Препораки за доктори специјалисти/супспецијалисти

• Креатор на темата Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување Време на започнување
Dg.Myelitis transversalis(18)

Кој може да ми лаже нешто повеќе за ова диагноза или да ми препорача некој добар невролог. Се работи за мој роднина ќе ви бидам благодарен ако ми помогнете.

Дечки ај кажете кој е најдобар психолог/психијатар во Македонија без разлика дали е државно/приватно. Некој што работи со психички пореметувања.

Дедо ми има тромбоцитопенија (имаше 30 000 тромбоцити, сеа му се качени на 70 000 и му варираат цело време), али има веќе со години камен на жолчка и воспалена сплина со што, никој нејќе да се нафати да го оперира пошто се плашеле, а исто така никој нејќе да врши операција со внесување на тромбоцити пошто постоел огромен ризик да им умрел на лице место. Денес правеше крвна слика која испадна ужасна и сплината наводно почнала да му се распаѓа. Ептен е итно, така да ако може чаре што побрзо и совети за добри лекари.

Однапред фала.

Дедо ми има тромбоцитопенија (имаше 30 000 тромбоцити, сеа му се качени на 70 000 и му варираат цело време), али има веќе со години камен на жолчка и воспалена сплина со што, никој нејќе да се нафати да го оперира пошто се плашеле, а исто така никој нејќе да врши операција со внесување на тромбоцити пошто постоел огромен ризик да им умрел на лице место. Денес правеше крвна слика која испадна ужасна и сплината наводно почнала да му се распаѓа. Ептен е итно, така да ако може чаре што побрзо и совети за добри лекари.

Однапред фала.
Пановски, Караџов - на Клиника за дигестивна хирургија. Пановски првенствено.

Препораки за специјалист по орална хирургија, импланти поточно?
Има ли некои размислувања за квалитетот на имплантите што се нудат? Колку е просечен работен век на имплантите (со правилна нега)?

Се работи за незгодно (латерално) скршена горна 6ка. Непцата и сите други заби се здрави.

Ми треба нов матичен лекар во Скопје. Ако знае некој некоја ординација општа со океј матични доктори локација капиштец/идадија/универзална/центар нека ми предложи. Фала :)

Препораки за специјалист по орална хирургија, импланти поточно?
Има ли некои размислувања за квалитетот на имплантите што се нудат? Колку е просечен работен век на имплантите (со правилна нега)?

Се работи за незгодно (латерално) скршена горна 6ка. Непцата и сите други заби се здрави.
Оливер Димитровски на клиника :) не е баш комуникативен, делува ноксан ама таков е човекот, тивок, некомуникативен но е полн со знаење. Кај мене каков зафат изведе на премолар заглавен во вилицата :cuc:

Ми треба нов матичен лекар во Скопје. Ако знае некој некоја ординација општа со океј матични доктори локација капиштец/идадија/универзална/центар нека ми предложи. Фала :)
Др Лорета во Млин Балкан (карши АМСМ), одлична докторка е.

Мислења и искуства со д-р Ристо Чоланчевски од торакална хирургија?
Не е препорака, ама предупредување да не закажувате кај овој. Никаква култура, сељачко однесување кон пациентот и неговата придружба, одбива да извши преглед на одредени пациенти и извештајот го пишува од она што ќе му кажеш.

Ми треба помош за добар орален хирург/стоматолог.... во прашање е покомплициран заб кој е пред вадење, ако може да ми препорачате некој со поголемо искуство

Предлог за добар гиниколог во Скопје?

Др Павле Кокорманов, кај грчка амбасада му е ординацијата...човек со мн големо искуство

Последно уредено:
Гастроентеролог или колоректален хирург? o_O

Дечки ај кажете кој е најдобар психолог/психијатар во Македонија без разлика дали е државно/приватно. Некој што работи со психички пореметувања.
Александар Марцикиќ

Majka mi ima problemi so nogata. Bolki ima golemi vo celata noga na periodi. Beshe na nekolku ortopedi ama nikoj ne i pomogna do sea.Edino masaza uspea da i namali bolka. Znaete nekoj dobar ortoped vo MK? Ne e bitno dali e privaten ili drzaven.

Majka mi ima problemi so nogata. Bolki ima golemi vo celata noga na periodi. Beshe na nekolku ortopedi ama nikoj ne i pomogna do sea.Edino masaza uspea da i namali bolka. Znaete nekoj dobar ortoped vo MK? Ne e bitno dali e privaten ili drzaven.
Имам гледано и читано за Ношпал,во Филип 2-ри
Немам лично искуство,но знам дека кога беше во Клинички,беше доста баран:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom