Димитар Талев - кражба и фалсификат

Оправдувате ли кражбата и фалсификатот на Димитар Талев?

• Вкупно гласачи
    28
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Најинтересно е дека се апсолутно убедени дека сами се ослободиле. :pos:
Едно е сигурно: дека сте не окупирале. И, немаш намера да се извиниш?? Ќе биде многу ценето тоа

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Едно е сигурно: дека сте не окупирале. И, немаш намера да се извиниш?? Ќе биде многу ценето тоа
Навистина сте чудни луѓе. Наместо да се засрамите денес за најновиот откриен македонски фалсификат (Талев) , сакате јас да ви се извинам што сум ви окупирал Jугославиjа. :pos:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Навистина сте чудни луѓе. Наместо да се засрамите денес за најновиот откриен македонски фалсификат (Талев) , сакате јас да ви се извинам што сум ви окупирал. :pos:
Ти не треба да се извинуваш, треба да частиш, имено 41-44 сите лоши бугари ги убивме, шом си ти жив, значи твоите претци не биле лоши луѓе и фашистички окупатори туку мирни домаќини кои си пулеле своја работа

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Ти не треба да се извинуваш, треба да частиш, имено 41-44 сите лоши бугари ги убивме, шом си ти жив, значи твоите претци не биле лоши луѓе и фашистички окупатори туку мирни домаќини кои си пулеле своја работа
Dali si siguren vo ova? Nesto mi e cuden... Mnogu prkosi nesto... Baska, povazno mu e deloto na Talev od narodot sto stradal od nivna cizma...

Sent from my SM-G7102 using Tapatalk

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Dali si siguren vo ova? Nesto mi e cuden... Mnogu prkosi nesto... Baska, povazno mu e deloto na Talev od narodot sto stradal od nivna cizma...

Можи му е криво шо негоите седеа дома место да окупираат туѓи земји? можи то го нервира...

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Види јака нација бре , со историски континуитет !
Уште појаки им се никовите на форумов : хан Ацо , хан Петре , хан Ѓуро :pos: . Космополитска една нација , одовде па до жолтото море !

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Кои биле лошите Бугари?
Овие 450 000 бугарски војници кои истераа Германците од Македонија?

https://books.google.bg/books?id=I6n97Zl9tqsC&pg=PA82&dq=macedonian army mobilization number 1944&hl=bg&ei=J0v-TLSYMIzOswbs94CFBg&sa=X&oi=book_result&ct=result&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
Pocnuvas da verglas i da treses gluposti, kako nedoveten. Ako 450000 ne osloboduvale, kolku ne porobuvale? I, nemoj da mi kazes deka nemas nekoj dedo megju niv

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Кои биле лошите Бугари?

https://books.google.bg/books?id=I6n97Zl9tqsC&pg=PA82&dq=macedonian army mobilization number 1944&hl=bg&ei=J0v-TLSYMIzOswbs94CFBg&sa=X&oi=book_result&ct=result&redir_esc=y#v=onepage&q&f=false
Pocnuvas da verglas i da treses gluposti, kako nedoveten. Ako 450000 ne osloboduvale, kolku ne porobuvale? I, nemoj da mi kazes deka nemas nekoj dedo megju niv

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Кои биле лошите Бугари?

А кој ги донесе бугарите во Македонија?
кинези?
Вие си бевте сојузници со Германци. Заедно водевте опеации, заедно одевте во напад... Дури и кога ви дојдоа русите пред врата, многу бугарски единици игнорираа наредбата на новата власт да се прекини соработка со германци и да се вклучат во борба против нив. Се до крај си бевте профашистички орјентирани.
Геманци се бркаа и се тепаа од 41, па 42 па 43 па 44 па до пола 45. Вие бевте нивни слуги и соработници во 41 во 42 во 43 во 44. Дури 45 кога Сталин ви се закани со пустошење, пристанавте да станете “антифашисти“ али само на збор, На дело од вас немаше многу корист.
И сега има интересно туука, кога збораме за бугарска окупација на Македонија, викате дек најголем број во бугарска армија биле македонци, па генерали македонци па офицери македонци... а ко ќе дојде време да се протерува германци од македонија, одеднаш - сите се бугари и само бугари биле и само тие пак ја спасиле македонија...

И седи чоек, ве чита и се смее.

Член од
23 јуни 2010
Мислења
157
Поени од реакции
14
Можи му е криво шо негоите седеа дома место да окупираат туѓи земји? можи то го нервира...
Веќе сум напишал дека сум потомок на бегалци.
Сакаш да ти се извинам дека дедо ми е протеран од Грците? :tapp:
Викаш дека ми е криво што прадедо ми не е окупирал својата родна земја? :facepalm:

Каде ви собираат такви гении?

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
А кој ги донесе бугарите во Македонија?
кинези?
Вие си бевте сојузници со Германци. Заедно водевте опеации, заедно одевте во напад... Дури и кога ви дојдоа русите пред врата, многу бугарски единици игнорираа наредбата на новата власт да се прекини соработка со германци и да се вклучат во борба против нив. Се до крај си бевте профашистички орјентирани.
Геманци се бркаа и се тепаа од 41, па 42 па 43 па 44 па до пола 45. Вие бевте нивни слуги и соработници во 41 во 42 во 43 во 44. Дури 45 кога Сталин ви се закани со пустошење, пристанавте да станете “антифашисти“ али само на збор, На дело од вас немаше многу корист.
И сега има интересно туука, кога збораме за бугарска окупација на Македонија, викате дек најголем број во бугарска армија биле македонци, па генерали македонци па офицери македонци... а ко ќе дојде време да се протерува германци од македонија, одеднаш - сите се бугари и само бугари биле и само тие пак ја спасиле македонија...

И седи чоек, ве чита и се смее.
Zabega covekov sosema. Ke izmesa i rodnini i strani

Член од
16 декември 2012
Мислења
2.744
Поени од реакции
7.259
Викаш дека ми е криво што прадедо ми не е окупирал својата родна земја? :facepalm:

Imas ti uste rodnini. Ne e samo dedo ti. Ajde, nemoj da se stidis... Tolku li ti e tesko edno izvini da kazes? Izvini se za nasiot narod vo ime na tvojata drzava, jas ke ti se izvinam za Talev, iako k*r ne me boli za nego

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278

не бе јас велев дека НЕ треба да се извиниш пошо твоите биле домаќини ипоштени луѓе а не ко фашистичките бугари кои ја окупираа Македонија.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom