Мигрантите низ Македонија

Т

Триптико

Гостин
Од она што го знам, поради Османлиските освојувања и војните во 90-те они мислат дека ние Балканците сме многу ксенофобичен (и особено анти-муслимански настроен) народ. Што е во основа точно, ама ние конкретно не сме воопшто ратоборен народ, а таква претстава се создаде за нас во очите на западњаците. Па ми дојде малку смешно.
Tresla se gora, rodio se mis работава. Туку ќути. Покрај цел Источен блок и ние "станавме силни". Користи ситуација, нека се плашат малку :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.346
Поени од реакции
26.345
Рејтингот на Меркел не е толку лош за да правиме муабет за пораз. Може ќе ги прилагоди политиките ама не верувам дека некој ќе ја смени во Германија. АФД е на чекор да биде забранета од Уставниот Суд и со такви нацисти во партијата тешко дека ќе ги преземе конзервативните гласови.
Може сега е слаба ама мислам дека ќе го преживее ова.

Е после откога ќе се врати, ќе се сети кај стоела Македонија а кај Грција.

А истите тие министри од Источна Европа, на состаноците на Еврогрупата му предат како мачиња в скут на Шојбле и се борат кој подобро ќе го задоволи :)

П.с.
Целиот негов настап е повеќе за внатрешна употреба отколку за надвор. Ама ете со ова успеа да го натера Зидојче Цајтунг да пишува за корупцискиот скандал и прислушкувањето на Груевски.
А зошто Шојбле и Меркел ги гледаш како едно? :D И кој збори за паѓање на ЦДУ?

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Се замерија и Словенија, Австрија, Хрватска, Србија...се замерија и либералудаците од Шведска. Меркел е сама - не само во Европа туку и во својата партија. За неа ќе гласаат левичарите, зелените, социјалистите. Грција добива стотици милјарди од германските даноци и пак се замерува нон-стоп. Нормално е држава да има свој став и да ги штити своите интереси. Тебе ти е чудно затоа што 25 години никој од нашиве не се осмели. Не дека Хорхе е Супермен - има некој позади него што ја режира ситуацијава, но мене на крај крајева не ме боли што и како, важно покажавме знаци на држава а не на протекторат што де факто сме овие 25 години.
Тие земји шо ги наброја стекнале независност, каква таква, уште во 19.век. Голем дел од нив биле под влијание на земјите кои денес ја сочинуваат Европа.
Ние не сме во иста позиција како нив. На пример, мажот на Кралицата ЕЛизабета има грчко потекло. Најголем дел од грчката аристократија е во брак со пропадници/чки на германското благородништво. Грција има јако лоби насекаде во светот.
Ние, како што веќе имаме видено, најмногу шо може да направиме е да се тужиме со поповите или да предизвикуваме диполматски скандали.

Ние, во споредба со тие земји, сме во иста позиција како и пред 100 години.

Со интервјуто со Хорхе покажавме дека сме копуци и дека со право ни удираат чврги и може да не ебат у мозок како сакаат. Неговите изјави дека никој не не сака, прилегаат на дете од трето одделение, а не на претседател на држава.[DOUBLEPOST=1457811037][/DOUBLEPOST]
подобро да умреш како маж него како кретен, тие и онака не убиваат во стилот "умирај полако", само што не викаат дека тие не убиваат, него ни викаат дека ни помагаат да се самоубиеме.
Не ме смеј!
Ти за Хорхе ли кажуваш дека е маж? Озбилно? :pos::pos:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Готово, отиде кариерата на Меркел јабана, ради Хорхе ќе падне од власт боже што не све не шета по виртуелниов свет, па уште и сценарија си кројат.
Ако може некој да процени колкаво влијание би имал муабетот на Хорхе врз германскиот електорат, мора да е драматично.
Ima kaj tie sto ne se sigurni dali da glasaat za partijata na merkel ili za novata desnica. Kaj niv moze da ima klucno vlijanie i so ogled deka mnogu tesni ke bidat utresnite izbori sosema dobro e tajmingot na ivanov. Bild e najcitan vesnik vo germanija i vesnik na narodot. Samite gledate deka mnogu drugi go citiraat zatoa e malce glupo da se smeeme demek ivanov vakov takov.

Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Дефетизам без ренесанса.
Не ми е јасно само откаде толку негативност и омраза кон своето... и во исто време такво величање на сТранците?

Ти и твојава дежурна група „хуманисти“ ги обожавата сТранците. Сметате дека дури и имигрантиве, и тие сТранци се подобри и попаметни од нас.
Во исто време ние овде сме достојни ни да критикуваме се што се случува. Ние закрепостените селани мора да ја свиткаме опашката (и кичмата?), да ги смолкнеме надолу облеклата - и цврсто да ги зграбиме глуждовите? Имигранти, сТранци... Повелете?? ;)

Во што ти е проблемот... Не те сакале како мала? Си растела со трауми од средината? Можеби проблемот е во заостанатоста на средината, заради религиозната причини?

Зошто ако навистина е тоа причината, имигрантскава хорда што доаѓа во Европа е со иста таква религиска определеност. Со такви имигранти, таквите трауми може само да се зголемуваат. Така да припази што посакуваш и за што навиваш...
Никаква негативност немам кон моето. Се трудам на најдобар начин да ја претставувам Македонија. Дури и кога ќе ми кажат дека сме потонати в корупција, јас велам дека ние сме млада демократија и дека за некои работи мора да помине време.

Ја зборувам само вистината, а таа е дека за ЕУ сме тотално небитни и дека ако многу ни знае, може да не средат у неколку потега.
Ти и таквите како тебе имате проблем, мислите дека сме центар на светот и дека во Брисел или во Берлин не спијат оти Хорхе рекол нешто.

Додека не сфатиме каде сме, додека не сфатиме како фунционираат европските земји, ќе си тапкаме во место и ќе чекаме некој друг да го гасне пожарот.

Еве, види на кој начин дискутираш ти со мене. Почнуваш да се занимаваш со мене, а тоа е тотално небитно за оваа дискусија. Почнуваш да ми поставуваш прашања, на кои мојот одговор треба да биде пцовка.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.632
Поени од реакции
22.368
Рејтингот на Меркел не е толку лош за да правиме муабет за пораз. Може ќе ги прилагоди политиките ама не верувам дека некој ќе ја смени во Германија. АФД е на чекор да биде забранета од Уставниот Суд и со такви нацисти во партијата тешко дека ќе ги преземе конзервативните гласови.
Може сега е слаба ама мислам дека ќе го преживее ова.

Е после откога ќе се врати, ќе се сети кај стоела Македонија а кај Грција.

А истите тие министри од Источна Европа, на состаноците на Еврогрупата му предат како мачиња в скут на Шојбле и се борат кој подобро ќе го задоволи :)

П.с.
Целиот негов настап е повеќе за внатрешна употреба отколку за надвор. Ама ете со ова успеа да го натера Зидојче Цајтунг да пишува за корупцискиот скандал и прислушкувањето на Груевски.
Da ne objasnuvam mnogu ama ete malce opsirno. Rejtingot na merkel drasticno padna i nea konzervativcite ne ja glasaat momentalno. Cdu vo pokrainite mnogu izgubi i so utresnite izbori mozno e uste poveke da gubi. Toa ima vlianije za vtoriot dom Bundesrat kade cdu nema mnozonstvo. Vo baden Württemberg kade cdu 60 godini ima najmnogu glasovi verovatno e da bidat nadminati od zelenite. Afd vo site izbori dobiva dvocifreno i odzema glasovi na cdu. Afd nema da bide zabraneta sigurno mislis na nacistite od npd kade ustavniot sud treba da odluci. Ama toa nema vrska oti sekako site desnicari glasaat za afd. Merkel sekade e izolirana i vo nejzinata partija. Koalicionot partner od sestrinskata partija csu se srekava so putin i orban...merkel e pred kraj i posebno ako dozivee debakl na slednive izbori.

Gesendet von meinem SM-G925F mit Tapatalk

Raynor

Mr.Terrible
Член од
16 април 2014
Мислења
384
Поени од реакции
583
Мислам дека нашите нови другарчиња на чело со австријците ќе не изиграат за сите пари.
Утре они на првиот самит ќе не заборават, а Германија ќе ни го памти ова и ќе си наплати.
Не за џабе Грција игра по чекорите на Германија во оваа криза.

Малце повеќе се преценуваме што влегуваме во судир со најмоќниот член во Унијата, посебно со ваков низок удар пред избори. Нема да ни заборават.
Што те гледам чуден, која политика ти очекуваш да ја следи вазалската држава Грција освен германската. Од Германија и Меркел леб јадат, секој месец милијарди евра им даваат демек дел од пакетот аранжмани за кризата, за мигрантите ..... и тн

Втора работа, нормално дека ке ја следат Германската политика, па не се будали да ја следат политиката на Австрија и да се наполнат со милиони Арапи и Африканци.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.768
Поени од реакции
16.994
Ние сме ништо, нас никој не не сака...:notworthy:
Коцијанчиќ контра Иванов: Парите за бегалската криза не се префрлаат на владини сметки

Што ќе се случеше доколку ЕУ ни префрлеше пари во висина од да кажеме еден барок или макар 200, 250 милиони, дали нашите власти ќе се согласеа на нешто многу повеќе од транзит? Онака патриотски.
Се молиме секоја година за квоти, рејтинзи и безвизен режим, германците ни го туркаат извозот, приказната е болвата го кснала бикот за опаш...чисто да не заборавиме кои сме и каде сме.
а за Македонија ЕУ за периодот од 2014 до 2020 година става на располагање 664 милиони евра. Македонија од ЕУ има добиено 52 милиони

епа за 6 години ако е планирано 664милиони, а сега за 2 години дале само 52, тоа значи дека не даваат како треба... или сакаат да не уценуваат со бегалски кампови во државата...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.535
Поени од реакции
9.422
Мене па многу ми се смешни коментарите на Англичаните. Поради оградата и активностите на полицијата, си создадоа слика дека ние сме не знам какви патриоти, крвожедни ѕверови кон сите кои ни ја напаѓаат државата, бранители на Европа, Камерон требал да земе пример од владата :pos: Да знаат у кого се крстат...
Pa vo ovaa kriza nie ispadnavme edni od retkite vo koj treba da se krstat, ti ako nemas druga rabota osven da se samoponizuvas toa e tvoj problem, ne znaci deka taka site se custvuvaat.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.587
Поени од реакции
35.398
Никаква негативност немам кон моето. Се трудам на најдобар начин да ја претставувам Македонија....
Навистина?
Велиш се трудиш на најдобар начин да ја претставуваш Македонија, за потоа веднаш да продолжиш:
.
Ние, како што веќе имаме видено, најмногу шо може да направиме е да се тужиме со поповите или да предизвикуваме диполматски скандали.
...покажавме дека сме копуци и дека со право ни удираат чврги и може да не ебат у мозок како сакаат.
Ако е ова најдобриот начин на кој можеш да ја претставуваш Македонија, тогаш навистина сметам дека најдобро е повеќе да не се обидуваш... ;)

...мажот на Кралицата ЕЛизабета има грчко потекло. Најголем дел од грчката аристократија е во брак со пропадници/чки на германското благородништво.
Риалити чек: На Грците им е увезен монарх од европска кралска крв - да ги владее закрепостените селани. Тоа Грците не ги прави ништо друго освен закрепостени селани кои ги владеел странски монарх.
Не знам што има за фалење или за завидување во тоа.

Реков јас дека многу ги љубиш ти сТранците. Имигрантите од третиот (муслимански) свет ги љубиш, еве и јужните ѓупци Грците ги љубиш. Всушност сите ги љубиш само, Македонците ги мразиш и ги потценуваш и навредуваш.
Не ми одговори на прашањето, што ти е тебе проблемот со Македонија и Македонците?

Да не те оставил некој дечко Македонец, или нешто слично? (а сТранциве не ги бива а?) :P

Член од
28 март 2006
Мислења
17.885
Поени од реакции
12.420
а за Македонија ЕУ за периодот од 2014 до 2020 година става на располагање 664 милиони евра. Македонија од ЕУ има добиено 52 милиони

епа за 6 години ако е планирано 664милиони, а сега за 2 години дале само 52, тоа значи дека не даваат како треба... или сакаат да не уценуваат со бегалски кампови во државата...
ваљда имаат некои правила, откај ги знам. Ако Македонија мисли да добие кеш, тешко. Посебно со ваква состојба...во минатото имало некои големи пари од донаторски конференции. Дел за рамковниот, дел за некои водни ресурси, дел за проекти во кризните подрачја...работата е каде се отидени тие пари, сигурно донаторите знаат подобро. Но и тогаш имало обвинување од меѓународниот фактор за корупција
http://star.vest.com.mk/default.asp?id=23951&idg=2&idb=507&rubrika=Prilog така да...

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.535
Поени од реакции
9.422
ваљда имаат некои правила, откај ги знам. Ако Македонија мисли да добие кеш, тешко. Посебно со ваква состојба...во минатото имало некои големи пари од донаторски конференции. Дел за рамковниот, дел за некои водни ресурси, дел за проекти во кризните подрачја...работата е каде се отидени тие пари, сигурно донаторите знаат подобро. Но и тогаш имало обвинување од меѓународниот фактор за корупција
http://star.vest.com.mk/default.asp?id=23951&idg=2&idb=507&rubrika=Prilog така да...
дај бе Lurtz, не заебавај, барем ти не си дете, едно е давање пари за некој сосем други работи пред не знам колку години, друго е кога станува збор за пари за сегашнава криза за кој ние највероватно добивме само курац , додека Гејлада се товари со пари а ништо не прави.

Инаку германија во моментов се понаша премногу патетично, да не речам детски. Во една демократска земја како германија наеднаш почнаа да пишуваат нарачани текстови за недопрливите во МКД и слично, демек тие ппретходно не знаеа за тоа ама сега им текна.
Како и да е реакцијата ми делува исто како кога некое дете ќе јаде неколку шамари од некое друго дете и ова истепаново во моменти на немоќ и понижено почнува да вика по другото дете "Мајка ти е курва", крик за кој никој не ни обрнува внимание, пошто овој веќе го изел немијан.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.768
Поени од реакции
16.994
кога се донаторски пари, тогаш краде тој што ја води работата...пишав како прават водовод во село, европските пари одат преку грчка фирма, барем до сега воглавном сите пари од ЕУ одеа преку нив; ќе предвидат 4 мил евра за водоводот, домашна фирма го изведува за 1 мил евра, ама мора и да му испере 3 милкиони на гркот, тоа е најтешкото.... па кренаа галама и за Актор, ама замолкнаа ...

Njemačka 13. ožujak 2016|08:24
Anti-vladin prosvjed potaknut u Berlinu - Tisuće uzvikivale: "Merkel mora otići!"

Nijemci u nedjelju glasuju u tri savezne pokrajine, točnije u Baden-Württembergu, Rheinland-Pfalzu i Sachsen-Anhaltu. Hoće li kazniti Merkel zbog njezine politike prema izbjeglicama?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom