GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
Ne go razbiras znacenjeto na takviot vid strav.Toa,ako moze taka da se izrazam e ''pozitiven strav'' koj covekot go drzi buden.Toj strav ima uloga na strazar vrz covekoviot razum.Toa ne e strav kakov sto evreite go custvuvale za vremeto na Hitler t.e ''negativen strav''.Стравот е емоција и реакција што се појавува кога некој се соочува со закана, со опасност. Ако Бог е оној што на луѓето им обезбедил благосостојба, постоење и слично, апсурдно е да се тврди и да се бара дека кон него треба да се чуствува страв.
Епа затоа ние цело време потенцираме дека патот до вистината е знаењето - осознавањето, преиспитувањето а не верувањето! На пример ако некој го прочиташе твојот пост дека телемитското мото значи да правиш што ќе ти текне и слепо поверуваше во твоите зборови, ќе си имаше извртена и погрешна претстава за тоа што е телемата, ќе веруваше во заблуда.
И затоа телемата не се стреми кон бројност, туку кон квалитет. Џабе да имаш милиони и милијарди следбеници, ако истите се пиончиња неспособни да размислуваат со сопствената глава.
Вистината дека си неспособен да ја согледаш циркуларната логика која те прави соодветен за називот што на форумов се санкционира и се смета за навреда. Неспособен си да разбереш дека постојат различни концепти за Бог и дека ако некој има поинаков концепт, незначи дека е против Бог. Да користиш цитати од твојата религија за да ја аргументираш или докажеш истата е затворен круг наречен циркуларна логика, и е присутен кај луѓе што се логички и разумно слепи.
Da,se slozuvam so vtoriot post.Nie Pravoslavnite Hristijani veruvame tokmu zatoa sto sme go osoznale Bog ONOLKU KOLKU STO TOJ NI DOZVOLIL.Veruvame zatoa sto gi gledame negovite cuda.Zatoa sto sme ja osoznale vistinata NAUCNO.Ete go imas Luj Paster,Francesko Redi koi ja pobile Evolucijata.
Za treriot post.Gledaj go paradoksot.Mene me narekuvas nesposoben a ti NEMOZES da dades kvalitetni kontra argumenti na mojot post koj e kako esej i cel so argumenti i citati za toa sto zborevme.Ako jas sum nesposoben sto ti davam argumenti koi ti nemozes/ne sakas da gi pobies togas treba da upotrebam daleku potezok zbor od nesposobnost za ja kvalifikuvam tvojoata (ne)sposobnost i sekako ti ke se navredis pa zatoa ke se vozdrzam.[DOUBLEPOST=1459369146][/DOUBLEPOST]
Ili pa ti se izgubi vo prostorot i vremeto....Имаат некакво симболично ниво на морал кај нив???
А каков е тој морал???
Или подобро дали животните зимаат повеке отколку тоа што им е потребно???
Дали се осветуваат, дали убиваат непотребно ако не е за храна, како што тоа го прават лугето.
Тој прирачникот за религија ти го има сјебано паметот многу.
Da,imaat.Tie pesterski lugje imaat X pati pogolem moral od ovie homosapiens na Kajgana vklucuvajki te i tebe koj ne znae kako da argumentira pa pocnuva da navreduva.
Кој те лажел дека еволуцијата е побиена? Не само што не е е побиена, туку е факт, безброј пати е докажана и потврдена!

[DOUBLEPOST=1459422906][/DOUBLEPOST]Во секој случај не сте вие криви, вие прво абстинирате од ,,грешење" па после коа ве пуштат на улица навечер како кучиња побеснувате не знаете кај терате некоја неурамнотеженост на хормони ваљда плус тие обсесивни библиски стихови што ви се мават во глава, а и некоја планета ваша ако има негативен аспект уште полоша комбинација. Од секогаш сум се чудел што е проблемот со таквите како вас, дали хормони или планети се во прашање.