Потребна документација за швајцарска виза?

• Креатор на темата Креатор на темата bikerboy_87
  • Време на започнување Време на започнување
не си смеел да поднесеш документи без нејзината покана ...
тие од агенција вероватно ти земале пари за осигурањето и за пополнување на формуларот и кур ги болело ... (во MakSwiss ли беше или кај тие над нив)
напиши им еден текст .. добро среди го (објасни дека не си запознает доволно со документацијата и дека првпат поднесуваш и дека се извинуваш за пропустот бла бла.. дека сакаш да останеш толку и толку време и дека мораш да се вратиш да завршиш факс) ... девојкати нека среди со гаранцијата да ти ја испрати ... и можеби ќе завршиш работа ама реално тешко според мене мали се шансите ....

gore stoi Cheshka viza,no mene mi bese za CH(svajcarska) viza...se nadevam se razbirame :)...inaku,znam za toa,mene ne mi e itno da patuvam vo svajcarija dokolku se raboti samo za mene licno...jas bi izdrzal kako i dosaega sto izdrzav,no vrskata na dalecina si go pravi svoeto.si bese taa tuka proletta,letovo...no sto se po 2 nedeli?...sakav da otidam jas malku esenva,pa taa zimava i posle 01.01 e veke lesno...no sega mu e majkata,ako ne otidam sega,znaete kako veli narodot "daleku od oci daleku i od srce"...sega veke koga se fativ na vakvo oro,nemam namera na sred pat da se otkazam...vo ponedelnik ke se javam vo ambasadata,no cisto mi bese vaka da kazam znacajno,da go slusnam vaseto mislenje...sepak poveke informacii nema belki da se na odmet...pozdrav
Баечки си загорел а?

за секоја посета бараат причина и гаранција дека нема да лепиш плочки илегално :) така што мислам најдобро би било ако поднесуваш жалба, да објасниш дека од агенцијата каде што ти ги пополнувале формуларите (или ако е посредник агенцијата, наведи ги дека се посредници) не ти објасниле кои документи требаат и нека ти прати девојка ти писмо дека те кани да одиш кај нејзе на посета. не сум сигурна, но мислам и дека треба потврда од кај што е вработена дека стварно работи таму. а зошто не се јавиш директно во амбасадата да прашаш кои документи се потребни за визата која ти треба? во секоја амбасада имаат таква служба и должни се да ти објаснат и да ти одговорат на секое прашање кое ќе им го поставиш (јас ги удавив во шведска амбасада и збор не ми кажаа :) ) а за виза за САД требаше сестра ми да ми праќа и потврда од факултетот и финансиски извештај дека може да ми ги покрие трошоците (извештај од кредитна дека има салдо). мислам најдобро ќе ти биде да се јавиш во амбасадата и добро да ги распрашаш точно кои документи ти требаат.

bev vo agencija SAVAK ili taka nesto...toa e toa...niv voopsto ne gi bolese,zakluciv po nivniot odnos,samo lapnaa parite i ajde,sloboden si...inaku ova ti e navistina dobar predlog...samo ne znam dali da ja pisuvam mojava izjava na makedonski ili na germanski...devojka mi moze da ja prevede mojata izjava,ako toa e polesno za niv tamu...ova mi e posledna sansa...dobro ne mi bese edinstven izbor...imav i nekolkui rodnini koi mozea da garantiraat...no sega kasno e za toa...ne sakav nikogo za zamaram,a i taa me molese ona da mi podnese,posto moive rodnini i samite bas ne se zamaraa :)

заеби агенција .. не ја спомнуј во жалбата ...
Изјавата ќе си ја напишеш на Македонски, за да се изразиш најискрено и најкултурно шо можеш ... потоа дај 300денара нека ти ја преведе некој преведувач на Англиски, не се вежбај сам да ја преведеш ... подобро е некој кој ќе ја преведе како шо треба

spomnav pogore,deka se javuvam obavezno vo ambasada,uste utre...:)
inaku glupi mi bea prasanjata po forumive koga nekoj prasuva stalno nesto,a vsusnost postoi institucija ili slicno koja moze da gi dade site potrebni odgovori...no sega svakam sto znavi ocaj i opsednatost so nesto :) i pak ke spomnam ahhh...ljubov...i ahh jas naivna ovca :) se izgorev ednas i sega si gi skrativ sansite za viza so 80% posto...no sekoj davenik i za slamka se fakja :)

uste nekoj da se javi so bila kakva informacija za temava,pred utre denot D? :)

Здраво,
Гледам темата не е била долго време активна.. Се надевам ќе се најде некој член со некоја информација..
Сакам да знам, која е процедурата и кои документи се потребни за добивање швајцарска виза преку брачен партнер.
Маж ми доби Швајцарска работна виза Д, дали можам да добијам и јас, и дали ќе можам со неа да работам?
Однапред Ви благодарам за секоја информација

Здраво,
Гледам темата не е била долго време активна.. Се надевам ќе се најде некој член со некоја информација..
Сакам да знам, која е процедурата и кои документи се потребни за добивање швајцарска виза преку брачен партнер.
Маж ми доби Швајцарска работна виза Д, дали можам да добијам и јас, и дали ќе можам со неа да работам?
Ако сака работодавецот да ти направе и тебе да. инаку од мажот тешко таа е за 3 месеци

Ако сака работодавецот да ти направе и тебе да. инаку од мажот тешко таа е за 3 месеци
Да, првата виза му е за 3 месеци, но има договор за работа од 1 година, што значи дека ќе му ја продолжат визата за уште 9 месеци.. Фала во секој случај за информацијата..

Здраво,
Moже да добиеш и ќе останеш таму додека трае неговата дозвола.
Треба да се поднесе барање за спојување на фамилијата. Три пополнети формулари, 4 слики од тебе не постари од 6 месеци, важечки пасош најмалку 12 месеци пред завршување на престојот и по 3 копии од првта страна на твојот и неговиот пасош, оригинал извод од матична книга на венчани плус две копии, доказ дека не си осудувана а да не постар од 6 месеци и неговата Д виза.

Сите документи преведени на германски или англиски.

Подобро да аплицираш преку работодавецот. Тогаш ти треба договор за работа или писмо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom