R.I.P. музичари

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
18 страни прелистав, и никаде не видов вистински Музичари да се споменат, туку само музиканти. :toe:

Јас ќе почнам со еден од најголемите и инспирација за скоро сите подоцнежни, а тоа е Ј.С.Бах, па рококо стил и класицизам В.А.Моцар, Хајдн, крај на класицизам почеток на романтизам Л. ван Бетовен, Шуман, Шопен, Лист, Вагнер како најсилна личност на романтизмот итн.

Напраив (мала)дистинкција, со тоа Музичари и Музиканти, мислам дека дури и умрени како Џон Ленон и Фреди од Queen не се достојни да се наречат музичари пред овие погоре споменатите, да не праиме муабет за сите нарко рокери и нарко фолкери, за кои не знам ни зошто ги споменувам па на крај нарко рапери кој не заслужуваат ни во она категорија на Музиканти да остојат.

Данкишн

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
18 страни прелистав, и никаде не видов вистински Музичари да се споменат, туку само музиканти. :toe:

Јас ќе почнам со еден од најголемите и инспирација за скоро сите подоцнежни, а тоа е Ј.С.Бах, па рококо стил и класицизам В.А.Моцар, Хајдн, крај на класицизам почеток на романтизам Л. ван Бетовен, Шуман, Шопен, Лист, Вагнер како најсилна личност на романтизмот итн.

Напраив (мала)дистинкција, со тоа Музичари и Музиканти, мислам дека дури и умрени како Џон Ленон и Фреди од Queen не се достојни да се наречат музичари пред овие погоре споменатите, да не праиме муабет за сите нарко рокери и нарко фолкери, за кои не знам ни зошто ги споменувам па на крај нарко рапери кој не заслужуваат ни во она категорија на Музиканти да остојат.

Данкишн
Немора да значи дека ако е металец (или рокер као шо ти ги викаш) е НАРКО, значи типот што го постирав горе е АНТИ НАРКО (т.е беше) и немој така да збориш, зашто има напраено за музиката МНОГУ! Од него е развиен цел еден правец на музика! А да не збориме и за тоа дека исто има и елементи на класика во неговата музика.

Заклучи и сам:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
1
СИТЕ ОВИЕ УМРЕА ??!!
Аман бе!

Јас многу сакав да го видам Бетовен концерто али џаба сега. А како умреа така, да не им падна авионо ко на Lynard Skynard, ил и тие со дроги и алкохол си ги скратија животите.

Dead Wrong

Love United Hate Glazer
Член од
8 септември 2007
Мислења
220
Поени од реакции
1
The Notorious B.I.G.

Christopher George Latore Wallace (May 21, 1972 – March 9, 1997)

R.I.P.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
2Рас, Barry White, Тоше, Bob Marley, Jim Morrison, Elvis Presley, Ипе Ивандиќ

Kajgana Shop

На врв Bottom