UEFA Champions League 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Начинот на кој што освои Челзи и Грција во фудбалот се случи еднаш и за доброто на фудбалот се надевам никогаш повеќе.
Истово сакав да го кажам. За доброто на фудбалот, се надевам дека никој нема да успее на вонземската Барселона, на чело со семоќниот Пеп, на Камп Ноу да и игра 60 минути со фудбалер помалце (капитенот), да му се повреди и другиот централен дефанзивец, да губи 2-0, и да се врати на 2-2. Срамота е тоа, секој таков клуб треба одма да згасне, да го снема. Како може така, некој тим таму да ја елиминира Барса враќајќи се од 2-0, наместо да се откаже уште од прва минута и да и го врачи заслужениот трофеј. Ми се гади од такви тимови :pov:

Ако под цврст фудбал подразбираш кршење нозе, боречки зафати, навредување, плукање, тогаш да то ќе да е.
На кој играч на Барса му била скршена ногата против Атлетико последниве 2-3 сезони? Или на кој играч, од било кој тим му била скршена ногата?

Навредување. :D Ние со другари кога играме си ебеме мајките, ќе плаче Меси оти Годин му кажал "џуџенце".. Сигурно. xD

Од сите Баерни што сум ги гледал последниве 20 години, овој е најјак. Штета што Барса се ванземаљци.
Така да баш би сакал да гледам вакво финале иако исходот е познат уште од лани. Секоја чест за Баерн, ама едноставно тоа е фудбалот.
Ти ова озбилно? Не знам дали 20 године или 2 године ги следиш Баерн ако си озбилен. Баерн на Хајнкес беше две класе подобар од сегашниов Баерн. Под Хајнкес Баерн беше предоминантен, баш она тотал фудбал. Па моментално ваква Барселона, која увек игра висок пресинг а тимојте на Пеп у таква ситуација изгледаат ко Беласица, мајка би им расплакале на Баерн. Па и Реал со ваква форма ама со правилна тактика се кладим дека би ги прошол.
Баерн има среќа што Алегри два пута максимално се испичка, им дозволи да го играат она што Пеп највише го сака и бидна што бидна.

Да не бидем погрешно разбран. Баерн е јак, ама не се тоа што ги праете.

Most Champions League assists this season
K. Coman (5)
A. Sánchez (5)
Neymar (4)
H. Çalhanoğlu (4)
Hulk (4)
C. Ronaldo (4)
T. Alcântara (4)

На кој играч на Барса му била скршена ногата против Атлетико последниве 2-3 сезони? Или на кој играч, од било кој тим му била скршена ногата?

Навредување. :D Ние со другари кога играме си ебеме мајките, ќе плаче Меси оти Годин му кажал "џуџенце".. Сигурно. xD
Малце фалеше Фелипе Луис да го осакати Меси на минатиот дуел ако си го гледал, иначе то беше метафорично кажано, кога ќе речиш касапи се, не мислиш ваљда дека со сатари ќе излезат на терен :D
Не знаеш како изгледа таа валкана игра и затоа се чудиш, дури не го почуствуваш на своја кожа. Само ние и мадридистиве знаеме како изгледа тоа.

Истово сакав да го кажам. За доброто на фудбалот, се надевам дека никој нема да успее на вонземската Барселона, на чело со семоќниот Пеп, на Камп Ноу да и игра 60 минути со фудбалер помалце (капитенот), да му се повреди и другиот централен дефанзивец, да губи 2-0, и да се врати на 2-2. Срамота е тоа, секој таков клуб треба одма да згасне, да го снема. Како може така, некој тим таму да ја елиминира Барса враќајќи се од 2-0, наместо да се откаже уште од прва минута и да и го врачи заслужениот трофеј. Ми се гади од такви тимови :pov:

Нема врска муабетот со Барселона туку дека Челзи ни сам не знае како освоја титула таа сезона.
Мило ми беше што поединци како Лампард,Дрогба,Тери и Чех го дигнаа ушлето и додуше заслужија таа генерација да го освојат ама фудбалот кој го играа таа сезона беше очај.
Наполи,Барселона,Баерн беа неверојатен сплет на околности а не фудбалско надигрување.

Малце фалеше Фелипе Луис да го осакати Меси на минатиот дуел ако си го гледал, иначе то беше метафорично кажано, кога ќе речиш касапи се, не мислиш ваљда дека со сатари ќе излезат на терен :D
Не знаеш како изгледа таа валкана игра и затоа се чудиш, дури не го почуствуваш на своја кожа. Само ние и мадридистиве знаеме како изгледа тоа.
За Луис си во право, ама реално на секој дерби меч имало такви лоши стартови. :)

Да, Атлетико играат погрубо, и знам како е. Ама и тоа е дел од фудбалот, и тоа е фудбалска тактика. Мене лично, и тоа ми придонесува во возбудливоста на еден меч. Манчестер и Челзи пред 5-6 години обавезно си маваа ќотек кога и да играат, ама утакмиците им беа ептен јаки. Последниве 2, со пимплањето на Јунајтед од лево на десно беа жива досада.

Начинот на кој што освои Челзи и Грција во фудбалот се случи еднаш и за доброто на фудбалот се надевам никогаш повеќе.
Исто за доброто на фудбалот таа кобна 2011та коа Челси освои, се деси една од најголемите фудбалски неправди коа на Наполи со 3:1 предност од Италија, Челси му дае срамни 4 гола у Лондон и пројде понатака, начинот и пристапот со кој влегоа во таа утакмица, беше у најмала рака срамен.

На таков гол негативен агрегат, срамота беше да се излезе на терен и да се доигрува втора утакмица, требаше да ја предадат утакмицата, за денес да ги немаат овие срамови.

:pov:

Исто за доброто на фудбалот таа кобна 2011та коа Челси освои, се деси една од најголемите фудбалски неправди коа на Наполи со 3:1 предност од Италија, Челси му дае срамни 4 гола у Лондон и пројде понатака, начинот и пристапот со кој влегоа во таа утакмица, беше у најмала рака срамен.

На таков гол негативен агрегат, срамота беше да се излезе на терен и да се доигрува втора утакмица, требаше да ја предадат утакмицата, за денес да ги немаат овие срамови.

:pov:
2012 освои Челзи другарче. :P

Ова ме потсеќа ко не отпишаа сите 2012 година па кога заврши на Стемфорд 1-0 со Барса сите очекуваа потоп на Ноу Камп и десила се десилица, небо се отвориооо стадион је експлодираооо :D
Роби Ди Матео со факинг Босингва и Торес напред со играч помалце од 30 мин. успеа да му го најди чарето на Пеп кој беше страв и трепет таа сезона.
Ко ќе ми текни колку среќата не ги сакаше Барса на тој натпревар, пречки, стативи, пенали, зицери, 90 мин. се откорнаја од напаѓање и џабе Господ слезе на земјата тогаш и рече Челзи оди понатаму хаха
Јас од тој натпревар никој не потценвам и не велам ова сигурно оди понатаму, нема сигурно ништо.
Прееска пишеше како Реал имале среќа што им се паднал Волсбург пошто само нив можеле да ги поминат сега кажуваш други приказни...

За Луис си во право, ама реално на секој дерби меч имало такви лоши стартови. :)

Да, Атлетико играат погрубо, и знам како е. Ама и тоа е дел од фудбалот, и тоа е фудбалска тактика. Мене лично, и тоа ми придонесува во возбудливоста на еден меч. Манчестер и Челзи пред 5-6 години обавезно си маваа ќотек кога и да играат, ама утакмиците им беа ептен јаки. Последниве 2, со пимплањето на Јунајтед од лево на десно беа жива досада.
Нема врска, го мешаш муабетов сега, ми споредуваш неспоредливо. Има еден таков фудбал, ама се вика амерички, таму можат да конкурираат без проблем.

Нема врска, го мешаш муабетов сега, ми споредуваш неспоредливо. Има еден таков фудбал, ама се вика амерички, таму можат да конкурираат без проблем.
:D

Зошто има одбрана тогаш воопшто во фудбалот? Дај да се игра на кој повеќе голови ќе даде. :) Атлетико играат на работ, па и на моменти можеби и ја преминуваат границата на прљав фудбал. Но ако им носи резултати не гледам зошто да не. И Барса и Баерн (со Пеп) се предосадни многу пати, ама битно играат по земја. Дали мислиш ти оти на некој неутрален фан му е интересно да гледа како некој тим 86% од времето ја има топката и кога не му треба да даде гол и си подава на средина? На никој не му е. :)

Прееска пишеше како Реал имале среќа што им се паднал Волсбург пошто само нив можеле да ги поминат сега кажуваш други приказни...
Вака сега, Реал Мадрид е Реал Мадрид.
Јас како неутрален фан не го ценам многу клубот за кој ти навиваш можи зато некогаш сум поостра со критиките кон Реал и некој коментари делуват изопачено. Како и да е Реал ова сезона игра катастрофа, ништо не игра уствари и единствена светла точка му се големите победи на Бернабе против оќоравени екипи, нејсе ама ЛШ во нокаут фаза ни една екиипа не е за потценвање а Реал е Реал. Е сега од сите останати екипи најпосакуван противник беше Волфсбург, ако не за нешто друго заради неискуството на Волфсбург во ЛШ и шо е разлика во класи и квалитет.
Не можиш Волфсбург со Атлетико да го споредиш во никој случај.
Ти неубо ме имаш сватено, јас реков дека на Реал како 1 на 10-ка му дојде Волфсбург заради лошата сезона, пример друго ќе беше Баерн или Барса да ви се паднат, или Атлетико.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom