НБА сезона 2015-2016

• Креатор на темата Креатор на темата Xsago
  • Време на започнување Време на започнување

Како ќе заврши серијата?

• Вкупно гласачи
    67
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Е ова е веќе против-игра против Вориорс, но мора да се потенцира утнаа доста отворени шутеви. Одлично го чуваат Кари, е сега тука се отвараше ситуација кога го удвојуваа некој да влезе во рекет и да биде проигран и лесно да поентира. За ГСВ е среќа што е само 6, но нема да биде чудно да ја загубат утакмицата. Иначе резултатов е 43-37, вчера после 1/4 со Далас беше 42-36 за ГСВ. :D :D

Ливингстон го фаулира Кари - 3 слободни :icon_mrgr:
Беше фаул над Ливингстон. Е сеа друго нешто видоа судиите. Мада види, ако размислиш малце, имаш играч кој ти прави блок, ти го буташ тој играчот и он удира во играчот што шутира.

Друго нешто, го нема Игудала, кој доколку играше, сигурно ќе го чуваше Каваи.

Еве коментаторите кажаа дека фаулот и трите слободни биле исправно свирнати според правилата. Ако Кари ја дадеше, Ливингстон ќе шутираше слободно.

Многу лошо судење, и на двете страни.

Последно уредено:
Барбоса ги држи у игра со двете 3ки сега и слободниве. Можеа мн лесно Сас да одат пак 10+[DOUBLEPOST=1458441554][/DOUBLEPOST]Колку лоша партија за Томпсон , се изнапромашува.

Сега па почна и топки да продава

Последно уредено:
Тоа е тоа, не верувам да се деси пресврт у последни 23 секунди. На страна одбраната на Спарс, и ГСВ имаа добра одбрана, доста изгубени топки од Спарс. Офанзивните скокови го добија натпреварот според мене...еден куп цела утакмица, сигурно бар 6-8 поени од втора шанса, ако не и повеќе. Шутот за 3 на ГСВ под 30%, севкупно доста се изнапромашуваа...

50 секунди до крај на текма 15 до крај на напад -5 и пуца 3ка од 10 метри.. чекај бе кој мислиш дека си ти?!

Мерак ми е шо тепаа Сан Антонио преку кур ми е од дудлање на Curry и компанија.

50 секунди до крај на текма 15 до крај на напад -5 и пуца 3ка од 10 метри.. чекај бе кој мислиш дека си ти?!

Мерак ми е шо тепаа Сан Антонио преку кур ми е од дудлање на Curry и компанија.
Човекот што има дадено 300 и не знам колку тројки во сезонава, што им брцна 12 комада на ОКЦ и што у последно време погодува лабаво и од пола терен. Да не претеруваме, лоша шутерска вечер и за него и за Томпсон, а ако не функционира бар еден од нив, против еден од најдобрите тимови во лигата, тешко до победа.

Сега кое тресење беше како фан на Спарс, тек во плејоф што ќе биде.

2-те блокади на Грин над Кари ми се хајлајт од победава :)

Човекот што има дадено 300 и не знам колку тројки во сезонава, што им брцна 12 комада на ОКЦ и што у последно време погодува лабаво и од пола терен. Да не претеруваме, лоша шутерска вечер и за него и за Томпсон, а ако не функционира бар еден од нив, против еден од најдобрите тимови во лигата, тешко до победа.

Значи ја не викам дека он не е најдобар шутер ама на 50 секунди до крај каде што можеш комотно подобра акција да направиш па и не мора 3ка ти шутираш 1на1 од 10 метри?

Иначе ова е фрлена ракавица на Попович кон Кер. Сега ќе се утепа од анализирање, баш ме интересира како ќе изгледа следната утакмица. По уште една во Оукленд и Сан Антонио и ја мислам уште барем по две и во двата града.

Значи ја не викам дека он не е најдобар шутер ама на 50 секунди до крај каде што можеш комотно подобра акција да направиш па и не мора 3ка ти шутираш 1на1 од 10 метри?
Јасно ми е, ја ти викам зошто он шутна. Он е полн со самодоверба сезонава, проба да биде херојот и да ја спаси утакмицата, како повеќе пати сезонава.

Иначе, олку преземања во една утакмица јас немам видено до сега, секој со секого се чуваше еднаш барем јас мислам. Одбраниве се страшни.

Ова е причина највише што постариве играчи од НБА викаат дека у таа кошарка ГСВ би биле просечна екипа. Поп ги доби со олд скул грид ен грајнд физикална кошарка. Денешниве правила многу ги чуваат педерско циркуските екипи ко ГСВ и еден пун кур мекуши у денешнава НБА, али Поп изгледа најде баланс измеѓу, ќе биде многу интересно дали ќе можат да играат вака 4 од 7 !

Според мене ова беше најдобрата петорка во новиот милениум. White brain,not black muscles.:D

12799144_1255988877790071_5793865305796410453_n.jpg

Ќе те молам сине да се извиниш :icon_lol:

starting5_800_140616.jpg

miami so dvajcava rookies richardson i winslow i ako ostanat zdravi ostali mi davaat nadez deka ke idat do finale na istok

wade igra mn dobra sezona

miami so dvajcava rookies richardson i winslow i ako ostanat zdravi ostali mi davaat nadez deka ke idat do finale na istok

wade igra mn dobra sezona
i na Dragic konechno mu tekna deka treba da igra, a i Joe golema rabota vrshi. Samo nekako slabi mi se na centar, Amare i Hassan..shoznam. Ako uspee Bosh da se vrati toa ke bide veke druga rabota

Ова е причина највише што постариве играчи од НБА викаат дека у таа кошарка ГСВ би биле просечна екипа. Поп ги доби со олд скул грид ен грајнд физикална кошарка. Денешниве правила многу ги чуваат педерско циркуските екипи ко ГСВ и еден пун кур мекуши у денешнава НБА, али Поп изгледа најде баланс измеѓу, ќе биде многу интересно дали ќе можат да играат вака 4 од 7 !

Ќе те молам сине да се извиниш :icon_lol:

starting5_800_140616.jpg

Тие постарите играчи и вие хејтерите на ГСВ ве нема 2 месеци и тек после тоа кога ГСВ ќе загуби меч, излегувате од дупка. Ако некој вели дека ГСВ биле шутерска екипа или нешто слично, или нема врска од кошарка или зборува од инает. Кај Баркли во случајов е второто. Тимот кој е на чекор да направи историја сезонава, кој 2 сезони со ред е убедливо најдобар тим во лигата да се води само како шутерска екипа, не знам колку треба да немаш појма од кошарка па ова да го велиш.

i na Dragic konechno mu tekna deka treba da igra, a i Joe golema rabota vrshi. Samo nekako slabi mi se na centar, Amare i Hassan..shoznam. Ako uspee Bosh da se vrati toa ke bide veke druga rabota

neznam jas sum prezadovolen posle site povredi i mozniot kraj na kariera na bosh mislev deka ni u playoff ne stigame...ali eve ne u borba za 3to mesto i u losoto neso dobro :)

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom