Шкорпион
Corvus oculum corvi non eruit?
- Член од
- 16 октомври 2009
- Мислења
- 7.349
- Поени од реакции
- 7.606
Opaquea bas vlada so sitel i anal 5 se epten transparentni ...
Али затоа не ги гледам нив. Можам само за себе да зборам
Opaquea bas vlada so sitel i anal 5 se epten transparentni ...
http://www.fosm.mk/CMS/Files/Documents/fosm-godisen-izvestaj-2014.pdfOpaque
Али затоа не ги гледам нив. Можам само за себе да зборам
Don't worry... I'll waithttp://www.fosm.mk/CMS/Files/Documents/fosm-godisen-izvestaj-2014.pdf
Eve ti transparentnost od "sorosoidite".
Bujrum daj mi transparentnost od financiranjeto na Shitel i Anal 5 i za Skopje 2014.
А у ствари , невладините организации треба со тоа да се занимаваат ? Хвалоспеви или критики ? Затоа и многу луге се против нивното дејствување , оти ја имаат промашено поентата !Никако не смее да се критикува власта, сите невладини организации треба само хвалоспеви да упатуваат кон истата.
И најважно од каде се финансираат , кои се нивните извори .[DOUBLEPOST=1460913105][/DOUBLEPOST]Сега ја читам темава , овде Шкорпион и Ванлок журка си правеле .Sekoja nevladina si ima svoja glavna cel, toa obicno go pishuva vo osnovachkiot akt. Nikade ne vika deka ne smeat da podrzat protesti protiv vladini merki ili protesti za podrska na vlasta. Primer: neka si postoi GDOM, si se druzat lugjeto, pravat sendvich-sobiranki i toa e ubavo. Samo malce mi e smeshno koga pola i poishe od prisutnite ne znaat za shto protestiraat, protiv kogo protestiraat...
Епа шо имаш против Сиенен чим не е битен фактор?CNN не е битен фактор. Одамна. Другиве се плус локални телевизии.
Ау пак со нив колку сме информирани што да ти причам. Нека се гаси секое такво ѓубре .Сервиси за вести и временска прогноза сами ќе си се развиваат без Сорос и Катар .
Инаку се дојде до тоа дереџе да секој кој има грам здрав разум ги избегнува телевизиите .
Напротив, токму Арапите НЕ СМЕЕМЕ - да ги оставиме на страна. Секако не заради некаква ХРТ, уште помалку заради си-ен-ен и Гласот на ’мурика (кои не се многу подобри од Арапите).
Види и мене ме нервира тоа арапското лого никакво што им е кога ќе го видам, ама запад-блиски исток мислам дека е сосема друга дискусија, затоа викам тие настрана.
Параноја much? Чини некој друг освен нас на планетава Земја? Смешно ми е, не знам од кај да почнам да ти реплицирам....кога веќе се затера за С.Кореја, ај појди и кажи им нив: - абе оваа пропагандава што ви ја вршат, домашна е,уживајте, топ е, сто пати подобра од странската....купувајте севернокорејски производиПрво да нагласам дека јас лично не ги подржувам ни власта ни опозицијата, мое мислење е дека и двете се најлошто нешто што и се случило на Македонија во последниов половина век.
Тоа кажано и ставено на страна, еве малку капс-лок текст за да има повеќе шанси да разбереш колку ништо не разбираш:
ДА, ДОМАШНИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ ПРАВАТ ПРОПАГАНДА. НО ТОА Е ДОМАШНА ПРОПАГАНДА ЕБАТЕ, ПРОПАГАНДА ОД ПАРТИИ КОИ НАРОДОТ ОВДЕ ГИ ГЛАСАЛ!
Прави разлика: Колку и да се за никаде и власта и опозицијата, тие се претставници на народот. Народот гласал за нив. Не ти се допаѓа тоа? Ебате, излези и гласај, направи нова партија, претстави подобра програма... Но во секој случај, какви такви, изгласаните политичари се (на жалост) единствените овластени претставници на народот и спроведувачи на државните интереси.
Претставници на Македонскиот Народ, НЕ се ’мурканците, НЕ се ЕУ клептократите, и најмалку се тоа Арапите/Вахабистите/радикалните муслимани.
Ете затоа нивната пропаганда, ЦЕЛАТА СТРАНСКА ПРОПАГАНДА, треба да биде забранета. уште поважно, треба да се забранат СИТЕ нивни НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ - со кои тие овде легално внесуваат пари и регрутираат и контролираат цела една Петта Колона предавници.
Имам затоа што муабетот беше зошто да не се емитувал. Ако прави спин на стории и настани, не гледам поента да се емитува, по логиката дека и владините и опозициските натсроени медиуми, локални, исто така тоа го прават и требало да се скратат од пренос.Епа шо имаш против Сиенен чим не е битен фактор?
Другар ти Ванлок почна со муабетите за неемитување на телевизии. Гледаш колку е апсурдно?Имам затоа што муабетот беше зошто да не се емитувал. Ако прави спин на стории и настани, не гледам поента да се емитува, по логиката дека и владините и опозициските натсроени медиуми, локални, исто така тоа го прават и требало да се скратат од пренос.
Не е абсурд, затоа што беше аргумент. Ако се скрати таа и таа телевизиија, ќе треба онаа и онаа исто така. Ерго - нема потреба од кратење на телевизии (локални де). Имаме про-владини, имаме и про-опозициски. Тие што се паметни следат и едни и други телевизии и прават некое НЗС. Си-Ен-Ен и Ал Џезаира нема потреба да бидат емитувани овде.Другар ти Ванлок почна со муабетите за неемитување на телевизии. Гледаш колку е апсурдно?
Аман, кој кажа дека пропагандата генерално е добра?Параноја much? Чини некој друг освен нас на планетава Земја? Смешно ми е, не знам од кај да почнам да ти реплицирам....кога веќе се затера за С.Кореја, ај појди и кажи им нив: - абе оваа пропагандава што ви ја вршат, домашна е,уживајте, топ е, сто пати подобра од странската....купувајте севернокорејски производи
Ако веќе зборуваш за апсурдност, има ли поапсурдно од тоа да се залагаш за вахабистичко-арапска пропаганда во сопствената држава?Другар ти Ванлок почна со муабетите за неемитување на телевизии. Гледаш колку е апсурдно?
@Шкорпион - still waiting ....http://www.fosm.mk/CMS/Files/Documents/fosm-godisen-izvestaj-2014.pdf
Eve ti transparentnost od "sorosoidite".
Bujrum daj mi transparentnost od financiranjeto na Shitel i Anal 5 i za Skopje 2014.[DOUBLEPOST=1460898559][/DOUBLEPOST]
Don't worry... I'll wait
Тагот е селективен, некогаш работи, некогаш не, не е дека си игнориран намерно. Одговорот е дека не работам за Сител, Канал 5 и други, па да можам да ти дадам било какви информации (под закрила на некоја си анонимност). Тоа што тие немаат исто така отворен извештај, пак иде во аргумент на Ванлок - он кажа дека сите телевизии што добиваат пари од страна а не целосно од џеп на сопственикот, треба да бидат мета на иницијативава, затоа што некој веќе го постави тоа прашање наназад и едногласни бевме дека треба и тие да се чешлаат. Проблемот е пак - Сорос, како побитен, затоа е фокусот на опозициски портали и медиуми, како и таканаречени невладини организации кои дејствуваат во пракса како анти-владини.@Шкорпион - still waiting ....
Не, туку ова е глуп одговор на паметно прашање. Испаѓа сега дека ти искевираш да одговориш.dumb question.
Изгледа не го познаваш тролов?Не, туку ова е глуп одговор на паметно прашање. Испаѓа сега дека ти искевираш да одговориш.