Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Имаш право, земи ме и мене како пример, карање со други атеисти - околу атеизам :D

Ојде светот јабана :D

Немa везе тo.

Вселенскиoт пaтник е прикaзнa зa себе.

Сaкa дa се oнaквуе, aмa нејќе дa му влезе:P

Не знам зошто се заморуваш да ми коментираш со глупи постови... ми го уништуваш кажаното... :(
Што убаво беше Хепта на времето :)
Поминаа тие златни години на убави дискусии... со @Атеист , @Ipsissimus ,@Donald Sikert , па дури и со @MIKI1 ...
Сега само глупости читам тука... некои нови дечки, не може човек да влета во муабет да се расправа како човек, се нешто зафрканции, се нешто навреди... толку немате познавања за религиите и нивните ритуали, философии па да го „затните“ другиот со добра дискусија?

Штета, а може да е подобро...

Хахаха еј немој бе мускулите ми се воспалија што ти коментирав, ептен се заморив. :P

Мали не претеруј.

До сите: вратете се на тема а не на коментирање на членовите на форумов.

@Атеист може старата пракса од порано - избриши наназад 2 - 3 страници бладања кои содржат инфо за тоа какви се луѓето тука, удри казнени и недела или месец бан - да олади омразата и да се вратат на темата свежи со добри идеи :)
Вака, само „сила“ на форумов со глупости...

Нема што да не се разбира. Еднаш тврдиш дека црквата не се бави со световни вистини, друг пат негираш световни заклучоци и сознанија затоа што не се согласувале со оние на црквата. Јасно како ден е мешањето баби и жаби во случајов.

Твоето неразбирање продолжува...
А одговорот на твојата недоумица го имам миљон пати напишано.[DOUBLEPOST=1459797033][/DOUBLEPOST]
Незнам колку ти е потребно Мики, очигледно тоа што го имаш моментално не ти врши работа.

Да те потсетам на моите (не на твоите) прашања.
Циритам:

„....А колку тони ум ти е потребен за да ја препознаеш? Колку вечности ти се потребни за да ја препознаеш? Од кај си сигурен дека вистината те одминала ама не си ја видел?...„

Јасно е дека јас тебе те прашувам, а јасно е и дека ти самиот на себе си одговараш.[DOUBLEPOST=1459797136][/DOUBLEPOST]
Проблем е, ако го користиш моето име, ќе не обвинат за фалсификување документи.

Чек‘ се‘а: па нели самиот изрази желба да ти го дополнам списокот со навредливи зборови. Кај фаќаш кривини?...[DOUBLEPOST=1459797194][/DOUBLEPOST]
Човек што верува во змии што зборуваат, дрва што даваат знаење, мртовци што оживуваат и девици што раѓаат, мене ми префрла за немање контакт со реалноста и за фантазирање.... Да имаше глупоста име, како што ти си убеден дека вистината има, ќе мораше да се вика Мики.

Да, глупоста има и име, а има и лик: види се во огледалото.
Што се однесува до наведените нешта од почетокот од дописот, тие веќе се правилно истолкувани и разјаснети.[DOUBLEPOST=1459797412][/DOUBLEPOST]
Благодарение на таа фантазија се постигна технолошкиот напредок на светот.Ако ја игнориравме фантазијата,скептицизмот а ја прифаќавме верата која ја нуди црквата,сеуште ќе живеевме во Мрачниот Среден век.Сеуште вашите владици ќе јаваа магариња,сеуште дома ќе седеше со свеќи,сеуште ќе собираше дрва во гората за да се стоплиш.Лукавиот добро значи тоа име,тој е сомнеж,радозналост на нашите предци тоа ги извадило надвор од пештерите,тргнале од Источна Африка по сите страни на светот кон совладување на дивата природа и потчинување на целиот свет а наскоро и на останатите планети во Космосот.

...а човекот настанал од мајмун...

Последно уредено:

Абе нели сум и јас таков? :D

Со други зборови - нели го подржувам постоењето на душа и реинкарнација, и атеистичката и религиозната страна ми викаат - абе, нит се тераш нит се водиш, избери што си, не може да си атеист и да имаш таков став, другиве не можеш да веруваш во тоа а не во Господ :D

На крај скаран со сите :D, никој нејќе да си игра во мојот sandbox :nesumjas:.

Мики, ако ти така си ја пронашол глупоста, незначи дека сите така ќе ја најдат. ;)

Хмммм, а бар‘ да одговореше на она кое си прашан?
Или, монологот ти е полесен за составување?

Еве, појќе нема да ти поставувам тешки прашања...чесен Титов пионерски збор.

@Хептаграм XI лајкуваш мислења што се против мене и не ме тагираш во твоите постови како што ги тагираш и другите. Не е дека вени ќе сечам ама не е убаво од твоја страна, на MIKI1 поголема важност му даваш одколку на мене, мада ок не е проблем. После да не се чудиш зошто се заморувам да те тролам, сам се наметнуваш во темата наместо да го демантираш MIKI1 ти зборуваш за некој си стар-еон
Немa везе тo.

Вселенскиoт пaтник е прикaзнa зa себе.

Хахаха овој пост нема врска со тоа што го напишал Шкорпион за сам себе и тоа како светот отидел ,,јабана" ама ајде, да кажеш ти нешто. Сумливо ми е тоа што си толку опседнат со Мојата сексуална ориентација. Ми го дигаш егото во ваздух искрено да ти кажам. :)

П.С. не сакам да ми влага, јас сум научен да пеглам, а не да ме пеглаат. ;)

@Хептаграм XI место да лајкуваш вакви мислења каде што неуспешно ме омаловажуваат и да дрдориш за стариот-еон би можел да се вклучиш во муабетов како човек и нареден пат да ме тагираш и мене. Ти MIKI1 го тагираш, а мене ме игнорираш. Им се лижеш на православни христијани. Место да зборуваш за новиот еон, а не несакајќи вицови да кажуваш по темата и да местиш луѓе да бидат банирани.
Мене ми викаш дека зборувам по автоматизам, а ти уште да напишеш дека Исус ти е бог само за да се извадиш кога ќе се најдеш во тесно. Кај отиде стариот Хепта со своите Телемитски ставови, староста го смени? Немаш појма! Разочаран сум од тебе, мислењето 360 ми се смени...

Ако заслужувам бан затоа што некој ја напаѓа мојата сексуалност на тема религија, а јас си го бранам своето его што е нормлано. Онда ок! Мене културата не ми дозволува ниту во мислите ниту пак јавно да ги делам луѓето на хомосексуалци или стрејт, посебно не кога сме во дискусија за религии и останати убедувања!

@SpaceTraveler не плaчи више зa тaгирaње.

Абе требa дa зaслужиш дa @Хептаграм XI те тaгне и цитирa. А тoa пaк знaчи дa пишеш нештo интилигентнo, штo дoсегa не си гo стoрил.

Ти сaмo нa пеглaње мислиш.

Ако го гледаме тоа Доналд што го пиша низ призма на сексуална ориентација, и јас делувам на ист начин. Сакам да онаквуем, али не и да примам :D. Само кога го прочитав тоа првиот пат на сосем друго ми асоцираше, затоа и така одговорив.

Патник, Доналд е кул тип, и не хејта туѓи сексуални ориентации (освен ако во меѓувреме нешто не се сменило), но го знам човекот и лично, и е таман саглам лик за дискусии на разни теми. Чим со мене се слага, а се работи за геј човек, тогаш бифот што го имате веројатно на друго се должи. Исто и Атеистот. Хепта и Ипси да не правам муабет. Дури и Мики1 ме дружел, колку по воља колку не по воља и нелагодно, он сам треба да каже, али цивилни дискусии секогаш имало, повеќе во живо отколку тука, ама имало :D.

Нема да е на лошо сите да намалиме волумен, симболично кажано, додека дискутираме. Зошто вака терање дискуција како што видов последниве две-три страни, изгледа како да носите шестари и чекате некој да сврти поглед на друга страна пред да збоднете :D. Ете Атеист рече да се вратиме на темата, од тие две-три страни не ни успеав да сфатам што подетално се дискутира (освен ако не е генерално нешто, како што насловот сугерира). Ако е нешто поедино што се дискутирало од понеодамна, нека посочи некој да се вратиме во колосек.

Ако го гледаме тоа Доналд што го пиша низ призма на сексуална ориентација, и јас делувам на ист начин. Сакам да онаквуем, али не и да примам :D. Само кога го прочитав тоа првиот пат на сосем друго ми асоцираше, затоа и така одговорив.

Патник, Доналд е кул тип, и не хејта туѓи сексуални ориентации (освен ако во меѓувреме нешто не се сменило), но го знам човекот и лично, и е таман саглам лик за дискусии на разни теми. Чим со мене се слага, а се работи за геј човек, тогаш бифот што го имате веројатно на друго се должи. Исто и Атеистот. Хепта и Ипси да не правам муабет. Дури и Мики1 ме дружел, колку по воља колку не по воља и нелагодно, он сам треба да каже, али цивилни дискусии секогаш имало, повеќе во живо отколку тука, ама имало :D.

Нема да е на лошо сите да намалиме волумен, симболично кажано, додека дискутираме. Зошто вака терање дискуција како што видов последниве две-три страни, изгледа како да носите шестари и чекате некој да сврти поглед на друга страна пред да збоднете :D. Ете Атеист рече да се вратиме на темата, од тие две-три страни не ни успеав да сфатам што подетално се дискутира (освен ако не е генерално нешто, како што насловот сугерира). Ако е нешто поедино што се дискутирало од понеодамна, нека посочи некој да се вратиме во колосек.
Не, нема некоја одредена тема, но ова последниве постови (влучително и твојов пост) на ништо не личи. Хвалоспеви и расправии кој каков е. Баш тоа ве замолив да не го правите. Ама еве и @SpaceTraveler пресериозно си сваќа и гледа навреди, хејтање или што јас знам, па и кај што го нема и пак си тера, @Donald Sikert на моменти поголемо дете и од него. Аманте бе луѓе, ниту фарси ниту кинески знам за да ви кажам инаку освен на мкедонски, вака: Пеглање, пердашење, кркање, мркање, шмркање... сексуални ориентации и остали зајбанции и до...... да се префрлите на ЉиС. Да не се казнуваме.
Тољку од мене.....

Абе нели сум и јас таков? :D

Со други зборови - нели го подржувам постоењето на душа и реинкарнација, и атеистичката и религиозната страна ми викаат - абе, нит се тераш нит се водиш, избери што си, не може да си атеист и да имаш таков став, другиве не можеш да веруваш во тоа а не во Господ :D

На крај скаран со сите :D, никој нејќе да си игра во мојот sandbox :nesumjas:.

не бе нема крај хахахааааа ако имаш време објасни како тоа може атеиста да верува во постоење на душа и реинкарнација истовремено бидејќи тоа се религиозни концепти, мора да е забавно да се има таков неред во главата.

Back
На врв Bottom