Риболов

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Кострежот од искуство ти кажувам дека ќе го убијам на овие мамци, имам опрема за fly fishing ако е тоа прашањето :)
Дојдов до идеа доколку сакате на пролет да направиме некоја дружба и да идеме заедно на риболов :)

Летоска имам у план да идам во Србија да ловам бас :)
Одлично,браво.
За идејава за по риба да одиме ако бе,не е проблем ќе се соереме и ќе одиме до парк,или каде било.
Да не си случајно на рибар форумот?

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Одлично,браво.
За идејава за по риба да одиме ако бе,не е проблем ќе се соереме и ќе одиме до парк,или каде било.
Да не си случајно на рибар форумот?
Членувам ама не сум активен имам акаунт од летото само што некако не ме привлекува ич, само коа треба нешто корисно да видам се вклучувам иначе кајгана си е кајгана :)

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.325
Поени од реакции
7.076
излеа слабо :D нема скобалџии овде

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Или пак немаат време :D
Оооо и ти си колега? :D :D
Него,@Roy Fokker можеш да ми помогнеш,да ми кажеш информација од прилика колку би се движеле цените за некоја си средна класа параболик,и обичен род-под?

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.325
Поени од реакции
7.076
Него,@Roy Fokker можеш да ми помогнеш,да ми кажеш информација од прилика колку би се движеле цените за некоја си средна класа параболик,и обичен род-под?
не го пратам многу крапскиот риболов па точно не можам да ти кажам , овде кај мене кај шо пазарвам параболици Carp Zoom по 3.60 и 3.90 мислам се околу 2500 мкд ДАМот се нешто поскапи 3500-4000 мкд други немам видено , за род под зависи се наоѓа од 2000-2500 па нагоре

ова отприлика е вака точно не знам пошто не сум заинтересиран за крапска опрема и таков вид на риболов пошто бара многу време а и бара да брцниш во џебот за ароми,боили,пченки итн

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
не го пратам многу крапскиот риболов па точно не можам да ти кажам , овде кај мене кај шо пазарвам параболици Carp Zoom по 3.60 и 3.90 мислам се околу 2500 мкд ДАМот се нешто поскапи 3500-4000 мкд други немам видено , за род под зависи се наоѓа од 2000-2500 па нагоре

ова отприлика е вака точно не знам пошто не сум заинтересиран за крапска опрема и таков вид на риболов пошто бара многу време а и бара да брцниш во џебот за ароми,боили,пченки итн
Абе почна да ме јаде црвот мене за крапски,ама скупо е бе си ебало мамата.
Ама,имам еден болонез 3.50м крут како со шипка да фаќаш :D порачав од грчка конци да ми купат 0.30 оловце некое 20тина грама и нека цепа :D

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.325
Поени од реакции
7.076
Абе почна да ме јаде црвот мене за крапски,ама скупо е бе си ебало мамата.
Ама,имам еден болонез 3.50м крут како со шипка да фаќаш :D порачав од грчка конци да ми купат 0.30 оловце некое 20тина грама и нека цепа :D
крапскиот риболов бара време барем недела време да направиш хранилиште(за на езеро зборувам) да се навикни рибата па да пецаш...........на река не мора, зафрлаш и чекаш да ти дојди среќата..........

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Порано бев поактивен колега, сега сум апла пасивен, еднаш во 3-4 месеци ако успеам да одвојам време.

Член од
3 март 2010
Мислења
656
Поени од реакции
444
на преспанско некој да не лови, порано кога беше чисто без тиња, трска и трева, имаше секакви риби, сега само мала писа и крап, ако има уловено некој друга риба нека сподели,

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.325
Поени од реакции
7.076
поминаа забраните за езерата со што почна сезоната официјално,па бистро на сите со едно мотивирачко видео

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.325
Поени од реакции
7.076
upload_2016-7-23_20-47-18.png

ајде пецароши малку поактивно на темата,искуства годинава, која риба повеќе се изловува итн :)

Член од
1 јули 2010
Мислења
138
Поени од реакции
22
Дајте предлог за риболовно место на некоја река не многу далеку од Скопје.
Освен Вардар, не ми се лови во канализација некако :)

Kajgana Shop

На врв Bottom