Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Секој случај е индивидуален.Штом не ти пишува поради кои причини си вратен на дополнителна најдобро ти е да отидеш во Софија во Министерството да прашаш,тука никој не знае да ти каже.Можиш и на посредникот да му речиш да провери но колку ти е сигурна таа варијанта...ти најдобро си знаеш.На маил може ќе ти одговорат за 3-4 недели а може нема да ти вратат...исто и на телефон ретко се јавуваат.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Секој случај е индивидуален.Штом не ти пишува поради кои причини си вратен на дополнителна најдобро ти е да отидеш во Софија во Министерството да прашаш,тука никој не знае да ти каже.Можиш и на посредникот да му речиш да провери но колку ти е сигурна таа варијанта...ти најдобро си знаеш.На маил може ќе ти одговорат за 3-4 недели а може нема да ти вратат...исто и на телефон ретко се јавуваат.
Според мене, прво не требал да ги праќа документите преку посредник....али ко што вика дека документите може уште и не биле стигнати, пред да му се смени статусот. ( може не се погодил тајмингот )...убаво му викаш, најдобро и според мене е директно да иде во Софија, можеш и да поднесеш молба на шалтер дека ти се предадени дополнителните документи и да ти одговорат дали се кај нив или не.... И уште еднаш консултирај се со посредникот..... Мислам дека со овие дополнителни документи се прави вака тотален хаос, најдобро ќе беше чим се доставуваат на шалтер да ни даваа некое пусулче со печат што точно сме предале во Правосудие на шалтер.... Еве јас ги предадов пред да закажам интервју ама никој не ми даде било каква потврда, освен што напишав рачно во листот што точно предавам, али ако не дај боже се изгуби, немаме никаков доказ што сме предале.

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
ти рече да се надеваме дека нема да бидеме како тие несреќните што чекаа по 2-3 месеца ама изгледа дека...(страв ми е да кажам понатака...)
Оф леле души напатени......

Член од
28 февруари 2015
Мислења
45
Поени од реакции
132
Ajde mala pomos ako moze koja e stranata na MVR za proverka dali e izlegnal pasosot ako nekoj ima link...

Член од
7 ноември 2015
Мислења
40
Поени од реакции
27
Zdravo baram informacija za so se desava so potvrdite od klubovite dali gi priznavaat jas sum od 2013 godina dadev takov dokument od makedonsko bugarsko prijatelstvo pred 8 meseci i uste nema niss na dopolnitelna proverka sum
Petar Kolev me ubedi deka nema sansi da me odbijat kakvo e
vaseto iskustvo dali ima nekoj dobieno proizhod so toj dokument или само парите ми ги земаа
sakam da znam do kade sum zassto nemam vreme za cekanje sezonata pocnuva vo Swajcarija Germanija i plus imam najdeno covek so vadi slovenska licna karta za kratok period пишете инбоx

Член од
30 ноември 2014
Мислења
50
Поени од реакции
75
Според мене, прво не требал да ги праќа документите преку посредник....али ко што вика дека документите може уште и не биле стигнати, пред да му се смени статусот. ( може не се погодил тајмингот )...убаво му викаш, најдобро и според мене е директно да иде во Софија, можеш и да поднесеш молба на шалтер дека ти се предадени дополнителните документи и да ти одговорат дали се кај нив или не.... И уште еднаш консултирај се со посредникот..... Мислам дека со овие дополнителни документи се прави вака тотален хаос, најдобро ќе беше чим се доставуваат на шалтер да ни даваа некое пусулче со печат што точно сме предале во Правосудие на шалтер.... Еве јас ги предадов пред да закажам интервју ама никој не ми даде било каква потврда, освен што напишав рачно во листот што точно предавам, али ако не дај боже се изгуби, немаме никаков доказ што сме предале.
Ne znam vo koj period imash noseno dopolnitelni dokumneti no znam deka od mart 2016 davaat dokument.
Toa istoto kartonce shto ti go davaat koga kje zakazes i pomines intervju no na nego stavaat data i potpis na sluzbenikot koj ti gi primil dokumentite.

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
Ne znam vo koj period imash noseno dopolnitelni dokumneti no znam deka od mart 2016 davaat dokument.
Toa istoto kartonce shto ti go davaat koga kje zakazes i pomines intervju no na nego stavaat data i potpis na sluzbenikot koj ti gi primil dokumentite.
dekemvri 2015 bev, mi dadoa samo kartonce bez potpis, super ako smenile nesto

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
Zdravo baram informacija za so se desava so potvrdite od klubovite dali gi priznavaat jas sum od 2013 godina dadev takov dokument od makedonsko bugarsko prijatelstvo pred 8 meseci i uste nema niss na dopolnitelna proverka sum
Petar Kolev me ubedi deka nema sansi da me odbijat kakvo e
vaseto iskustvo dali ima nekoj dobieno proizhod so toj dokument или само парите ми ги земаа
sakam da znam do kade sum zassto nemam vreme za cekanje sezonata pocnuva vo Swajcarija Germanija i plus imam najdeno covek so vadi slovenska licna karta za kratok period пишете инбоx
Nikoj uste ne znae. Ce vidime Sovetot za grazdanstvo na finalen pregled kako ce odlucuva. Bi trebalo da gi priznaat. Taka bese izjaveno od bivsiot minister vo ime na Ministerstvo na pravosudie.

0210

шест
Член од
13 април 2015
Мислења
127
Поени од реакции
198
вака мушко не би коментирало...
не знам што да речам а да не навредам некој...дечково порано многу помагаше,можеше да се чујат убави и позитивни работи...ама сега во последно време се смени...не знам зошто,дали поради тоа што е надвор од мк и работи во еу или нешто друго,стварно не знам...знам дека и он чека потпис ама...стварно не знам...се извинувам не сакам да навредам никој тука...

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
не знам што да речам а да не навредам некој...дечково порано многу помагаше,можеше да се чујат убави и позитивни работи...ама сега во последно време се смени...не знам зошто,дали поради тоа што е надвор од мк и работи во еу или нешто друго,стварно не знам...знам дека и он чека потпис ама...стварно не знам...се извинувам не сакам да навредам никој тука...
Non faciunt meliorem equum aurei freni - Konja ne čine boljim zlatne uzde. Seneka.
Konj e konj. Walkman

Член од
30 март 2015
Мислења
24
Поени од реакции
9
Борис Вангелов (председател на ДАБЧ):

„…Другијат голјам кр'г проблеми е, че за голјама част от б'лгарите в Македонија, в голјама част от б'лгарите в Албанија и в други наши обштности е нев'зможно да представјат по обективно исторически причини как'вто и да било документ за б'лгарски произход. За тјах може би един от вариантите е издаване на удостоверение от страна на организација на б'лгари. Там с'штествува един спис'к, предвиден в Закона за б'лгарите, живеешти изв'н Република Б'лгарија, един регист'р на такива организации. Засега две са вклјучени в този регист'р в нашата Агенција – Културно-информационнијат цент'р в Босилеград и Б'лгарскијат културен клуб – Скопие. Но к'м момента и те не издават удостоверенија, т'ј като не знајат какво ште се случи, когато преписката попадне в С'вета по гражданството. Макар че в С'вета по гражданството пост'пват стари преписки, в които фигурират такива удостоверенија, на мене не ми е известно каква им е с'дбата.“

јулијан Ангелов:

„Кој закон беше променен, че политиката на Министерството на правос'дието през последните две години беше променена? Или политиката на дирекција „Б'лгарско гражданство”? Кој закон? Ами Закон'т за б'лгарите, живеешти изв'н Република Б'лгарија, има и чл. 2, и чл. 3. И идва един ден, в којто решаваме, че го т'лкуваме, заштото канадските визи… Аз мислја, че интересите на б'лгарите са по-важни от канадските визи.
Всичките тези нешта, които казахте, просто ме навеждат на мис'лта, че Министерството на правос'дието нјама желание да провежда национална политика спрјамо б'лгарските обштности зад граница. И за мене това е необјаснимо. На мене като представител на Патриотичнија фронт и като част от мнозинството, което е подкрепило това министерство и това правителство, просто ми е чудно в која д'ржава живеја. Значи за б'лгарските евреи може да се в'зстановјава б'лгарското гражданство – нјама проблем, за б'лгарските турци нјама проблем, а за б'лгарите б'лгари Б'лгарија има проблем. И докога така ште разс'ждаваме, аз не мога да разбера. […]

Как примерно един б'лгарин от букурештките села, които са 30 б'лгарски села около Букурешт, нјакои от тези села са с по 10 000 души, може да докаже, че е б'лгарин? По как'в начин ште се случи? Искам да разбера. Или банатските б'лгари католици как да докажат? Те не искат да ходјат да работјат в чужбина, те имат европејски паспорт. Но от С'вета по гражданство и поради становиштето на Министерството на правос'дието на 100 и колко банатски б'лгари им беше отказано б'лгарско гражданство. Това е срамен акт! Това не е политика на б'лгарска д'ржава!“

Член од
27 октомври 2014
Мислења
46
Поени од реакции
39
nekoj da ne znae od iskustvo kolku se ceka finalen pregled na dokumnetite za da se smeni vo nekoj drug status ?

eff

Член од
19 септември 2013
Мислења
29
Поени од реакции
12
Ima li nekoj tuka sto davam dokumenti za privremena lichna karta na osnov na D viza, dali nosel registraciona karta ili dogovor za naem ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom