Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Да изјавеле дека се каеле и ќе им намалеле плати . :pos:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Ако реши Љубе да тужи, ќе му ги реактивираат тужбите што ги повлекоа после извинувањата и финансиски се во егал.
Тоа би било уште позабавно. Иде Влатче со дијагноза од психијатар, вика шест месеци не можев жена ми да ја погледнам у очи, цело време ми се вртеше у памет клатиглава, клатиглава. Стоев пред огледало со саати и повторував на глас "не си ти Влатче клатиглава, ти си патриот, дисидент и преродбеник".

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Да изјавеле дека се каеле и ќе им намалеле плати . :pos:
Не бе, во затвор ќе лежат за прекршување на процедура. Не знам како не ти е срам да пишуваш денес. Тоа СЈО, во кое се убивте од крстење, денес гони луѓе за прекршување на процедура. :pos:

Сиротите се плашат да го повикаат Сашо пред судија за банална работа како прекршување на процедура при апсење. Лена вика „нас не не интересира случајот против Љубе, ние зборуваме за неговото апсење“. Ти овде пробуваш да продаваш триумфализам и гаташ за некои апсења за афера, во која не е никако поврзан. :D
Тоа би било уште позабавно. Иде Влатче со дијагноза од психијатар, вика шест месеци не можев жена ми да ја погледнам у очи, цело време ми се вртеше у памет клатиглава, клатиглава. Стоев пред огледало со саати и повторував на глас "не си ти Влатче клатиглава, ти си патриот, дисидент и преродбеник".
Тоа не ни стигна до тужба. Ако соберат сведоци од по кафани, може Љубе неколку тома обвиненија за клевета да собере.

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Ќе течат за кого... за следните што сакаат да цицаат од буџетот ...
Епа затоа викам има само една партија во МКД : СДСМ-ДПМНЕ

За тој со копривите на пазарче одма се донесе пресуда ама јбг кога има овци има и волна.
Long live Грујо & Заев
Se dodeka ne se proba nemozi da znaeme kako ke bidi so drugite. No znam i siguren sum, znam deka i ti se slozuvas deka vreme e za nesto novo, za promena za proba. Smaceno mu e na ljugeto 10godini edna ista monotona rabota. Sekoj vtor covek gi posakuva promenite a i vreme e!

E sega, i novite ako ne se pokazat, narodot ke gi kazni, ama se dodeka ne probame nemozi da znaeme neli?

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
http://a1on.mk/wordpress/archives/595828

Пратеникот на СДСМ, Горан Сугарески, рече дека доколку сите претходни изјави дека законот од 2009 година бил добар, тие ќе ги изгласаат измените.
Сепак, тие без било какво образложение гласаа против измените.
За измените во законот за помилување гласаа 30 пратеници, додека 55 беа против.
Претходно, и претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски кажа дека ниту тој ниту партијата не се согласуваат претседателот да помилува сторители на тешки кривични дела.
Според опозицијата, негласањето на предложените измени е доказ за криминалите на власта.

Грујокио пак излажа.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.758
Поени од реакции
6.180
Зошто некој би ги демантирал денешните обвинувања? Треба фино лепо на суд да кажат дека ......дека се каат за тоа. Ќе им скратат 2-3 плати, ....
И јас мислам дека ако се извинат, не мора ни да им кратат 2-3 плати. Ако може началникот да пренесе пиштол во авион преку граница , без никаква казнена постапка ( оти нели се извини ) , што па не и овие .....
Куртон држава со куртон лигуши.....

S

silmarillion

Гостин
Deka ne si partiski opredelen mozes na mali deca da mu kazuvas NE mene.
Covek sho ne glasa na izbori ocigledno e razocaran od vlasta
ili ne e zadovolen od programata na drugite opoziciski parti ili od dvete.

Covek sho ne glasa na izbori vo nikoj slucaj ne napagja opoziciska partija na takov nacin kako tebe, a pritoa 10godini e druga partija na VLAS a toj ne glasa.

