Риболов

• Креатор на темата Креатор на темата Billa Bong
  • Време на започнување Време на започнување
Кострежот од искуство ти кажувам дека ќе го убијам на овие мамци, имам опрема за fly fishing ако е тоа прашањето :)
Дојдов до идеа доколку сакате на пролет да направиме некоја дружба и да идеме заедно на риболов :)

Летоска имам у план да идам во Србија да ловам бас :)
Одлично,браво.
За идејава за по риба да одиме ако бе,не е проблем ќе се соереме и ќе одиме до парк,или каде било.
Да не си случајно на рибар форумот?

Одлично,браво.
За идејава за по риба да одиме ако бе,не е проблем ќе се соереме и ќе одиме до парк,или каде било.
Да не си случајно на рибар форумот?
Членувам ама не сум активен имам акаунт од летото само што некако не ме привлекува ич, само коа треба нешто корисно да видам се вклучувам иначе кајгана си е кајгана :)

излеа слабо :D нема скобалџии овде

Или пак немаат време :D
Оооо и ти си колега? :D :D
Него,@Roy Fokker можеш да ми помогнеш,да ми кажеш информација од прилика колку би се движеле цените за некоја си средна класа параболик,и обичен род-под?

Него,@Roy Fokker можеш да ми помогнеш,да ми кажеш информација од прилика колку би се движеле цените за некоја си средна класа параболик,и обичен род-под?
не го пратам многу крапскиот риболов па точно не можам да ти кажам , овде кај мене кај шо пазарвам параболици Carp Zoom по 3.60 и 3.90 мислам се околу 2500 мкд ДАМот се нешто поскапи 3500-4000 мкд други немам видено , за род под зависи се наоѓа од 2000-2500 па нагоре

ова отприлика е вака точно не знам пошто не сум заинтересиран за крапска опрема и таков вид на риболов пошто бара многу време а и бара да брцниш во џебот за ароми,боили,пченки итн

не го пратам многу крапскиот риболов па точно не можам да ти кажам , овде кај мене кај шо пазарвам параболици Carp Zoom по 3.60 и 3.90 мислам се околу 2500 мкд ДАМот се нешто поскапи 3500-4000 мкд други немам видено , за род под зависи се наоѓа од 2000-2500 па нагоре

ова отприлика е вака точно не знам пошто не сум заинтересиран за крапска опрема и таков вид на риболов пошто бара многу време а и бара да брцниш во џебот за ароми,боили,пченки итн
Абе почна да ме јаде црвот мене за крапски,ама скупо е бе си ебало мамата.
Ама,имам еден болонез 3.50м крут како со шипка да фаќаш :D порачав од грчка конци да ми купат 0.30 оловце некое 20тина грама и нека цепа :D

Абе почна да ме јаде црвот мене за крапски,ама скупо е бе си ебало мамата.
Ама,имам еден болонез 3.50м крут како со шипка да фаќаш :D порачав од грчка конци да ми купат 0.30 оловце некое 20тина грама и нека цепа :D
крапскиот риболов бара време барем недела време да направиш хранилиште(за на езеро зборувам) да се навикни рибата па да пецаш...........на река не мора, зафрлаш и чекаш да ти дојди среќата..........

Порано бев поактивен колега, сега сум апла пасивен, еднаш во 3-4 месеци ако успеам да одвојам време.

на преспанско некој да не лови, порано кога беше чисто без тиња, трска и трева, имаше секакви риби, сега само мала писа и крап, ако има уловено некој друга риба нека сподели,

поминаа забраните за езерата со што почна сезоната официјално,па бистро на сите со едно мотивирачко видео

upload_2016-7-23_20-47-18.png

ајде пецароши малку поактивно на темата,искуства годинава, која риба повеќе се изловува итн :)

Дајте предлог за риболовно место на некоја река не многу далеку од Скопје.
Освен Вардар, не ми се лови во канализација некако :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom