Primera División - Liga BBVA 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Rigil
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион ?

• Вкупно гласачи
    180
  • Гласањето е завршено на .
Многу весело бе.:cautious:
12472324_1125455854152458_3002353066039325271_n.jpg

Не се гледа дали Кикито се дига на прсти... :pos:

Шала на страна, добра текма за Реал, се надевам Пеп гледал и ќе научи како се игра против оваа Барса ако му затреба во ЛШ...

@blanco
Честитај ми бе, пишав Реал без м :D

Не се гледа дали Кикито се дига на прсти... :pos:

Шала на страна, добра текма за Реал, се надевам Пеп гледал и ќе научи како се игра против оваа Барса ако му затреба во ЛШ...

@blanco
Честитај ми бе, пишав Реал без м :D

Честитки и поздрави :pipi:

Каков црвен картон му даде на Арибас од Депортиво, какви слепци се судииве во Примера, овие од Македонија гомна да јадат. Очоболно судење за Депортиво цела сезона :tapp:
Битно ти се изнапиша сам во фан клубот ти е гајле за другото :D
Иначе можевте да го решите натпреварот уште прво полувреме кога Лукас мислам беше пропушти златна шанса и се сплетка со топката пред гол, после то одма следеше казна за 1-1 и то е то.:)

Битно ти се изнапиша сам во фан клубот ти е гајле за другото :D
Иначе можевте да го решите натпреварот уште прво полувреме кога Лукас мислам беше пропушти златна шанса и се сплетка со топката пред гол, после то одма следеше казна за 1-1 и то е то.:)
Монолог се вика тоа :D

Не беше Лукас, Луис Алберто беше :icon_mrgr:

Сега ги гледам стартовите, што толку пцуење по судијата? Двата жолти беа заслужени.
Не се сложувам, особено што во прво полувреме немаше сличен критериум :icon_mrgr:
Вториот старт е на топка, јас ни фаул не би досудил, па камоли втор жолт да дадам. Првиот си беше чист :icon_mrgr:

Не се сложувам, особено што во прво полувреме немаше сличен критериум :icon_mrgr:
Вториот старт е на топка, јас ни фаул не би досудил, па камоли втор жолт да дадам. Првиот си беше чист :icon_mrgr:

Џабе беше на топка кога со цело тело му влезе т.е. по нашки го покоси :D
Ептен глуп потег, пошто Нолито не знаеше што со топката

Ќе јадат 4-5 парчиња вечер Реал па ќе ти се разјасни оти се потценети.

Иначе, се чека Џони да му дообјасни на Џонтра колку јака одбрана игра Бетис. #хехе
Колку ?

Последно уредено:
Кој е уствари судијава што судеше?

Една одлука не погоди јадниот...

Ајде и од мене честитки за навивачите на Реал. Одамна не сум ги видел Барса овака да паднат во играта на крајот. Сепак ги стига веќе заморот, и тоа во многу лош момент. Со ваква игра ќе биде многу тешко против Атлетико. За Примера не потценувам никој, но сепак ако наредната недела Барса го разбие малерот на гостувањата кај Сосиедад и ја задржи предноста, титулата е освоена.

Четврт црвен картон на Рамос против Барса, повеќе него што Суарез има голови против Реал (3)

Рамос > Суарез

Не се кревајте и вие сега, ги добија Реал на Барса на најнебитното Ел Класико во последните години, кога титулата е 95% во рацете на Барса и ајде одма Реал се стабилизираше, па дури и подобри се од Барса, а овие вториве паднаа, готово нема титула веќе во Примера, а и во ЛШ отпаднаа крај е :pos:

Заклучоци левел кајгана не ме изненадува воопшто. Јас од кога пратам Барса во првиот меч од сезоната три пати во лигата го дотепува Реал и на сите три реванши истата сезона не успева да победи. 05/06 Роналдињо кога му ја искрши кичмата на Иван Елгиера (или Елгуера како и да се изговара) вториот меч во сезоната заврши 1-1. 10/11 сезона кога тепаше 5-0 Барса, вториот меч пак 1-1 заврши. Сезонава еве 0-4 на Бернабе, повратниот дуел тепа Реал 1-2. Исто така 12/13 март месец некаде на Бернабе кога го исклучија на крајот Валдес за протести, Реал тепаше 2-1, а пак ситуацијата беше нешто слична, Барса бегаше доста бодови и нормално на крајот си освои.

Реал игра подобро кога не се под притисок, апла се гледа тоа. Едино на мечот 2012 кога освоија титула покажаа повеќе муда, ама сепак не е доволно за сите шамари што ги имаат добиено. Затоа полека малку (calma, calma како што би рекол Роналдо :icon_lol: ) со тие заклучоците, Реал треба фурни леб да јаде за со ваква Барса да се натпреварува.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom