UEFA Champions League 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
Ајде една за добра ноќ!
10262012_1039788969418533_3103629380917413703_n.jpg

На последните 17 натпревари во ЛШ на 13 без примен погодок.

Кај им е Караско на Атлети, повреден ли е?

Бриљираше против Барса.

Ништо, од 80-та ја фатив Атлетико, ги гледав англискиве мизерии.

На вакви утакмици се осеќа немањето на класичен шпиц играч кај Атлетико, наидоа на цврста екипа која се брани со 5 души у линија и Караско и Гризман се изгубија тотално. Да им беше Диего Коста или Фалкао рецимо па и Манчукиќ ќе ги решеа уште у прво полувреме.

Саул е играчиште му ебам матер. :drk:

И јас ќе се сложам со повеќемина тука дека Атлетико ја изигра најлошата утакмица досега оваа сезона.
Тие шо велите дека очобол од фудбал и дека Атлетико ќе отпадни од посилен противник гадно се лажите, нека не ве мати овај натпревар оти 0-0 е најзаебан резултат, едноставно со премногу претпазливост и со респект излегоја и двете екипи, посебно Чоло, една грешка еден гол да примиш после треба два да дајш по секоја цена, претпазливо одеа и двете екипи, те Псв одеше на пенали оти шансите да се отвореа за гол беа невозможни ќе ги искинеа на контри Атлетико, и самиот тренер изјави дека ако треба до пенали ќе стигнат ама да поминат.
Псв секоја чест, прво полувреме беа подобар противник имаа доста шанси за гол ама збркани беа напред, во второ топката ко се одбиваше од глајте на 3 играчи на Атлети во шеснаестерец :pos: мораше подобро да реагират Де Јонг и компанија истото издание и со Херенвен викендот, еден куп шанси не искористија за победа.
Гризман како почуден, Караско бетер едино Торес од ко влезе ја раздрма играта и не можеа да го пратат овие од Псв, ама бидна.
Пеналот не го видов ја пикнав глата под блуза, не издржа срце јуначко :D

Освен со Барселона и Баерн, ај тука ќе ги ставам и ПСЖ, со нив ќе се јадат, Атлетико со кој и да се падне у 1/4 финале поминува. Во тоа сум сигурен.
Утакмицава со ПСВ не е репер. Се бранат со 5 душу у одбрана, на нив им одговара напаѓачки фудбал, многу се опасни на контри и прекини, а за бранење да не праиме муабет, позиционирање перфектно, секој си знае у секоја секунда кај треба да биде, секоја му чест на Чоло. Имаат многу перспективна млада екипа, ако остане Чоло уште долго тука, исто и овие играчи, со минимални промени секоја година ќе бидат меѓу најдобрите екипи во Европа.
Според мене, во моментов Баерн, Барса, ПСЖ и Атлетико ми се екипите за полуфинале.

Не, публиката никогаш не била фактор во клучни моменти. :toe:

Да да, Чоло е такво тренериште што успеа да ја дигне публиката за да они направат на тој чергарот од ПСВ му се стресат гаќите и да ја пукне како вол во гредата.
Дај бе, не збориме за петлиња од 8 години на кои им се тресат нозете кога ќе им викнат родителите на трибини.

Поглуп аргумент за да се величи еден тренер на форумов немало.

:facepalm:

Атлетико да се падне со ПСЖ ќе ги помине 100%, воопшто нема напредок кај ПСЖ во однос на претходните години, дури мислам дека се послаби од времето кога им беше Анчелоти тренер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom