- Член од
- 25 јуни 2013
- Мислења
- 598
- Поени од реакции
- 254
Колку пари е тој торк контролер и од каде можам да го најдам
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Колку пари е тој торк контролер и од каде можам да го најдам
Здраво, имам Hamachi Intraxx 4T 50cc скутер и сакам малце да го појачам, сменив ролни малоси, федер голем малоси и мали федерчиња но сепак само мноогу малце се осети разлика, друго што би ми препорачале за 4тактен скутер барем подобро да повлача
за клип и цилиндар некјам да мењам пошто кога го купив скутерот од таму ми кажаа дека фабрички бил 70кубика(но се води дека е 50кубика)
за брзина: оди до 80km/h но мноогу тешко треба да е многу прав и долг патот за да качи толку, многу бавно кренува
што би ми препорачале вие?
Здраво...имам Yiying 50cc 4T останав во дефект со него го однесов кај еден човек рече ко демек клип и цилиндар немало компресија а машината слабо вергла мн потивко од претходно...до што друго може да биде освен клип и цилиндар?
Здраво, имам Hamachi Intraxx 4T 50cc скутер и сакам малце да го појачам, сменив ролни малоси, федер голем малоси и мали федерчиња но сепак само мноогу малце се осети разлика, друго што би ми препорачале за 4тактен скутер барем подобро да повлача
за клип и цилиндар некјам да мењам пошто кога го купив скутерот од таму ми кажаа дека фабрички бил 70кубика(но се води дека е 50кубика)
за брзина: оди до 80km/h но мноогу тешко треба да е многу прав и долг патот за да качи толку, многу бавно кренува
Да не имаш проблеми со ладењето нешто, или да не си имал претходно? Односно да не ти прегревало и сл.[DOUBLEPOST=1459881668][/DOUBLEPOST] Сум немал таков проблем
Да не барам назад во темава, ако можи некој да ми кажи колку ml масло (двотактол) се тура во 1л бензин за идеална мешавина на двотактен кинески скутер.
Сакам да ставам giannelli extra v2 на keeway matrix е сеа што ролни,федерчиња и голем федер.Јас мислам да ставам 4.8 ролни малоси,жолти федерчиња и жолт голем федер малоси ќе ги биде ли?
Здраво, на мојата кинеска ламела ке ставам малоси федерчиња зелени, е сега си велам да си порачам и голем федер само незнам дали овој што е на мотопартс е само за малоси ламела или пак ке биде и за оваа? и дали воопшто треба да го мењам да ставам и малоси голем федер
безбоен кинески нема како што видов
Здраво...имам Yiying 50cc 4T останав во дефект со него го однесов кај еден човек рече ко демек клип и цилиндар немало компресија а машината слабо вергла мн потивко од претходно...до што друго може да биде освен клип и цилиндар?
Здраво дечки ми треба мал совет. Имам hamachi 80 cc 4t (фабрички) и веќе му се ближи крајот изминав 25 000 км со него и сега сакам да земам нешто ново. Овој пат сакам да земам 2т и еден од скутерите што ми фаќа око е Априлиа sr 50. Пред се да напомнам не планирам никаков тјунинг или било какви модификации, едноставно ми треба за возење низ град, но сакам снага бидејќи почесто се возиме двајца одколку сам . Ме интересира дали вреди за парите или и некој кинес 2т што е на пола цена би ги исполнил моите барања.
Е сега има неколку гласини за Априлијата што ме плашат по малку па сакам да ги расчиста.
1. Потрошувачката која се движи околу 5-6 литри на 100 км.
2. Скапи делови т.е. скапа за одржување
3. Моторот издржувал најмногу 17-18 000 км и потоа ремонт.
Благодарам однапред