HearthStone

B

beaverknight

Гостин
:facepalm:

Го чекам моментот коа ќе си пуштам Pyroblast у фаца...
Добра карта напраиле за Тролден видеата, нема што.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Која глупост...
Да беше само на противникот, може и ќе се играше некаде. Вака можеш сам да се убиеш :ROFLMAO:

B

beaverknight

Гостин
Па тоа. Интересно е што има RNG играта, ама не треба да претеруваат, сепак треба да е и компетитивна...
Искрено, треба некои карти да ги забранат од компетитив плеј, оваа е дефинитивно една од нив.
Се сеќавам на почетокот од 2014 кога се играа Fight Night's и кога Nat Pagle беше at the end of your turn, место at the start, пошо партиите се решаваа у први 4-5 потези од што беше рнг јака карта, решија да ја банираат од турнирот.
Јесте да е кард гејм, рнг мора да има, ама карти од типот како Brawl, Sylvanas и не знам што таму остало рнг, не треба да бидат дозволени у турнири со по суми од 6 цифри.
At the end of the day... esports...

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.041
Искрено, треба некои карти да ги забранат од компетитив плеј, оваа е дефинитивно една од нив.
Се сеќавам на почетокот од 2014 кога се играа Fight Night's и кога Nat Pagle беше at the end of your turn, место at the start, пошо партиите се решаваа у први 4-5 потези од што беше рнг јака карта, решија да ја банираат од турнирот.
Јесте да е кард гејм, рнг мора да има, ама карти од типот како Brawl, Sylvanas и не знам што таму остало рнг, не треба да бидат дозволени у турнири со по суми од 6 цифри.
At the end of the day... esports...
Ако забраниш Brawl, исто како да си забранил Control Warrior. Кој board clear друг ќе користи Warrior?

Кога станува збор за RNG, има многу полоши карти. Како на пример Implosion или Crackle.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.041
Се паѓа рандом Hex и се паѓа рандом таргет некој од хероите. Што се дешава тогаш?
Од двата рандома прво се дешава тој што одредува кој ќе биде спелот. После веројатно при одредувањето на таргетот се бира рандом меѓу легалните таргети за спелот. Така да не верувам дека е можно да се случи такво нешто.

Член од
13 февруари 2007
Мислења
5.163
Поени од реакции
6.041
Интересна карта што би требало да го завземе местото на Др.Баланс во 7 мана слотот во Хендлок и Ренолок дековите. Во комбинација со Shadowflame се добива моќен board clear што ќе кошта 7 мана и 4 лајф, ако немаш Twisting Nether или не можеш да чекаш уште еден круг. Друга примена може да биде со Siphon Soul, што значи дека уништуваш минион по избор за цена од 3 лајф.

Член од
7 септември 2010
Мислења
1.178
Поени од реакции
1.278
Интересна карта што би требало да го завземе местото на Др.Баланс во 7 мана слотот во Хендлок и Ренолок дековите. Во комбинација со Shadowflame се добива моќен board clear што ќе кошта 7 мана и 4 лајф, ако немаш Twisting Nether или не можеш да чекаш уште еден круг. Друга примена може да биде со Siphon Soul, што значи дека уништуваш минион по избор за цена од 3 лајф.
Или пак со Mage со Flamestrike,ја чистиш цела маса и имаш 7-7 минион.Како и да е интересна е картава и мислам дека ке се користи во повеќе декови (y)

B

beaverknight

Гостин
Или пак со Mage со Flamestrike,ја чистиш цела маса и имаш 7-7 минион.Како и да е интересна е картава и мислам дека ке се користи во повеќе декови (y)
Ќе се користи само у Варлок декови :D
А и таму е прилично average, ко Wizzlebang 2.0.

Член од
7 септември 2010
Мислења
1.178
Поени од реакции
1.278
Не сум тука со паметот :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom