МК aкорди по слух

• Креатор на темата Креатор на темата TheJoco
  • Време на започнување Време на започнување
А може да се свири само со моќни акорди пошто почетник сум и неможам баре ако не се лажам F e бар акорд

Sent from my SM-G361F using Tapatalk

А може да се свири само со моќни акорди пошто почетник сум и неможам баре ако не се лажам F e бар акорд

Свири ја од C G D Em

Sent from my Q800 using Tapatalk

Свири го вака F, полесно ќе ти е :D
f-major-chord01.gif

https://www.youtube.com/watch?v=m_1QqYdEjC8

Fm C Fm
Во Скопје време никакво,
Fm C Fm
во кола свири радио,
Fm Bm C
во Скопје мириса на липи, боли душо најсилно (ееј)
Fm Bm Fm
а ти сега немаш милост, не,
Fm C Fm
грам милост за мене.

Fm Bm Fm
За мене вино, кревет, широк, сам,
Fm C Fm
без тебе ќе остарам.

Fm C# Bm C
Проклета била душо, проклета била,
проклета да си, душа в срце не скраси.
кај и да си, туѓа среќа нека си.
мојво срце, лудо срце, ти,
ти го остави.

Добро е, само ко да не ти е наштимана гитарата :P

И совет, прва прилика фрли ја таа гитара во канта. Ја знам, 1000 денари од Смешко на плоштад, ама ужасен звук вади, ко на метла да свири човек.

Поздрав :)

Добро е, само ко да не ти е наштимана гитарата :P

И совет, прва прилика фрли ја таа гитара во канта. Ја знам, 1000 денари од Смешко на плоштад, ама ужасен звук вади, ко на метла да свири човек.

Поздрав :)
ја земав 50 евра мислам али баш одамна има 7-8 години и и јас мислам дека е време више за нова xax
ипак фала ти, zz back :)[DOUBLEPOST=1459196920][/DOUBLEPOST]
Добар си, ама гитарата ти е крш.
знам знам...окс, фала

Добар си, ама гитарата ти е крш.
Ко мојава иста :)

Другар собери си пари и купи си нова акустична , пошто и јас имам ваква и баш pain in the ass гитара е. Звук никаков жиците тешки за стегање вкрај и така :unsure:

Здраво гитарсти, подолго време свирам на гитара но ако знае овде некој да ми објасни или да ми прати линк каде може да се научи тоа, на пример ако песнава е отсвирена во Dm, јас да ја изменам и да ја отсвирам во Еm. Фала. :D

Здраво гитарсти, подолго време свирам на гитара но ако знае овде некој да ми објасни или да ми прати линк каде може да се научи тоа, на пример ако песнава е отсвирена во Dm, јас да ја изменам и да ја отсвирам во Еm. Фала. :D

Разлика од Dm до Em е 1 степен ... значи сите останати ги качуваш за еден степен (Fis на Gis, А на His, G на A,...) - ништо поедноставно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom