Дали се променивте?

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Jas se promeniv mnogu- vnatresno, psihicki. A ne mozam da si poveruvam deka se sluci toa. Znaev tocno sto, zosto i kako pravam.
Si otidov od mk so polna svest za toa sto me ocekuva, ama izgleda rabotite se uzasno razlicni koga si stvaras pretstavi, i koga gi zivees.

Ne velam deka promenite se vo negativna nasoka, naprotiv- pomudar stanuva covek. Mn lekcii nauciv, vazni, zivotni.
I mn raboti mi nedostigaat, za sto ne ni si pomisluvav deka ke e taka.
Sega vo momentov si placam oti cekam eden paket od doma sto mi go pratija po eden prevoznik, i vsusnost go cekam eden mesec!!! Iako covekot e veke stignat tuka, eden mesec go nema da mi go donese!:nerv:
Mi se cini, ke eksplodiram! Ne razbiraat lugevo, sum dosla na 2500km od familijata, i koga ke dobijam nesto od niv, toa mi e ko niv da gi gledam. Baska, mi pratile cedevita i milki so lesnici ( sto m ise mn skapi tuka) i ne mozam da izdrzam veke:):):)
Ete, malku izbegav od prvata misla so mi bese koga ja otvoriv temava, ama ova mi e epten taze. Se promeniv i vo taa smisla, stanav placka:)

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.101
Поени од реакции
11.527
Секој се менува, тоа е неминовно. Секако дека зависи од човекот, но најчесто се менува на подобро, станува помудар, поискусен, станува едноставно човек. Кај мене беше обратно, ме направи посилен и поцврст, и ми ја тргна идеалистичката слика што ја имав за луѓето општо. За повеќето, секако.

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Колку што ја сфатив темата, сакаш да прашаш дали заминувањето настрана од Македонија не променило. Јас се променив, али не знам колку е тоа заради тоа што сум надвор од Македонија колку што е до времето. Нормално дека си пораснав, тука дојдов на 12 години а еве сега сум 16. Колку толку созреав, и има уште многу да одам. Али тоа уопште не се долже на Америка, или па моето заминување од Македонија. Всушност, повеќе созрејувам во 3те месеци што ги поминувам во Македонија секое лето, отколку цела година во Америка.
Така да, да ти го одговорам прашањето: се променив, али во никој случај заради тоа што сум надвор од Македонија.

П.С. А за Милките - еххххххх и јас на мила бога ги чекам секој Јануар месец коа ми носат по 10-15. И после за 2 саата ги снемува :kajg:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Едновреме бев странција, станав критизер и нгативец, на се гледав со скепса, сега пак сум странција, не знам дали сум променет. Времето ќе кже. Добо е што сепак, секогаш се враќам, како Леси, дома, во МК, тоа ме одржува некако нормален, ако може да се наречам таков.

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
да

јадам многу помалку месо, односно скоро воопшто не, и многу други работи... и почнаф пак да форумувам :)

Член од
14 април 2006
Мислења
76
Поени од реакции
0
Da, me promeni zivotot tuka i toa kako. Bez razlika koj i sto si bil vo Mk, ovde pocnuvas od nula i moras mnogu da se boris i da se dokazuvas. I jas kako Jasmin stanav placka ama sto znam, vo isto vreme i mnogu posilna, poizdrzliva.
Najgolem problem koga zivees vo druga zemja e osamenosta. Nikogas porano ne sum znaela sto e toa pred da dojdam tuka..

:nesvest:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
Има некој што не се променил?

И колку пари се милките и каде? :wink:

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
Acid напиша:

nema milki brat...ustvari mozda ima po nekoi srpski prodavnici ali so pominat rok 2 meseca...isto kako i vesnicite sho gi nosat 3 meseca pokasno;)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
BeBe11 напиша:
nema milki brat...ustvari mozda ima po nekoi srpski prodavnici ali so pominat rok 2 meseca...isto kako i vesnicite sho gi nosat 3 meseca pokasno;)
Аман бе, каде живеете вие, кај пингвините? :)
И што сте запнале толку по Милка кога не ги бива... Ко маргарин да јадеш. Нестле сигурно има, а тоа е барем 5 пати подобро чоколадо. Иначе, ако ме фаќа носталгија - тоа би било за Краш.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Кој не се менува? Кај мене би се сменало расположението, многу потажна би била и би тагувала да се вратам назад.

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Ja mislam deka nikogas ne bi mozela ovde da se smenem,osven sto stanav mnogu emotivna.
Nemozam nikako da go prifatam zapadnjackiot mentalitet,si ziveam po moe,ko da sum u Makedonija.
Ne mozam da bidam ladna,ne druzeljubiva i sebicna a ovde site se takvi.
Ednostavno ne se zamaram so toa deka sum u stranstvo,gledam se pomalku da mislam na toa,cesto odam u Mk i toa me odrzuva u zivot.
Makedonce si e makedonce:)

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
Acid напиша:
tuka se 69 cent milkite :)

dali sum se promenila , jas mislam deka ne sum se , dodeka koga odam doma site mi velat deka mnogu sum se promenila , mozda i sum se promenila a toa ne go zabelezuvam :icon_conf

ragazza

Adorable
Член од
3 јуни 2005
Мислења
2.870
Поени од реакции
29
Acid напиша:

Posto sum rodena tuka mislam deka na zdrav nachin soberuvam poubavoto od dvete kulturi , ama poveke sekogas me vlecela Makedonskata da poradi obicaite sto koga si nadvor ti stanuvaat po bitni ili poradi nostalgija ne znam .
Doma nie slavime i Svedski bozik kako sveganite , i mkd veligden i sekoj mal praznik se pocituva kako sto moite go doziveale dur bile deca Makedonija. Jas igraf folklor kako mala i vo nedela se druzef so niv a vo weeknd se druzef so svedskoto drustvo i djuskafme i se .
A za milkite Acid edno evro se:)

Буковец

www.KETERING.com.mk
Член од
3 јули 2005
Мислења
996
Поени од реакции
15
Премногу сум променет...барем јас така мислам.
Целиот поим за општество ми е променет, размислувањето околу животот воопшто ми е сменет.

Член од
19 јуни 2006
Мислења
152
Поени од реакции
1
Буковец напиша:
Премногу сум променет...барем јас така мислам.
Целиот поим за општество ми е променет, размислувањето околу животот воопшто ми е сменет.
ejjj stvarno so tek na vreme se menjame ko corapi. iskustvo..

Kajgana Shop

На врв Bottom