Скутерчиња: Се за и околу нив

• Креатор на темата Креатор на темата _FireFox_
  • Време на започнување Време на започнување
Што бидна со овој случај ?? Може а ти тече од некое цревце. :D Иначе машината да троши дупло повеќе, без преправки и некој екстремен терен - не е објасниво, а ни логички.

залади времево у гаража ми е, нека затопли ќе го носам на мајстор па ќе видиме шо ќе каже :D

Кимко 50ка 4 тактен иде ли у пм? Сум немал 50ка 4 тактен претходно, од искуство сум идел се над 125ка 4тактно. Сега ми излезе многу убава цена за кимково, и имам искуство со кимковци ама или 2 тактни 50ки или 125ки и нагоре 4тактни. Ако го земам па да иде 60 не знам што ќе му направам... :D

Кимко 50ка 4 тактен иде ли у пм? Сум немал 50ка 4 тактен претходно, од искуство сум идел се над 125ка 4тактно. Сега ми излезе многу убава цена за кимково, и имам искуство со кимковци ама или 2 тактни 50ки или 125ки и нагоре 4тактни. Ако го земам па да иде 60 не знам што ќе му направам... :D
Кој модел и по која цена?

Агилити 50 4т, најновиот. Цената за мене е малце под таа што ја пишува на ценовникот.
http://motori.com.mk/index.php/zadolzitelno/korisni-tekstovi/242-cenovnik-na-novi-motori

Мене само ме интересира дали оди убаво, не ми треба за тркање ама 70 да развие, иначе што ќе му правам кај ке се кљанкам со 50 аххаха.

Агилити 50 4т, најновиот. Цената за мене е малце под таа што ја пишува на ценовникот.
http://motori.com.mk/index.php/zadolzitelno/korisni-tekstovi/242-cenovnik-na-novi-motori

Мене само ме интересира дали оди убаво, не ми треба за тркање ама 70 да развие, иначе што ќе му правам кај ке се кљанкам со 50 аххаха.
Јас имам супер8 4Т и развива до кај 65, по се изгледа дека има граничник на електрониката, не пробавме минатата сезона, ама оваа ќе пробаме со друга електроника дали ќе оди повеќе ... поголем е и поудобен од обичното агилити и има поголеми тркала

Па сумливи ми се 50киве 4тактни, или 50ка двотактна една што ми излезе или нешто поголемо, 125ка 250ка...

Ауспуците по соседните држави поефтини ли се или иста е цената?

Па отвори види си на варијатор дали ја има таа шајбната, а може да има и на ауспух. На ауспух скоро па гарантирам дека има. Електроника не ни проверувај, нема.
само на варијатор а?

Мислам дека има на варијатор, а треба и да има на ауспух. Сега за кинескиве немам искуство ама со исклучок на еден или два, сите скутери што сум ги имал имале фабрички граничник на ауспухот. А на варијатор, ако ти е нов од салон дефинитивно има, ама ако е половен купен најверојатно го извадиле. Ѕирни си ти нај паметно.
А за ауспух или одбери си бугија и земи избуши си внатре во лонецот, или нов ауспух, или без ауспух :D

Кажете совет за почетничко тјунирање на Aprilia SR50 Factroy. Уште малце има до прв сервис и вадење граничник. Па планирам за почеток да вложам во ауспух

Априлиа како што знам има тешки ролни, така да земи си Gianelli Reverse и малку по лесни ролни. Ама ако веќе отвараш внатре, ти советувам да си земеш и Малоси црвени федерчиња, тие стојат во варијаторот, и црвен Малоси федер на ламела. Овој сетап ми го кажа еден пријател на татко ми пред долго време, и стварно корнеше моторот.

И запамти обавезно уље какво што треба, немој да штедиш.

Здраво, на мојата кинеска ламела ке ставам малоси федерчиња зелени, е сега си велам да си порачам и голем федер само незнам дали овој што е на мотопартс е само за малоси ламела или пак ке биде и за оваа? и дали воопшто треба да го мењам да ставам и малоси голем федер
безбоен кинески нема како што видов

Attachments

• Untitled.png
    Untitled.png
    34,3 KB · Прегледи: 14
Па јас мислам нај убаво да ставиш бел федер малоси.

Иначе ај да прашам, за априлиа ср 50 кое уље е нај добро? Се мислам меѓу Агип и Мотул, ама ми викаат можело и iPone. Препорака?

Па јас мислам нај убаво да ставиш бел федер малоси.

Иначе ај да прашам, за априлиа ср 50 кое уље е нај добро? Се мислам меѓу Агип и Мотул, ама ми викаат можело и iPone. Препорака?
Agip / Eni ti e preporacano ulje od Piaggio za nivnite motori i jas bi te sovetuval da si go koristis... Imase 2-3 vida od toa 2T ulje, so ceni od 400 pa do 700 denari za litar... I Motul-ot e kvalitetno ulje, nema utka i so nego, samo nesto poskapo od Eni-to... Ti se odluci i zede Aprilia ili ... ???

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Здраво, на мојата кинеска ламела ке ставам малоси федерчиња зелени, е сега си велам да си порачам и голем федер само незнам дали овој што е на мотопартс е само за малоси ламела или пак ке биде и за оваа? и дали воопшто треба да го мењам да ставам и малоси голем федер
безбоен кинески нема како што видов
Mallosi bi trebalo da e ist po dijametar i dolzina so originalniot, taka da mozes da ides i so nego... Samo zemi si i tork controler, takvo edno kako kapace e zolto po boja, se mesti na federot i sprecuva negovo uvivanje so sto gi neutralizira vibraciite i poubavo trgnuva...

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom