- Член од
- 6 февруари 2005
- Мислења
- 9.722
- Поени од реакции
- 248
Да. Многу! :star:
Кажи жити се кое е тоа место 2500 км оддалечено од МК а да нема милка чоколадо.JASMIN напиша:Jas se promeniv mnogu- vnatresno, psihicki. A ne mozam da si poveruvam deka se sluci toa. Znaev tocno sto, zosto i kako pravam.
Si otidov od mk so polna svest za toa sto me ocekuva, ama izgleda rabotite se uzasno razlicni koga si stvaras pretstavi, i koga gi zivees.
Ne velam deka promenite se vo negativna nasoka, naprotiv- pomudar stanuva covek. Mn lekcii nauciv, vazni, zivotni.
I mn raboti mi nedostigaat, za sto ne ni si pomisluvav deka ke e taka.
Sega vo momentov si placam oti cekam eden paket od doma sto mi go pratija po eden prevoznik, i vsusnost go cekam eden mesec!!! Iako covekot e veke stignat tuka, eden mesec go nema da mi go donese!:nerv:
Mi se cini, ke eksplodiram! Ne razbiraat lugevo, sum dosla na 2500km od familijata, i koga ke dobijam nesto od niv, toa mi e ko niv da gi gledam. Baska, mi pratile cedevita i milki so lesnici ( sto m ise mn skapi tuka) i ne mozam da izdrzam veke
Ete, malku izbegav od prvata misla so mi bese koga ja otvoriv temava, ama ova mi e epten taze. Se promeniv i vo taa smisla, stanav placka
Јас сум во Белгија и дури после 4 години донесоа Милка...тврдам. И точно дека е поевтино.Bacillus gagous напиша:Кажи жити се кое е тоа место 2500 км оддалечено од МК а да нема милка чоколадо.
Јас сум во германија на 2000 км од дома и тука милка има да се удавиш, и тоа се поевтини него кај нас околу 70 центи кај нас се евро.
Па добро знам дека Французите имаат ептен заштитнички однос кон своите производи, консултирај се со ацедалиен тој е позапознает со практичните проблеми во франција.JASMIN напиша:Epa komsi ( jas sum vo Francija) , ima milki, ne da nema, ama edna milka so celi lesnici e 3 eur!!! A jas milka si jadam za uzinka:wub: Pa ke bankrotiram samo za jadenje. A koga veke pravime muabet za menuvanje, edna doza blakce dnevno e neohodna za da ostanes so smesak
Исто и јас.Japp,duri i premnogu...
влијае и те како одалеченоста потполно те сваќам сепак сме балканци и сме многу врзани со домашните...Jas se promeniv mnogu- vnatresno, psihicki. A ne mozam da si poveruvam deka se sluci toa. Znaev tocno sto, zosto i kako pravam.
Si otidov od mk so polna svest za toa sto me ocekuva, ama izgleda rabotite se uzasno razlicni koga si stvaras pretstavi, i koga gi zivees.
Ne velam deka promenite se vo negativna nasoka, naprotiv- pomudar stanuva covek. Mn lekcii nauciv, vazni, zivotni.
I mn raboti mi nedostigaat, za sto ne ni si pomisluvav deka ke e taka.
Sega vo momentov si placam oti cekam eden paket od doma sto mi go pratija po eden prevoznik, i vsusnost go cekam eden mesec!!! Iako covekot e veke stignat tuka, eden mesec go nema da mi go donese!:nerv:
Mi se cini, ke eksplodiram! Ne razbiraat lugevo, sum dosla na 2500km od familijata, i koga ke dobijam nesto od niv, toa mi e ko niv da gi gledam. Baska, mi pratile cedevita i milki so lesnici ( sto m ise mn skapi tuka) i ne mozam da izdrzam veke
Ete, malku izbegav od prvata misla so mi bese koga ja otvoriv temava, ama ova mi e epten taze. Se promeniv i vo taa smisla, stanav placka