Гледан ми е тој.Слушај го Џонтра... иако актерите зборат на жабарски, сепак е добар вестерн![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Гледан ми е тој.Слушај го Џонтра... иако актерите зборат на жабарски, сепак е добар вестерн![]()
Еден од најхаризматичните ликови на овие простори.

Национална класа се вика филмот кај што е тркач, а главниот лик кој го глуми Гага Николиќ е Брана Флојд. И песната на Дадо Топиќ му додава посебен шмек на филмот.Што лајк бе, за ова треба дислајк. Отиде еден од веројатно најзначајните ликови во југословенската, а потем и српската кинематографија. Пораснав со Отпишани и неговиот лик на Прле, потоа го дознав и во Ко то тамо пева, Зоне Замфирско, Балкан Експрес, Национална класа, оној филмот кај што е тркач не ми текнува името и многу други. RIP легендо.![]()

Да, ги мешам цело време Шеста брзина и Национална класа.Национална класа се вика филмот кај што е тркач, а главниот лик кој го глуми Гага Николиќ е Брана Флојд. И песната на Дадо Топиќ му додава посебен шмек на филмот.
Цел ден сум избедиран. Омилен глумец ми беше од таа стара гарда на глумци. Израснав прво со „Отпишани“ (ја знам скоро секоја негова реплика пошто ја имам гледано серијата едно 100х пати), па „Балкан Експрес“, гореспоменатиот „Национална класа“, „Последњи круг у Монци“, „Ни на небу ни на земљи“ и многу други. Увек некако се издвајаше од другите. Прав господин, шмекер, а како таков ќе остане и запаметен. Кога доби награда од СД Црвена звезда, како верен навијач, изјави „мени ову награду за верност може само Звезда да додели, нема шансе да је добијем од жене“.
И баш пред некој ден налетав на едно негово постаро интервју и се запрашав што се дешава со него, пошто знам дека имаше здравствени проблеми уште од поодамна и долго време го немаше у јавност. И ете...
Урке, нека ти е вечна слава![]()

Толку, го гледав пред некое време на imdb, му го фрлив пикот, ама не мом да го најдам сега.a da ne e brod mesto avtobus , FickaraldoAj помош да најдиме еден филм. На постерот е нешто како автобус на шини в планина, ко со плава магловита позадина, дожд ова она. Култен филм е. Мислам дека беше, некаде 1979 или 80ти то време сниманТолку, го гледав пред некое време на imdb, му го фрлив пикот, ама не мом да го најдам сега.

И јас истото го зборев, затоа направивме Кајгана топ 250, но ете и тој проект не е завршен, за жал. Ви стана досадно.Одамна сакав да прашам ама све заборавам.
Зашто не се соберете и да ја обновите темава, еден парт 2 да и напраите пошто од 2011та до сега има доста филмови што вреди да ги има во листиве а и други за кои немало место.
http://forum.kajgana.com/threads/Водич-низ-галаксијата-филмски-каталог-за-тапчовци.51919/
![]()