Акции на СЈО (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 јули 2014
Мислења
3.360
Поени од реакции
8.913
ВМРО му ја извади добрата бројка на Стевче. Разликата на гласови за советници и Јагнула кај ВМРО е многу поголема од таа кај Петров и советничката листа на СДСМ.

Миле полнел кутии за Стевчо? :vozbud: Ова е веќе ново ниво на шизофренија. :pos:
A што му беше тогаш официјалната верзија за напуштање на СДСМ?

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Ajde vaka da napravime edna predpostavka obicna, najobicna.

Zosto da ne se proverat terenski site 310 000 so gi bara SDSM? Toa tie +3 do 4 dena od tie 115 000 na Dpmne sho saka, odgovorimi na ova, samo nemoj da se vadish na vremeto zosto i sam znaesh deka +3/4dena ne e nikakva prechka. I plus Gruevski sam rece deka moze i cela Makedonija da se proveruva so e problemov sea?

Neka se proverat site tie sho gi bara SDSM, edna rabota pomalku, poblisku denot do izborite. Cista rabota za site.
Ama rabotata i ne e taka sjajna kaj Dpmne i Dui, zatoa bega, zatoa nesaka. Zatoa zaokruzi na 115k terenski. E bagro ovaj pat ista greshka nema da se sluchi. Zhalam.
Прво беа 500,000 фантомски гласачи. После 400,000. Сега ти велиш 310,000 биле. Заев вели 200,000 илјади. ДИК вели 115,000. Дај прво сихронизирајте се со бројкиве, па после да дискутираме.

Ете зошто реков дека не верувам на веста.
Како што гледаш, веста е поврзана и со мигрантската криза и безбедносната ситуација на јужната граница. Јес да е малку спинерска веста, особено со сликата, но не мора да значи дека не е точна.

Името на сликата е avtobusi-idomeni-1.jpg

http://infomax.mk/wp/wp-content/uploads/2016/03/avtobusi-idomeni-1.jpg

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
A што му беше тогаш официјалната верзија за напуштање на СДСМ?
Црвенковски сакаше да ги бојкотираат локалните, Стевчо, Заев и Дамјановски сакаа по секоја цена да одат на избори. Вечерта, последниот ден пред истек на рок за поднесување на листи, Стевчо добива печати од Србите, за да ги поднесе листите во нивно име.

Е сега, интересно е што таа вечер, бланко листови со потпис и печат од Српска Напредна Странка добил и Зоран Заев. Само што тој не ги поднесе до ДИК, затоа што Црвенковски навреме му кажува дека ја повлекува одлуката и дека нема да има бојкот.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.361
Поени од реакции
18.476
За стевчо гласаа повеќето луѓе што се про комуњарски ама не се членови на Сдсм. А презема доста и од нивните членови кој сеа претпоставувам се вратија назад. Нема шанси да го повтори успехот на следни локални.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Ednas na sitel na vesti izleguva Gruevski i fuchi ako saka i cela Makedonija neka ja proverat, nema fantomski, zad kameri drugo raboti, nejki proverka na 310 000 ni toj ni Dui. E Nikola Nikola nisto poveke ne ti odi od raka, nikoj poveke tebe ne te prasuva dali sakas ili nejkes.
Normalno od tebe drug ne ni ocekuvav da dobijam odgovor. Zarem e bitno dali se ,500/600/200,400k i tn? Neli Gruevski vcera kaza pred kamerite na vesti deka moze i Cela Makedonija da se proveruva. Ako nemas popameten odgovor poarno ne komentiraj da se brukas, tocno znaes kolkava e brojkata sho ja bara SDSM.

Od kade na 115k se zaokruzi? neli dobija odgovor vcera od Grujo deka mozi da se proveruvaat tolku kolku sho saka.SDSM. Ama pred kameri e edno, zad kamera drugo. Provalena familijata na sekoe mozno pole.
Мафо бе, сабајле кажа дека Грујо веќе никој за ништо не го прашува. Значи, одлуката на ДИК за проверка на 115.000 е одлука на СДСМ, не на ВМРО. Зошто решивте да намалите?

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Црвенковски сакаше да ги бојкотираат локалните, Стевчо, Заев и Дамјановски сакаа по секоја цена да одат на избори. Вечерта, последниот ден пред истек на рок за поднесување на листи, Стевчо добива печати од Србите, за да ги поднесе листите во нивно име.

Е сега, интересно е што таа вечер, бланко листови со потпис и печат од Српска Напредна Странка добил и Зоран Заев. Само што тој не ги поднесе до ДИК, затоа што Црвенковски навреме му кажува дека ја повлекува одлуката и дека нема да има бојкот.
Баш ме интересира што ќе се случеше со опозицијата и генерално со државата ако и Заев станеше член на СНС на тие избори, веројатно да го спасеше бизнисот и градоначалничката фотеља како Стевчо ќе формираше нова партија или заедно ќе го водеа ГРОМ.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Баш ме интересира што ќе се случеше со опозицијата и генерално со државата ако и Заев станеше член на СНС на тие избори, веројатно да го спасеше бизнисот и градоначалничката фотеља како Стевчо ќе формираше нова партија или заедно ќе го водеа ГРОМ.
Црвенковски ќе водеше вонинституционално опозиција која ќе тврдеше дека има 370.000 граѓани зад себе (изборите 2011та), ќе правеше собири, бунтови и активен отпор. Најверојатно денес веќе ќе беа власт. Ама овој црпнатиов некој го собрал од нивите, за да ја спаси ситуацијата. :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Црвенковски ќе водеше вонинституционално опозиција која ќе тврдеше дека има 370.000 граѓани зад себе (изборите 2011та), ќе правеше собири, бунтови и активен отпор. Најверојатно денес веќе ќе беа власт. Ама овој црпнатиов некој го собрал од нивите, за да ја спаси ситуацијата. :D
A бомби ќе имаше, ја мислам не, или барем не во овој облик и во ваква лоша ПР-презентација

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.342
Поени од реакции
21.700
Od kade na 115k se zaokruzi? neli dobija odgovor vcera od Grujo deka mozi da se proveruvaat tolku kolku sho saka.SDSM. Ama pred kameri e edno, zad kamera drugo. Provalena familijata na sekoe mozno pole.
Тоа ќе си го прашаш Зоран Хаџи Црпковиќ - Црпко. Негови луѓе се ДИК. :D

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Мафо бе, сабајле кажа дека Грујо веќе никој за ништо не го прашува. Значи, одлуката на ДИК за проверка на 115.000 е одлука на СДСМ, не на ВМРО. Зошто решивте да намалите?
Jas samo ja komentiram laznata propaganda i manipulacijata sho se siri na mediumite od familijata. Edno pred kamera,drugo zad
kamera. Vi postavuvam prasajna cisto me interesira kakov odgovor ke dobijam.

Sakate izbori, a istovremeno sami si go prodolzvite datumot so vakvi podmolni manipulaci. I sami znaete deka so taa brojka na proverka ne dobivate datum za izbori, a sekoe odlozuvajne ne vi odi vo korist.

Da zavisea od nego rabotite izbori ke imase na 27 april i mnogu drugi raboti pred toa ostavki,sjo,tehnicki,izbori i ...

Zosto se namali? , izlegoja oficijalni i tocni brojki koj za zal ne bea prifateni, odnosno se prifati samo delot sho mu odgovara, a drugio del so ne mu odi vo korist go odfrlija. Ama ko ke dzezi, na sve e spremen covek. Epa nema da ima izbori, sami ste krivi za odlozuvajneto i ne dozlvoluvajne na fer i demokratski izbori.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
A бомби ќе имаше, ја мислам не, или барем не во овој облик и во ваква лоша ПР-презентација
Во оваа форма, во ниту еден случај. На Црвенковски му биле понудени истите материјали. Рекол дека не е време за тоа. Сега, ако треба да му проценувам стратегија, бојкот на локални 2013та, огромни протести до средината на 2014та, парализирање на државата, па средба со Груевски во некој темен стан, во кој ќе му даде УСБ и ќе му рече да распише предвремени избори кои ќе ги изгуби, и сите да продолжат да живеат среќно и без последици по никого.

Ама среќа што Бране и кога има добитна комбинација во ракав, премрзлив е да ја доигра партијата. Му здосадува на пола. :D
Zosto se namali? , izlegoja oficijalni i tocni brojki koj za zal ne bea prifateni, odnosno se prifati samo delot sho mu odgovara, a drugio del so ne mu odi vo korist go odfrlija. Ama ko ke dzezi, na sve e spremen covek.
Абе нели ништо не зависи од Груевски? Кој будала го прашал што сака? Заев?

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
Во оваа форма, во ниту еден случај. На Црвенковски му биле понудени истите материјали. Рекол дека не е време за тоа. Сега, ако треба да му проценувам стратегија, бојкот на локални 2013та, огромни протести до средината на 2014та, парализирање на државата, па средба со Груевски во некој темен стан, во кој ќе му даде УСБ и ќе му рече да распише предвремени избори кои ќе ги изгуби, и сите да продолжат да живеат среќно и без последици по никого.

Ама среќа што Бране и кога има добитна комбинација во ракав, премрзлив е да ја доигра партијата. Му здосадува на пола. :D

Абе нели ништо не зависи од Груевски? Кој будала го прашал што сака? Заев?
Ustvari da vo pravo si , zavisi, si ja dounistuva partijata i go pravi patot polesen.

G

Goldie

Гостин
Приказни за мали деца, Црвенковски навреме му кажал за одлуката на Заев ама на Стевчо не.

Таква вонинституционална борба никој немаше од страна да ја подржи, а вака опозицијата има подршка од најбитните - меѓународниот фактор. Мене не ме чуди и БЦ да е купен на некој начин од фамилијата, оти со дрва и камења по него маваа го кривеа за се и сешто (не дека не беше крив за многу работи) а сепак никој не се осмели да го чепне.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.327
Поени од реакции
26.277
Приказни за мали деца, Црвенковски навреме му кажал за одлуката на Заев ама на Стевчо не.

Таква вонинституционална борба никој немаше од страна да ја подржи, а вака опозицијата има подршка од најбитните - меѓународниот фактор. Мене не ме чуди и БЦ да е купен на некој начин од фамилијата, оти со дрва и камења по него маваа го кривеа за се и сешто (не дека не беше крив за многу работи) а сепак никој не се осмели да го чепне.
Па 5 минути биле во прашање. Ако не веруваш, прашај си, има поупатени луѓе од мене на таа тема.

Многу јака поддршка. Еве гледам, 5 милиони луѓе ќе проверуваат за списокот. А Бранко не е купен, само избега од будали. Пресмета дека не вреди да се тепа со луѓе што генерално ги почитува, заради идиоти кои го саботираат и кога сака да ги донесе на власт.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom