Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе те оставам да си тераш монолог штом така сакаш...

Само старо-еонските религии заморуваат со тоа да ги осудуваат и оние што не се верници и не припаѓаат на таа религија и да им лепат етикети и да проповедаат дека и тие паѓаат под јурисдикција на истите... нема потреба од тоа.
Ти си имаш своја заблуда и не можеш да го сфатиш Законот на Телема и што е тоа Телемит...

Не терам инает, чекам да ми кажете која е таа една црква, вистинска апостолска... изнабројавте претходно неколку, па потоа за секоја од тие може да се каже дека не е...
Напиши која е... значи, седни и напиши според твојата православна црква МПЦ-ОА(бидејќи нели црквата го има крајниот одговор за овие работи, не поединецот), оваа и оваа црква на Земјата е баш таа вистинската што влече наследство од апостолите наваму без измени, со оригинални ритуали и симболи... и да завршиме со тоа, автоматски ќе знаеме дека секоја друга тука на земјата не ја бидува...

Не го пренасочувај монологов...

“Неверни„ се ликовите кои не Го прифаќаат живиот Бог, туку се клањаат на своите идоли. .

Не сметаа идолите кога нивните пагански обичаи ги собраа во христијанството на куп. За да украдат следбеници.

MIKI1 масата од зборови е резултат на тоа што детството и тинејџерските години го поминав во читање на милиони и милиони црковни книги, житија и дремев на сајтови како што се islamski-forum и Премин Портал.

Oф, oф, oф:(

Сегa е пoјaснo, штo те дoвелo вo oвoј стaдиум.

Oф, oф, oф:(

Сегa е пoјaснo, штo те дoвелo вo oвoј стaдиум.

До кој стадиум сум јас дојден, појасни? Еве јас не дискутирав со тебе, ти само докажа дека си во стадиум да се опседнуваш со моите постови и лично со мојот живот. Јас само наведов факт, како дете ме интересираа религии и читав за тоа, не е тајна дека сум бил и во црква на литургија. Не верувам дека некој го ,,одминала таа чаша". Растеме во такво општество, а мојата љубопитност никогаш не се задоволуваше со тоа што ни го нуди образованието па морав да барам. И баш таа љубопитност ме натера да се прашувам и за религиите и секогаш во мене се раѓаше некаков сомнеж во нивните догми. Поминав и низ такви поминав и низ њу-ејџери кој веруваат во ,,моќта на кристалите" и слично. Учиме додека сме живи! Сето ова не значи дека го запоставив животот, напротив можеби во еден период сфатив дека животот е како река , или тониш како камен или пливаш како риба. Најсреќен од се сум што научив дека за да растеш духовно не треба да се откажеш во пости од жени и љубов, наркотици и други уживања, да се држиш до строги целибатски дисциплини и слично, такви работи на вас ви ги оставам, вашата црква вели не на животот, јас велам да!

Ништо не знаеш ти за мојот стадиум, можеш само да коментираш од страна, да не упаднеш со мене во дискусија туку да пишуваш за пеглање и слично. Не знам како си ја создал таа слика за мене, ама нека ти е. Додека ти блескам во очи добро е. Оди сега и гледај си ја црквата, остави го мојот стадиум, Недела е, немате ли некакви активности во црквата со @MIKI1 ? :)[DOUBLEPOST=1460887423][/DOUBLEPOST]@MIKI1 реков мала главича поради тоа што во нејзе има место само за догми. За слободно размислување и нешто повеќе нема, да имаше ќе ти викав дека ти е голема, ама поголемиот дел од мозокот кој не сакаш баш да го користиш црковни чавки го испиле!

@Хептаграм XI те нема да ме пофалиш кога дискутирам океј, а да ме критикуваш прв си секогаш. Лош си! :)

Последно уредено од модератор:
@MIKI1[/USER] реков мала главича поради тоа што во нејзе има место само за догми. За слободно размислување и нешто повеќе нема, да имаше ќе ти викав дека ти е голема, ама поголемиот дел од мозокот кој не сакаш баш да го користиш црковни чавки го испиле!

SpaceTraveler,

на форумов постои едно ненапишано правило: „Ако не можеш да го надмудриш, тогаш навреди го„. :icon_lol:[DOUBLEPOST=1460892392][/DOUBLEPOST]
Не сметаа идолите кога нивните пагански обичаи ги собраа во христијанството на куп. За да украдат следбеници.

На безпочетниот и живиот Бог, не Му треба замена...

SpaceTraveler,

на форумов постои едно ненапишано правило: „Ако не можеш да го надмудриш, тогаш навреди го„. :icon_lol:[DOUBLEPOST=1460892392][/DOUBLEPOST]

Како не му треба? Суштински ти е Один со facelift. И помалку лична приказна, повеќе колективна. Демек де. Дека грижлив бог ова-она.

А паганизмот се само колоритни туѓи перја со кои христијанството (ма сите три абрахамски религии) се закитило, паралела со демонизацијата и пред и потоа.

SpaceTraveler,

Е конечно ќе се сложам со тебе, а еве ти уште едно непишано правило од мене +

,,Ако не можеш да го надмудриш, игнорирај му го мислењето" :ајнапиво:

,,Ако не можеш да го надмудриш, игнорирај му го мислењето" :ајнапиво:

Важи: стај ме на „игнор„...:sneaky:[DOUBLEPOST=1460904282][/DOUBLEPOST]
Како не му треба? Суштински ти е Один со facelift..

Напрај паралела меѓу идолот Один и живиот Бог и самиот ќе ја видиш непремостливата разлика меѓи тие 2 ликови...

Напрај паралела меѓу идолот Один и живиот Бог и самиот ќе ја видиш непремостливата разлика меѓи тие 2 ликови...

Направив. Затоа и го потенцирав тоа. За потребите на една приказна што ја пишувам земав да истражувам малку подлабоко за нордиските божества од тоа што веќе го знам. Почетниот живот на Один е ист со Исус Христос (само нема декади вредно време штама за тоа што се случувало со него за тој период). Едино после воскресението Исус не го слушаме повторно, заминат е на небо. Один од бесмртник станува непобедлив бог над боговите. Со воскресението само што започнува неговиот живот. Сте го изоставиле тој дел затоа што завлегува ептен во пагански води тоа што се случува после. Вака конецот сте го скратиле со воскресението. И не е само Один, али ај, тој вака свежо што ми текна па го спомнав.

Важи: стај ме на „игнор„...:sneaky:[DOUBLEPOST=1460904282][/DOUBLEPOST]

Ама тоа ако не можеш да го надмудриш секако. А јас тебе и те надмудрувам и ти пишувам факти за кој ти сметаш дека се навреди. Зарем не си роб на догми? Си и тоа го потврдуваш во секој нов пост кај што се вадиш на нешто што е запишано или кој што рекол, ништо оригинално од тебе не видовме освен плачки дека некој те навредил, повредил и што знам уште не! Оди горе и читај, од цел текст си обрнал внимание само дека главчето ти е мало, што не е лага!

А јас тебе и те надмудрувам и ти пишувам факти за кој ти сметаш дека се навреди.

...:icon_lol:...
Кои црни факти, разбираш...[DOUBLEPOST=1460977582][/DOUBLEPOST]
Зарем не си роб на догми? !

Ако сум јас роб на догмите, тогаш ти си роб на гревот...[DOUBLEPOST=1460977638][/DOUBLEPOST]
Си и тоа го потврдуваш во секој нов пост кај што се вадиш на нешто што е запишано или кој што рекол, ништо оригинално од тебе не видовме освен плачки дека некој те навредил, повредил и што знам уште не! !

Ниту јас не видов ништо оригинално од тебе, така да...[DOUBLEPOST=1460977708][/DOUBLEPOST]
Оди горе и читај, од цел текст си обрнал внимание само дека главчето ти е мало, што не е лага!

Кој ја напишал погорнава реченица?

Еве потсетување, цитирам:

„...ништо оригинално од тебе не видовме освен плачки дека некој те навредил, повредил и што знам уште не!...„.

Превземено од:

http://89.205.123.45/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-430#post-7682952[DOUBLEPOST=1460977803][/DOUBLEPOST]

Ништо ти не си направил: ај почни од почеток.
Ако нешто не знаеш, прашај, ќе ти се каже, само не „набадај„ безвезни ставови...

Последно уредено:
Кога би се степале Один и Исус кој би бил појак?

Кои црни факти, разбираш...[DOUBLEPOST=1460977582][/DOUBLEPOST]

Ако сум јас роб на догмите, тогаш ти си роб на гревот...[DOUBLEPOST=1460977638][/DOUBLEPOST]

Ниту јас не видов ништо оригинално од тебе, така да...[DOUBLEPOST=1460977708][/DOUBLEPOST]

Кој ја напишал погорнава реченица?

Еве потсетување, цитирам:

„...ништо оригинално од тебе не видовме освен плачки дека некој те навредил, повредил и што знам уште не!...„.

Превземено од:

http://89.205.123.45/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-430#post-7682952[DOUBLEPOST=1460977803][/DOUBLEPOST]

Ако нешто не знаеш, прашај, ќе ти се каже, само не „набадај„ безвезни ставови...

Моите постови не се базираат на библиски цитати затоа се оригинални! Значи јас сум роб на гревот, а ти си безгрешен, нели бевме пред бога сите грешни, а? Нешто ми е матно тука! Во мојот свет не постои никаков грев, што е грев, да ти плеснам директно се што мислам за тебе? Дека си старо манипулативно аро кое едвај си ја контролира дрскоста само за да го задоволи госпот, а инаку би истурил пиперките одамна на сите! Море ох какви грешници сте вие јадно само и од самите себе тоа го криете! Јас сум барем оригинален! :D

Те навредив оти неможам да си го губам времето со вакви како тебе што не прават добар муабет, само цитират и одговарат лаконски! Оди вапцај јајца, он мене за оригиналност ќе ми зборува, која оригиналност, од Пајсиј светогорец или Клеопа миротворец?! Или папата педофилец? :)

Ете, те прашав што мислиш за толкавата сличност меѓу нив, не дали истата воопшто постои. Тоа е факт дека постои, ти негирај го ако сакаш до Судниот Ден, тоа не е тоа што го поставив како прашање. За безвезни ставови можам многу лесно да ги карактеризирам и твоите, ако се боиме со такви четки. Наместо тоа, поставувам прашање за да се продолжи дискусија, ама тебе не ти се дискутира изгледа. Очигледно по последните неколку твои постови каде луѓе ти пишуваат и по неколку параграфи а ти им враќаш со по една кратка реченица-две каде во суштина им викаш само "ти не знаеш, иди бркај работа". Ако таков став сите посвоиме овде, подфорумов ќе згасне пошто сите се ќе знаат, и никој нема да сака да дискутира, и само ќе ги праќа другите назад да "учат одново".

Последно уредено:
Ете, те прашав што мислиш за толкавата сличност меѓу нив, не дали истата воопшто постои. Тоа е факт дека постои, ти негирај го ако сакаш до Судниот Ден, тоа не е тоа што го поставив како прашање. За безвезни ставови можам многу лесно да ги карактеризирам и твоите, ако се боиме со такви четки. Наместо тоа, поставувам прашање за да се продолжи дискусија, ама тебе не ти се дискутира изгледа. Очигледно по последните неколку твои постови каде луѓе ти пишуваат и по неколку параграфи а ти им враќаш со по една кратка реченица-две каде во суштина им викаш само "ти не знаеш, иди бркај работа". Ако таков став сите посвоиме овде, подфорумов ќе згасне пошто сите се ќе знаат, и никој нема да сака да дискутира, и само ќе ги праќа другите назад да "учат одново".

Едно по едно:

- Сличноста не постои: затоа што не си ја ни поставил како споредбена поставеност меѓу ликовите Один и Христос.
- Ако гребнеш малку подлабоко од површната „сличност„, ќе видиш непремостливи суштински и целни разлики.
- Она што за мене е најсмешно е следното: тоа се бесконечните обиди за поставување тези дека рисјанската вера е неоригинална, одосно е само „преработка„ на некоја претходна. На пример, пред неколку месеци, еден член изнесе „теорија„ дека приказната за Христос е само преработка на египетската митологија за извесен троен бог, роден од девојка! Набрзо, се испостави дека таа приказна е буквално увезена во римската Империја веднаш по оформувањето на рисјанската вера! Чудна работа мајката...И дај конечно, одлучете се: дали рисјанската вера има потекло од египетската, од нордиската или некоја сосема трета митологија или пак е оригинална. Кога ти би имал троа појќе знаење за мојата вера од твоево тековно незнаење, самиот ќе ја увидеше неспоивоста на мојата со било која друга вера.

Обиди се пак...[DOUBLEPOST=1461007117][/DOUBLEPOST]
Те навредив оти неможам да си го губам времето со вакви како тебе

Ај оди порасни, фати некоја книга в раце, поднаучи па врати се на форумов...[DOUBLEPOST=1461007182][/DOUBLEPOST]
Кога би се степале Один и Исус кој би бил појак?

Верувам дека би победил Бизнисмееееен!...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom