Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Сaкaв дa кaжaм декa пoстирaл oд вaлиден извoр нo стaр.Не сите читaaт весници,стенoгрaми или извествaњa oд институции кaкo некoј oд нaс туку oд лични искуствa .И тoa мнoгу пoмaгa.Зaтoa сите сме тукa дa се кoрргирaме или пoфaлиме.
Dodeka nekoj koregira ili objasni tudji gluposti ima ludje infarkt ce dobijat od stari informacii.

Член од
26 декември 2014
Мислења
36
Поени од реакции
63
Од фамозната 2012 година сум, пред неколку дена ме прекратија. Инаку како дополнителен документ имав однесено само потврда од БККС Струмица. Оние кои подолго го следат форумов знаат за што се работи.

Член од
28 февруари 2015
Мислења
45
Поени од реакции
132
Не можам да тврдам со сигурност дури не пробам, ама според она што го најдов на официјалната страна gov.uk, мислам дека не си во право за некои работи. На линков има точно објаснето за целата процедура и самата виза е бесплатна, се плаќа мислам само околу 60 фунти за Teleperformance (апликационен центар задолжен за посредување за виза): https://www.gov.uk/family-permit

Што се однесува до другар ти со англиски пасош, колку и да звучи нелогично и чудно, потешко е тој да ја однесе сооругата од овде бидејќи треба да прикажува приходи, кај живее, дали ќе може да ја издржува фамилијата, кредит скорови и кој знае уште што не бидејќи тој веќе живее таму.

А било кој ЕУ граѓанин може да поднесе за брачен другар што не е од ЕУ и да идат без некогаш да живееле во УК. Целата работа е што оваа виза или Permit (дозвола) важи точно 6 месеци од датум на издавање и си должен во рок од тие 6 месеци да аплицираш за наредна дозвола која би важела 5 години. Во тој период можат и двајцата да работат.

Пак ќе кажам, ова е мој заклучок на основ на ова што го читав по форуми и на сајтот на www.gov.uk, не стојам 100% зад она што го пишувам дури не пробам.

Ќе разгледам деновиве и ќе видам што точно треба да се направи.
Ako sakas broj od advokat koj moze da ti posreduva za viza ili za konsultacii pisi mi slobodno ke ti dadam broj bidejki ona moze da ti sredi I nekoi raboti.........

Последно уредено:
Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Од фамозната 2012 година сум, пред неколку дена ме прекратија. Инаку како дополнителен документ имав однесено само потврда од БККС Струмица. Оние кои подолго го следат форумов знаат за што се работи.
Zdravo,
Koga podnese dopolnitelni dokumenti? So koj status bese vo MP?
Dali bese so ovoj status -По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.?
ili so ovoj -Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МП ?

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2015
Мислења
378
Поени од реакции
464
Zdravo,
Koga podnese dopolnitelni dokumenti? So koj status bese vo MP?
Dali bese so ovoj status -По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.?
ili so ovoj -Преписката е извадена за доп'лнителна проверка МП ?
Walkman
Mozno e da go ima propusteno rokot vo protokolite so go davaja za da dostavis dopolnitelen dokument!?Mene mi bese daeno rok do 01.03.2016 da dostavam.

V

vkv

Гостин
Последно уредено од модератор:
Член од
7 октомври 2014
Мислења
513
Поени од реакции
1.007
Luge ke pocnam da mislam oti nikogas nema da mi go potpisat ukazot uffff nogo e gadno koga na samiot kraj cekas za eden potpis tolku vreme imalo li nekoj so cekat poveke I od 3 meseci za potpis ke pocnam da mislam oti ke cekam I poveke od 3 :(:place:

Член од
20 февруари 2011
Мислења
146
Поени од реакции
60
Luge ke pocnam da mislam oti nikogas nema da mi go potpisat ukazot uffff nogo e gadno koga na samiot kraj cekas za eden potpis tolku vreme imalo li nekoj so cekat poveke I od 3 meseci za potpis ke pocnam da mislam oti ke cekam I poveke od 3 :(:place:
Како што кажав претходно, по информација добиена од посредник, по се изгледа вице президентот или кој и да е, одбивал да ги потпиша указите. Зошто и поради која причина, немам информација, но за жал информацијата излегува точна.

Член од
17 септември 2014
Мислења
139
Поени од реакции
171
Како што кажав претходно, по информација добиена од посредник, по се изгледа вице президентот или кој и да е, одбивал да ги потпиша указите. Зошто и поради која причина, немам информација, но за жал информацијата излегува точна.
Mislam deka toa nema vrska, sepak vazno e sovetot da ti ja uvazi molbata, a toa potpisot mislam deka e formalna rabota, vise epten vo nekoi situacii moze da ne potpise. Ova e moe mislenje

Член од
11 мај 2015
Мислења
14
Поени од реакции
29
Фала многу,тоа е сега, ке почекаме,поздрав .

Sent from my D5103 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom