zee German
mpkfa
- Член од
- 12 август 2009
- Мислења
- 6.443
- Поени од реакции
- 6.116
Ke ja menuvale krivichnata postapka sea hahahaha. Daj protektorat da stanime, sramota e da se igrame drzhava.
Нема таков случај. А тебе те прашав затоа што се повика на судска пракса. Башка со кое право протежираш овде прецедентно право? До кога твоите теории за правна држава ќе ги ставаш над владеењето на правото? Се шалам продолжи вака, се гледа дека си идеален кандидат за судија/обвинител кога ќе дојдат плавите на власт, кога ќе го реформираат судството со вакви млади паметни кадри како тебе кои не потпаѓаат под влијание.Не знам ти мене кажи ми, зошто ипак на крајот ја сум неук, а ти си експерт по право иако немаш ни ден правничко образование
Извини рибо, шо напраил Љубе у 2001 па шо треба да се извинува ?Не знам зошто Фатиме мораше да презентира постапка во која како оштетен се појавува Љубе Бошковски, не знам дали човекот се извинил за времето кога тој беше главен и најупорен во 2001-ва, знаеме што правеше МВР во тоа време.
Ако ништо друго, после ослободување, Љубе треба да им се извини на албанците.
Кога го приведоа во тоа време, знаев дека е наместен, но си велев дека од казна не се бега, се спаси во Хаг, ама не се спаси од своите.
Им карал мајка на албанците при апсење. Минимум 3 години затвор според ЕКЧП.Извини рибо, шо напраил Љубе у 2001 па шо треба да се извинува ?
И ја мислам дека најмногу што може да извади Љубе од овој случај е компензација и дисциплинска постапка. Ја немам читано повелбата одамна, ама мислам дека во првите 5 беше тој член за кој ти зборуваш. Таму се наведени ствари дека мора да биде информирано лицето за неговите права(за што неговиот адвокат не спорел дека бил), да не се употреби прекумерна физичка сила(за што неговиот адвокат не побарал дисциплинска постапка). Тоа во делот права. Во делот "нарушување на достоинство" секогаш можат да се бранат цајканиве со факторот ризик. Да трубат дека апсењето на Љубе било од висок ризик, имале дојава дека носел огнено оружје....Глупости се тоа, ама не е првпат на полиција да и се гледа низ прсти за вакви работи. Тие и докторите се во слична позиција, малку привилегирана пред судовите.Не знам ти мене кажи ми, зошто ипак на крајот ја сум неук, а ти си експерт по право иако немаш ни ден правничко образование
Другарче, сум читал пресуди на ЕСЧП и знам горе-доле шо зборам. Не навлагам у детали зошто уште не сум до толку стручен, ама разликата меѓу мене и тебе е како небо и земја.Нема таков случај. А тебе те прашав затоа што се повика на судска пракса. Башка со кое право протежираш овде прецедентно право? До кога твоите теории за правна држава ќе ги ставаш над владеењето на правото? Се шалам продолжи вака, се гледа дека си идеален кандидат за судија/обвинител кога ќе дојдат плавите на власт, кога ќе го реформираат судството со вакви млади паметни кадри како тебе кои не потпаѓаат под влијание.
Во секој случај си бољи од Катица Јанева, не биди скромен.Другарче, сум читал пресуди на ЕСЧП и знам горе-доле шо зборам. Не навлагам у детали зошто уште не сум до толку стручен, ама разликата меѓу мене и тебе е како небо и земја.
А за праксата, пресудите на ЕСЧП се задолжителни за државава, а самиот суд користи case law, што само кажува дека се плеткаш у работи шо не ги знаеш.
Конвенцијата вели дека никој не смее да биде подложен на мачење, нечовечко или понижувачко постапување.И ја мислам дека најмногу што може да извади Љубе од овој случај е компензација и дисциплинска постапка. Ја немам читано повелбата одамна, ама мислам дека во првите 5 беше тој член за кој ти зборуваш. Таму се наведени ствари дека мора да биде информирано лицето за неговите права(за што неговиот адвокат не спорел дека бил), да не се употреби прекумерна физичка сила(за што неговиот адвокат не побарал дисциплинска постапка). Тоа во делот права. Во делот "нарушување на достоинство" секогаш можат да се бранат цајканиве со факторот ризик. Да трубат дека апсењето на Љубе било од висок ризик, имале дојава дека носел огнено оружје....Глупости се тоа, ама не е првпат на полиција да и се гледа низ прсти за вакви работи. Тие и докторите се во слична позиција, малку привилегирана пред судовите.
...И ја мислам дека најмногу што може да извади Љубе од овој случај е компензација и дисциплинска постапка. Ја немам читано повелбата одамна, ама мислам дека во првите 5 беше тој член за кој ти зборуваш. Таму се наведени ствари дека мора да биде информирано лицето за неговите права(за што неговиот адвокат не спорел дека бил), да не се употреби прекумерна физичка сила(за што неговиот адвокат не побарал дисциплинска постапка). Тоа во делот права. Во делот "нарушување на достоинство" секогаш можат да се бранат цајканиве со факторот ризик. Да трубат дека апсењето на Љубе било од висок ризик, имале дојава дека носел огнено оружје....Глупости се тоа, ама не е првпат на полиција да и се гледа низ прсти за вакви работи. Тие и докторите се во слична позиција, малку привилегирана пред судовите.
Да. Има он далеку посериозни работи за кои треба да одговара. Ова денес не е баш нешто.Има време за Мијалков , тој ќе се влече во суд за корупција со опремата за прислушкување , бизнисите во Чешка , криминално финансирање на изборна кампања .
Ова е една од низата кривични за него .