Има интересна работа што сум ја научил, а тоа дека угледот треба да се брани со живот. Во случајов, углед има само ВМРО бидејќи иако покажува слабост пред своите членови го почитува се она што е договорено. Но и
мора да знаеме дека ВМРО е најдоброто нешто што го има Македонија во моментов. Голема плејада на млади луѓе обрзовани и добри играчи на шах. . Немаат комуњарски товар и можат слободно да работат и да придонесуваат за Македонија. Порано еден професор тешка комуњара, викаше дека ВМРО незнаат да владеат, му даваат премногу и му дозволуваат се на овој народ. Така не се владее..... Е таа комуњара заборава дека тој народ е македонски и дека конечно има држава, а тој е обучен да биде Југословен каде ќе балансира меѓу народите конкретно србите-хрватите. Овде се работи за Македонија, не ни требаат такви испрани мозоци. Се што ќе направам е да имам повеќе за себе, за децата и за Македонија. Тоа го правеа моите, тоа го правам и јас. А кога ќе ме прашаат зошто ВМРО, доволно е само едно. Ми го вратиа семејниот имот, сопственост на моето семејство повеќе од 200 години. Тоа е фер. А зошто не СДСМ, ги заробиа сите девизи на моите родители. Сега одам од личен пример за да докажам дека обичниот гласач тоа го памти. Џаба ти Армани, Поршеа и јахти, коа ќе дојдат избори, обичниот човек знае што кружи. На народот не му може ништо Чадорот, партиите не се вечни, ама Македонија да и Македонците. Ова е само дел од мозаикот на битката за тотално решавање на Македонското прашање. Предавници секогаш сме имале!