Не мафо јас сега сакам само избори. Имавте и пржински договор и едно одложување, и тапшање по рамо од меѓународната и време да склопи нешто СЈО кое реално е наклонето кон опозицијата и бутка за неа. ДИК 10 години го владее ова опозиција никакво прочистување не споровеле а плата зимаат. Списокот на фантоми е чорба... Доста беше. ИЗБОРИ. Фер ќе бидат, ќе има набљудувачи, ќе се прочисти списокот, фокусот на меѓународната ќе биде тука. Доста е одлагање и циркузи. Доста е глумење медиумите не чинат овој оној не не сака. Соочување со реалноста. Нека победи една опција и пуштете го народот да си продолжи со животот. Доста беше.
Za da pobedi druga opcija vo vakva korumpirana drzava kade od mravka do slon e rezimski pod kontrola, zaposlavuvaat i kontroliraat na sekoe mozno pole vo drzava, odlicno gradena mrezha i diktat nad cela Makedonija vo ovie 10 god. I ti mislis deka tolku e lesno i ednostavno da se procisti i iskoreni cela taa mreza na rezimot za tolku kratok vremenski period?
Se sho nemozite da podkupite so pritisok i kontrola avtomatski za vas stanuva predavnik,sorosoid ili se bliski do Sdsm.Za vas se e vo najdobar red, se dodeka nepocni so rabota,se dodeka nepocni vistinata i pravdata da ve gazat,togas avtomataki kontra efekt i pocnuvate so hajka protiv istite preku vasite mediumski potrckovci i sirite laga i dezinformaci po 10sati dnevno.ednostavno receno ja ubivate
VISTINATA.
I ti mene mi kazuvas deka na narodot preku glava mu e ? Tocno e, ama od tie sho ne ovozmozuvaat organizirajne na fer i demokratski izbori.
Kazimi ti mene zosto od 330 000 somnitelni , zosto se odfrleni 125 000 glasaci? zosto ? zosto da ne.se doproverat i site zaedno dase priblizime do tie tolku posakuvani izbori? Koj bega?koj ne saka? koj se plashi? Toa ti idi vo praksa od +6/7 dena za doproverka na site. Ama nekoj se plashi. Zosto sami pravite da se odlozuva datumot za izbori? namesto da se prifati i da se trgni uste edna precka, vie dopolnitelno stavate drugi precki za da nema kraj.
Ajde ednas da se stavi tocka na ova i da dojdeme do tie izbori. Ajde konecno ednas napravete za i nie simpatizerite na opozicijata da bideme razocarani ako se odlozuvaat izborite. Se dodeka se sluzite so manipulaci i lagi samo za da se organiziraat necisti i brzi izbori, edni ke slavat so prolongirajne na datumot za spas na Makedonija, drugi ke propagjat.