Smaceno mi e od takvi kako tebe "neutralni" clenovi najseriozno. Clenovi sho glumat nevinost..
Нема што на тебе да ти кажувам и докажувам другар :) Ме потсеќаш на муабетиве на џаболебариве од маало кои после 10 години скитање по кладилници се вработија по паркинзи и мислат дека конечно им тргна во животот. За сметка на тоа одат по разни митинзи и контрамитинзи (неволно), задолжително се тагнуваат на слики со знамиња од едните или другите како доказ за нивно присуство и преданост, и не трпат критика за нивниот работодавец. Поготово неможат да поднесат кога некој им го предочува лицемерието, и никако нема да сфатат дека луѓе чии родители го јаделе стапот од СДС во 90тите, а истите го јадат сега од ВМРО, нема да гласаат ни за едните ни за другите. Мислам ок е, ја знаеме сите "демократската спремност" на опозицијата, у реду е. Барабар со овие сега сте. Да не беше така поинаков ќе ти беше одговорот према мене, ама за жал и тебе газозата и сендвичот ти седат до компјутер.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
И јас мислам дека ако се извинат, не мора ни да им кратат 2-3 плати. Ако може началникот да пренесе пиштол во авион преку граница , без никаква казнена постапка ( оти нели се извини ) , што па не и овие .....
Куртон држава со куртон лигуши.....
Не бе, сите треба од прв до последен во затвор, затоа што Љубе го легнале на земја, пред ВЦ. Големото кривично дело, па уште и злостор. :D

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Не бе, сите треба од прв до последен во затвор, затоа што Љубе го легнале на земја, пред ВЦ. Големото кривично дело, па уште и злостор. :D
Не се заебавај ова дело не застарува:)

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Не бе, во затвор ќе лежат за прекршување на процедура. Не знам како не ти е срам да пишуваш денес. Тоа СЈО, во кое се убивте од крстење, денес гони луѓе за прекршување на процедура. :pos:

Сиротите се плашат да го повикаат Сашо пред судија за банална работа како прекршување на процедура при апсење. Лена вика „нас не не интересира случајот против Љубе, ние зборуваме за неговото апсење“. Ти овде пробуваш да продаваш триумфализам и гаташ за некои апсења за афера, во која не е никако поврзан. :D
Е тоа е кога си тотално правно неписмен , не си ти крив . :pos:
Прекршување процедура и постапување противзаконски , со тортура омаловажување на приведено лице e казниво дело , а покрај психичка тортура при апсењето се применувала и во затворот . Покрај тоа го принудиле да дава лажни изјави дека не е повреден , што исто така е кривично дело .

Ако ја интересираше СЈО случајот "Кампања" тогаш ќе го преземеше , тие се концентрираат на прекршување на основните човекови права , но за тебе тоа е небитно ти си поддржувач на дпмне-сталинистичка .

Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270
Не се заебавај ова дело не застарува:)
Знам, а ни Ѓорге не помага тука. И да ги амнестира, амнестија за злосторства против човештво не се важи. Кога тогаш Сашо и екипата завршуваат пред меѓународен суд за ова. Ги фатија во небрано.
Е тоа е кога си тотално правно неписмен , не си ти крив . :pos:
Прекршување процедура и постапување противзаконски , со тортура омаловажување на приведено лице e казниво дело , а покрај психичка тортура при апсењето се применувала и во затворот . Покрај тоа го принудиле да дава лажни изјави дека не е повреден , што исто така е кривично дело .

Ако ја интересираше СЈО случајот "Кампања" тогаш ќе го преземеше , тие се концентрираат на прекршување на основните човекови права , но за тебе тоа е небитно ти си поддржувач на дпмне-сталинистичка .
Секое второ апсење во државава се изведува така. 99% од апсењата на специјалните единици се изведуваат така. Казниво дело било. :D

Дека изјавата била лажна не се осуди да каже ни Фатма во поетски занес, ти си измисли. Полека со филмовите, гледаш ве пуштаат низ вода.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Член од
24 март 2010
Мислења
15.325
Поени од реакции
26.270

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.635
Поени од реакции
7.766
Па од тебе не ни очекувам нешто да разбереш , не знаеш каде тераш .
:pos:

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Следен пат Катица Јанева ќе чита како го пцуеле Велија додека го апселе - да ти ибам чипсот, да и турам тузот на жена ти и тн.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom