Јас сум нова овде, ама колку што досега имам разбрано, потврдите од Струмица служат во ДАБЧ, а не во Министерство. Тие од министерство бараат од ДАБЧ (ако воопшто побараат) да им докажат врз основа на кој податок утврдиле потекло пошто нели на тоа удостоверение кое он го однел во министесрвтво нема таков податок. Е сега, таа потврда од Струмица мислам дека треба во ДАБЧ да се однесе, а не во министерство, пошто во министерство не докажуваат потекло. Тоа е работа на ДАБЧ.Vo pravosudie
И сега испаѓа дека другар ти немал валиден произход и затоа го прекратиле, без разлика што пднел дополнителен документ, пошто во неговиот произход има само декларација, ама не и потекло како што они бараат. Нив не ги интересира БККС Струмица. Ако има некој поупатен може да каже. може не сум во право.
Јас идам од логика дека ако во министерството примаат потврди од БККС Струмица, сите ќе одиме со потврдите со статистика дирекно таму, а не во ДАБЧ прво.
Надеж имаше пишано пред некое време дека исто го прекратиле со произход добиен врз основа на стара потврда.
Последно уредено: