Добитници на лотарија за САД

Член од
12 јуни 2012
Мислења
130
Поени од реакции
83
оди тогаш со потешката и поризичната варијанта, реши се каде сакаш да одиш и букирај некој апартман колку да имаш да пријавиш адреса а после тоа дали ке останеш на таа адреса до добивање на документите од имиграционото во уса или нема твое си е. Али обавезно испринтај си ја документацијата од букирањето и ке им објасниш на интервју ако те прашаат кажи си дека немаш никој таму и тоа е тоа дека единствен начин било тоа....

Член од
18 септември 2014
Мислења
828
Поени од реакции
747
uste 1,5 mesec do 1vi maj :)
И пoсле 1-ви Мaј пaк сo прстoт вo устa.. Шaнсите дa дoбиеме и ти и јaс се џa или бу. Лудa среќa ти е oвa. Не oчекувaј премнoгу oд oвa.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
^znam. ali nisto ne cini da se aplicira ednas godishno online

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
само САД ли имаат вакви лотарија?

Член од
12 јуни 2012
Мислења
130
Поени од реакции
83
Бидете само позитивни и мора да биде, има многу луге што успеале и неможат да се испофалат!
Па ........ СРЕЌНО!!!!

Член од
30 ноември 2015
Мислења
5
Поени од реакции
12
Ја добив визата и на сите им посакувам среќа, шансите за Македонија се прилично големи.Јас бев на интервју во Февруари, сите во амбасадата беа многу љубезни и професионални. Е сега за спонзорот.Јас немам спонзор, ниту роднини во УСА, меѓутоа имам високо образование завршено во странство и интервјуто ми беше на англиски, во еден момент ме прашаа само дали имам поддршка од дома.Тоа беше се. Во официјалните правила нема барање за спонзор, меѓутоа ако одите со деца подобро да се побарате такво нешто.Ако сте сингл според мое искусто многу полесно се поминува.Со среќа!

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Со среќа и на тебе, чекам и јас сега во мај да видам дали ќе ме извлечат.:D
Колку време трае интервјуто, какви се прашања поставуваат, што документи бараат, каде избра место за живеење или рано е за тоа?

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Ја добив визата и на сите им посакувам среќа, шансите за Македонија се прилично големи.Јас бев на интервју во Февруари, сите во амбасадата беа многу љубезни и професионални. Е сега за спонзорот.Јас немам спонзор, ниту роднини во УСА, меѓутоа имам високо образование завршено во странство и интервјуто ми беше на англиски, во еден момент ме прашаа само дали имам поддршка од дома.Тоа беше се. Во официјалните правила нема барање за спонзор, меѓутоа ако одите со деца подобро да се побарате такво нешто.Ако сте сингл според мое искусто многу полесно се поминува.Со среќа!
Дај крако инфо како оди процедура откако ќе те извлечат

Член од
12 јуни 2012
Мислења
130
Поени од реакции
83
Дај крако инфо како оди процедура откако ќе те извлечат
Откако ке те извлечат треба да се аплицира онлајн за дс-260 формулар најкасно до кога ке си пишува на страната каде што ке ти пишува дека си извлечен. Откако ке ја завршите апликацијата ке добиеш case number, и со тој број си следиш од прилика кој месец би било интервјуто,но сепак пред да биде интервјуто ке добиете маил дека имате статус на главната страна на DV-tottery, ке се логирате пофторно но со првиот број односно со тој број што сега проверувате дали сте извлечени, и откако ке се логирате ке ви пишува кој ден и саат сте на интервју.Обично маилот го испраќаат месец ипол до два пред да е интервјуто. 15-20 дена пред интервјуто си закажувате во ремедика за лекарски преглед, откако ке завршите со лекарскиот преглед добивате плико од ремедика кое не смеете да го отварате туку си го носите со вас во амбасада на интервју! и и и и и ...... СРЕКНО НА СИТЕ :D:):):D:oleee:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Откако ке те извлечат треба да се аплицира онлајн за дс-260 формулар најкасно до кога ке си пишува на страната каде што ке ти пишува дека си извлечен. Откако ке ја завршите апликацијата ке добиеш case number, и со тој број си следиш од прилика кој месец би било интервјуто,но сепак пред да биде интервјуто ке добиете маил дека имате статус на главната страна на DV-tottery, ке се логирате пофторно но со првиот број односно со тој број што сега проверувате дали сте извлечени, и откако ке се логирате ке ви пишува кој ден и саат сте на интервју.Обично маилот го испраќаат месец ипол до два пред да е интервјуто. 15-20 дена пред интервјуто си закажувате во ремедика за лекарски преглед, откако ке завршите со лекарскиот преглед добивате плико од ремедика кое не смеете да го отварате туку си го носите со вас во амбасада на интервју! и и и и и ...... СРЕКНО НА СИТЕ :D:):):D:oleee:
Фала за инфо.

Vuki-Viola-Fan

Solo Fiorentina
Член од
18 мај 2008
Мислења
3.502
Поени од реакции
680
Кога ќе биде извлекувањето за оваа година? 1 Мај?

Член од
12 јуни 2012
Мислења
130
Поени од реакции
83
Од Мај до Септември има извлекување но во Септември е многу голема реткост освен ако има недостаток на избраници односно ако кандидатите не ги усполнуваст условите,се одбиени од амбасада или самите се откажале. Но од Мај проверувајте на официјалната страна.
Поздрав!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom