неа сте запнале.
Второ, не мислиш дека ти е фашистички малку коментаров за Снн, па и сета оваа хајка против странски телевизии?
Нема потреба од СНН.Зошто? Од кои телевизии има потреба и кој треба тоа да го одлучи?

И што си се фатил за С.К.? Зошто не ја спомнеш Русија? Кина? И тие се дел од државите кои забранија финансирање на невладини организации, од НАДВОРЕШНИ спонзори.
Ако веќе зборуваш за апсурдност, има ли поапсурдно од тоа да се залагаш за вахабистичко-арапска пропаганда во сопствената држава? :cautious:
Пак и ти за вехабистите дробиш. И за Русија. И за Кина. Уште да ми кажеше дека сум корисен идиот и комплетен ќе ти беше постот.

Кина и Русија се примери за модерни и либерални држави во 21ви век? Сакаш да живееш во држава налик Кина и Русија?

Аман, кој кажа дека пропагандата генерално е добра?
Тоа што го кажувам е дека пропагандата постои, го сакале ние тоа или не. Но ако не е можно да
спречиш пропаганда од домашните политички партии, ЕБАНО МОЖНО Е ДА СПРЕЧИШ ПРОПАГАНДА ОД СТРАНСКИТЕ СТРАЊА, ЕТЕ КАКО АЛ ЏЕЗЕИРА!!!

Не ми одговори на поставеното прашање, што правиме кога домашната пропаганда е многу пострашна од странската и слободно речено лажна(затоа и примерот со Северна Кореја)?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Зошто? Од кои телевизии има потреба и кој треба тоа да го одлучи?
Локални. Народот.

Али батали ме мене моментално. Еве сакам да ми одговориш зошто баш за CNN се запна? Или онака беше пример? Која странска телевизија според тебе треба тука да се емитува и зошто? Еве јас имам северно-корејски-диктаторско-извитоперен ум (и не негирам, да бев политичар, веројатно ќе целев кон диктаторство, ergo, не се занимавам со политика), али затоа еве сакам ти да ми кажеш како човек кој е за демократија, слобода, човекови права, либералност (ваљда), која телевизија најдобро ќе ги прикажува ситуациите и настаните тука доколку активно би вршела пренос?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440

Локални. Народот.

Али батали ме мене моментално. Еве сакам да ми одговориш зошто баш за CNN се запна? Или онака беше пример? Која странска телевизија според тебе треба тука да се емитува и зошто? Еве јас имам северно-корејски-диктаторско-извитоперен ум (и не негирам, да бев политичар, веројатно ќе целев кон диктаторство, ergo, не се занимавам со политика), али затоа еве сакам ти да ми кажеш како човек кој е за демократија, слобода, човекови права, либералност (ваљда), која телевизија најдобро ќе ги прикажува ситуациите и настаните тука доколку активно би вршела пренос?
Тролаш, така?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.106
Поени од реакции
34.572
Не ми одговори на поставеното прашање, што правиме кога домашната пропаганда е многу пострашна од странската
Aj сега јас тебе да те прашам истото што ти го праша @Шкорпион - KOJ TРЕБА ДА ОДЛУЧИ КОЈА ПРОПАГАНДА Е ПОСТРАШНА??

Невладините организации?
Џорџ Сорос (читај ’мурика)?
Опозицијата??

- За НВО и Сорос, само ретардирани, лоботомизирани, и предавници, може да спорат дека ТАКВИТЕ НЕМА ШО КУР ДА СЕ МЕШААТ ОВДЕ.
- За опозицијијата, тие биле на избори, изгубиле, значи немаат подршка од мнозинството, од народот. Ебате, ако имаа подршка од народот тогаш ќе победеа и немаше да бидат опозиција, ќе беа позиција. Тогаш ќе диктираа што и како да се прави во државата, ама немаат подршка од народот, не победија, и ерго - се опозиција.
- А токму тој НАРОДОТ, мнозинството, е единствениот релевантен ентитет што може да каже „која пропаганда е пострашна“!

Гледај, ретардирни работи зборуваш... Како она викаше Форест Гамп: Глуп е што глупо прави!

Прво, реков дека Ал Џезира ја ставам надвор од кругот на оваа дискусија, вие пак за неа сте запнале.
А зошто па Ал Џезира да не се зборува? :cautious:
Можеби нивните гомна на рози ти мирисаат? Или плаќаат предобро, па затоа се „надвор од дискусија“, а?? ;)

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.056
Поени од реакции
6.534
види бе млади луѓе со тоталитаристички идеи ајде да се случи да ги затворат такво лудо сценарио и готово нема странски канали што правиме со интернетот? Дали мислите дека и тој треба да се цензурира? А весници и друга штампа?

Kajgana Shop

На врв Bottom