Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
А јас како портпарол на Одина, за несоодветно однесување можам да те казнам. Сега поминуваш со опомена.
.

Тоооо!...:cuc:[DOUBLEPOST=1460467875][/DOUBLEPOST]
Ох душичка ти напатена, ми те замараат клетиве атеисти и сатанисти ничим неизазвани.
Во туѓите очи раските ги гледаш а гредите во сопствените не.

А ова од Одина е речено, така?...[DOUBLEPOST=1460467910][/DOUBLEPOST]
Ако не ти е ќе ти се разјасни некој ден, можеби. Само касно да не биде.

За кого како...:sneaky:.

Последно уредено:
Ти си помешал робување со слобода дечко! Роб си на црковните догми, те лажат дека си слободен, мисли малку со своја глава и анализирај! И во ,,црвенкапа" пишува дека волкот може да зборува! :)[DOUBLEPOST=1460467820][/DOUBLEPOST]Да вие сте синови, а ќерки кај вас нема, а кога има ги угнетуваат, дозволено е да ги силуваат и мора да се потчинуваат пред мажот! С од Слобода нема, мрш таму, подалеку од Мене таа ваша беда! :)

Ти за христијаните да не учиш од Куран?

Ев. Јован 14:27

Мир ви оставам; мирот Свој ви го давам; Јас ви го давам не како што го дава светот. Да не се плаши срцето ваше, ниту да се бои.

За кого како...:sneaky:

За кого како...:sneaky:[DOUBLEPOST=1460468032][/DOUBLEPOST]

А то Најтигрелојца, да не пушти душа у некоја авионска несреќа или така некако?...

Да не беше таа Најтингелцова сега кога ќе идеше кај еким ни госпот немаше да ти биде од помош! :)

Ти за христијаните да не учиш од Куран?

Ев. Јован 14:27

Мир ви оставам; мирот Свој ви го давам; Јас ви го давам не како што го дава светот. Да не се плаши срцето ваше, ниту да се бои.

Абе ти за Слободата од библијата да не учиш? Ако учиш нема што да правиме муабет, оди прво смени си го начинот на мислење во твојот испран мозок во црковна перална! И за ова те лажат, прво ти викаат да имаш страв, а после те охрабруваат, како те возат, за жалење си! :)

Пред Одина око не ми трепиња...Ќе му грешам свесно.
Еден ден ко ќе застанеш пред Одина уплашено клепкајќи со очињата со трепелив глас ќе прозбориш “Ја мислев Јахве ќе биди.... со син му... “

Алал да ти е.

Кажи ми, дали ќе умриш ко ќе ти дој дено?...

Нормално дека ќе умрам. Само за разлика од тебе јас на Смртта не гледам со страв и не гледам на неа како страдање, туку како ослободување. Нема да гледам вакви безнадежни души како тебе! Мојата смрт ќе биде поубава од било кој оргазам ти што си го имал, ако воопшто некогаш си имал! :D

Да вие сте синови, а ќерки кај вас нема, а кога има ги угнетуваат, дозволено е да ги силуваат и мора да се потчинуваат пред мажот! С од Слобода нема, мрш таму, подалеку од Мене таа ваша беда! :)

Каде го прочита ова?
Си го читал ли ти Новиот Завет или знаеш само да клеветиш?

Послание до Ефесјаните, Глава 5, стихови 25-33:

5. Вие, мажите, сакајте ги жените свои, како што и Христос ја засака Црквата и се предаде Себеси за неа.
26. за да ја освети, очистувајќи ја со водна бања преку словото;
27. та да ја претстави пред Себе како славна Црква, која нема осквернение, или порок, или нешто слично, туку да биде света и непорочна.
28. И така, мажите се должни да ги сакаат жените свои како што ги сакаат своите тела; оти, кој ја сака жената своја, тој се сака и самиот себеси.
29. Зашто никој никогаш не го намразил телото свое, туку го храни и го стоплува, како и Господ Црквата,
30. бидејќи ние сме членови на Неговото тело – од Неговата плот и коските Негови.
31. Поради тоа човекот ќе го остави татка си и мајката своја, и ќе се придружи кон жената своја, та обајцата ќе бидат една плот.
32. Оваа тајна е голема. Но јас ви зборувам за Христа и за Црквата.
33. И така, секој од вас да си ја сака жената своја, како што се сака самиот себе, а жената да има почит за мажот свој.

А ти продолжи да се криеш позади госпот од смртта, ама таа сепак ќе те најде! :)

Каде го прочита ова?
Си го читал ли ти Новиот Завет или знаеш само да клеветиш?

Послание до Ефесјаните, Глава 5, стихови 25-33:

5. Вие, мажите, сакајте ги жените свои, како што и Христос ја засака Црквата и се предаде Себеси за неа.
26. за да ја освети, очистувајќи ја со водна бања преку словото;
27. та да ја претстави пред Себе како славна Црква, која нема осквернение, или порок, или нешто слично, туку да биде света и непорочна.
28. И така, мажите се должни да ги сакаат жените свои како што ги сакаат своите тела; оти, кој ја сака жената своја, тој се сака и самиот себеси.
29. Зашто никој никогаш не го намразил телото свое, туку го храни и го стоплува, како и Господ Црквата,
30. бидејќи ние сме членови на Неговото тело – од Неговата плот и коските Негови.
31. Поради тоа човекот ќе го остави татка си и мајката своја, и ќе се придружи кон жената своја, та обајцата ќе бидат една плот.
32. Оваа тајна е голема. Но јас ви зборувам за Христа и за Црквата.
33. И така, секој од вас да си ја сака жената своја, како што се сака самиот себе, а жената да има почит за мажот свој.

А ти си го читал ли стариот завет или само го оправдуваш злото на библијата со она што тој твој беден госпот се предомислил после во другите страници на новиот завет, покасно? :)

Овие стихчиња читај си ги сам, и живеј според нив. За тоа си ти достоен, до таму е... не ми ги наметнувај на Мене. :)[DOUBLEPOST=1460468703][/DOUBLEPOST]
Кај пишува такво нешто?[DOUBLEPOST=1460468556][/DOUBLEPOST]

Ајде де: па нели беше бог, а богојте не умираат.

Ако за тебе смртта е умирање сега и во твоето христијанство сум разочаран. Повеќе од кога дознав дека твоите богови знаат и да плачат како лигуши! :)[DOUBLEPOST=1460468765][/DOUBLEPOST]Кој живее како роб ќе умре како роб, кој живее во радост и ќе умре радосно! :)

Нормално дека ќе умрам. Само за разлика од тебе јас на Смртта не гледам со страв и не гледам на неа како страдање, туку како ослободување. Нема да гледам вакви безнадежни души како тебе! Мојата смрт ќе биде поубава од било кој оргазам ти што си го имал, ако воопшто некогаш си имал! :D

Дали си нихилист, па мислиш дека смртта ќе те ослободи?

Смртта не ослободува ниту во авраамските (те чека Рај или Пекол:)), ниту во дармичките религии (те чека Самсара - вечно умирање и повторно раѓање, односно постојано страдање, сè додека не постигнеш Нирвана :)).

Дали си нихилист, па мислиш дека смртта ќе те ослободи?

Смртта не ослободува ниту во авраамските (те чека Рај или Пекол:)), ниту во дармичките религии (те чека Самсара - вечно умирање и повторно раѓање, односно постојано страдање, сè додека не постигнеш Нирвана :)).

Е проблемот е во тоа што јас не им верувам ниту на авраамските ниту на дармичките религии бе момак. За мене смртта е искуство, едно мистериозно патче кон спознавање на целовкупното. Парче од целиот мозаик. Неопходно беше раѓањето тука на Земјата, неопходна е и смртта, да го спознаеме тоа за кое што те ,,учи" твојата библија. Само за разлика од вас јас не се плашам од страшен суд, туку се радувам на својата Слобода, и сега и тогаш! :)[DOUBLEPOST=1460469495][/DOUBLEPOST]Среќен сум што го прифаќам животот таков што е, што не бегам од него и од реалноста. Така ќе биде и со смртта. Ми се може и правам! Ако имаш потенцијал да дишеш, имаш и да го прифатиш дишењето. А не преку тебе други да дишат! :)

Само за разлика од тебе јас на Смртта не гледам со страв и не гледам на неа како страдање, туку како ослободување.

Јак си, нема шо...
А у ствари, од шо ќе се ослободиш? :unsure:[DOUBLEPOST=1460469945][/DOUBLEPOST]
Ако за тебе смртта е умирање сега и во твоето христијанство сум разочаран.

Смртта е само преод од една во друга состојба на битисување на човековата душа: не трчај со избрзани заклучоци.

Back
На врв Bottom