Па фала богу дека се помалку привилегирани - странци се.
Јас кога ќе отидам во странство, помалку сум привилегиран, затоа што сум гостин во таа земја.
Да не треба грижа на совест да чувствувам затоа што сум попривилегиран во својата родна земја од некој си Тунгузиец?!
економски попривилигирани.
Кажи ми зошто не викавте Refugees Welcome за бегалците од Украина?
Или тие се Христијани, домородно Европско население, па затоа вашата расистичка багра не ги сака нив?
Истата приказна е и со Режимот од Брисел.
Арапи, Африканци, Авганистанци - може, Украинци - не може
Мене тоа ми смрди на расизам кон домородното европско население!
ме заболе кур од кај се, домородни или недомородни, муслимани или христијани. сите треба да ги имаат истите права за барање азил врз основа на репресија или тешка економска ситуација. не ми е јасно кого правите будала со тезава дека некој се изјаснил против помош за бегалците од Украина.
Pa sega, koga vo edna prilika verglase kako kamp ne e humano otkako ti gi spomnav egipetskite i jordanskite palestinski kampovi, sega baras kampovi. Drugo, sega baras kampovi kako privremeno resenie, dodeka ne zavrsat konfliktite za posle da gi vratime nazad.
Te sfakam. Covek si. Licemer si.
еј фала шо ме сфаќаш. ај сеа сфати дека никој не е толку луд да помисли дека може сите жители на блиски исток да се интегрираат во општеството. кога има војни и сличен хаос некаде, се градат кампови. камповите се кров над глава и храна кога нема други опции. какви ќе бидат камповите е друго прашање. ако не сакаат да останат во камповите, можат и да не останат и да се пробаат на улица, затоа што физички невозможно е сите да се интегрираат, не ради културни пречки, туку ради практични. камповите се за тие што би биле спремни да се вратат, што самите сакаат привремено решение. да, сакам кампови, затоа што кампови е подобро од смрт.
Бранење од хорда нецивилизирани религиозни фанатици, меѓу кои има и искусни џихадисти.
еве ги искусниве џихадисти, се исподавија по надојдени реки.
толку бе да е глуп некој да не може да сфати дека џихадистите се европски државјани што подолго време живеат таму со европски пасош и ако прават нешто ќе си летаат со авиони наместо да одат по дождови со месеци пешки.
Освен ако Србите не ги задржат на својата граница, тогаш хордата имигранти ќе остане заглавена овде - во Македонија. А Србите ги немаат твоите скрупули.
а као ние сме природно подобри од србите и имаме скрупули?
нема тука ништо ниту со србите ниту со македонците. ако сакаат да одат ќе одат.
Напротив, тоа подвлеченото е многу ефикасно решение. Прашај ги Бугарите.
ах да, бугарите-нашите нови идоли. сигурен сум дека ќе бидат новиот лидер во Европа откако сите други ќе бидат "исламизирани" и џихадистите ќе ги покорат. Бугарија ќе биде светла точка на просперитет, само да ги затвори херметички границите, или уште подобро, и една купола одозгора да направи за да не може случајно некој муслиман од небо да падне. тоа е рецептот за успех. само изолација и ништо друго.
Сега конечно доаѓаш на НВО агендата, паѓаат сите претензии за објективност.
Македонија нема и не смее да дозволи макар и разговор за градење на кампови на македонска територија. Наспроти плановите и желбите на твоите газди.
нво агендата
газди