Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 април 2015
Мислења
29
Поени од реакции
19
zdravo decki..eve jas sum od 2013god,pominato intervju i podneseni dopolnitelni dokumenti od prv bratuced pred okolu godina i nekoj mesec....seuste nema niso i na noviot sistem mi pisuva lipsat danni..sega sakam da odam vo sofija da vidam stoe rabotata.kazete mi dali mozam neso da napravam so odenjeto do sofija da prasam so e rabotata ili dzabe ke frlam nekade okolu 30 evra koj mi gi pobara posrednikot za da me odnese do tamu...

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
zdravo decki..eve jas sum od 2013god,pominato intervju i podneseni dopolnitelni dokumenti od prv bratuced pred okolu godina i nekoj mesec....seuste nema niso i na noviot sistem mi pisuva lipsat danni..sega sakam da odam vo sofija da vidam stoe rabotata.kazete mi dali mozam neso da napravam so odenjeto do sofija da prasam so e rabotata ili dzabe ke frlam nekade okolu 30 evra koj mi gi pobara posrednikot za da me odnese do tamu...
Ново
Ili idi i doznaj sto se slucuva so tvojot predmet, ili sedi doma i razmisljaj sto se desava.
Za 30 eura, ne razmisljam dali da idam i ziveam u neizvenost.

Член од
19 април 2015
Мислења
29
Поени од реакции
19
Ново
Ili idi i doznaj sto se slucuva so tvojot predmet, ili sedi doma i razmisljaj sto se desava.
Za 30 eura, ne razmisljam dali da idam i ziveam u neizvenost.
ne e za parite.megutoa vreme e pominato mnogu a i plus maltretiranje do sofija...i ako nisto ne mi kazat na salter ako bidat arogantni kako i sekogas.sto sum napravil..pak niso

D

dimitars

Гостин
Dali si siguren deka tocno gi vnesuvas podatocite za vlezen broj i pin, obicno taka pisuva pri nepravilno vnesuvanje na brojcinata.

Sent from my Samsung Galaxy S6 Edge

Член од
25 февруари 2015
Мислења
810
Поени од реакции
1.561
ne e za parite.megutoa vreme e pominato mnogu a i plus maltretiranje do sofija...i ako nisto ne mi kazat na salter ako bidat arogantni kako i sekogas.sto sum napravil..pak niso
Do Sofija i nazad, 1 den. Do sega, od koga si apliciral, pominale 1095 dena.
Patuvas so taksi, ti gospodin, a sofer te vozi. Stvarno golemo maltretiranje....
Eve me na salter, ljubezno velam -Dobar den. Mnogu ljubezno ce Ve zamolam, iskam informacija za mojot predmet pod broj xxxx/2013, do kade e procedurata? A taa uste poljubezno mi odgvara 'Da, vasata postapka itd e do tuk'. Mersi mnogu i hubav den i velam. Hubav den i na Vas, mi odgovara taa.

Kako ce odlucis ti, decki. Prasa, ti kazav sto ja bi napravil.
Ako ne e problem vo parite.... ja stvarno ne znam sto ti e problem?
I ako vece si odlucil, sto ne prasuvas sto da pravis?

Член од
21 јануари 2015
Мислења
102
Поени од реакции
115
Do Sofija i nazad, 1 den. Do sega, od koga si apliciral, pominale 1095 dena.
Patuvas so taksi, ti gospodin, a sofer te vozi. Stvarno golemo maltretiranje....
Eve me na salter, ljubezno velam -Dobar den. Mnogu ljubezno ce Ve zamolam, iskam informacija za mojot predmet pod broj xxxx/2013, do kade e procedurata? A taa uste poljubezno mi odgvara 'Da, vasata postapka itd e do tuk'. Mersi mnogu i hubav den i velam. Hubav den i na Vas, mi odgovara taa.

Kako ce odlucis ti, decki. Prasa, ti kazav sto ja bi napravil.
Ako ne e problem vo parite.... ja stvarno ne znam sto ti e problem?
I ako vece si odlucil, sto ne prasuvas sto da pravis?
Jas sum ista situacija toest zaglaven od 2013 g mi pisuva prepiska e neredovna neophodimo bla bla i tako dalje Bev da prasam Licno pred mesec iPo mi kaza na zalter deka sve vo red da cekam posle 10 dena pak prativ koj prijatel da prasa na salter isto nu kaza ,pred nedela dena pak go prativ posrednikot da prasa usto mu kanale sve vo red da cekam .vise neznam do koga da cekam (pm)kolku sam pari frlil ta svaka Unfornacija na salter samo da prasat samo angažiram lugje .eve se uste cekam onaj užasan sistem koje zablokirao na neredovna prepiska ,vo starijot sitem mi bese zadozitelna ,a vo novijot sega ne redovna !bljak pix.

Член од
24 август 2014
Мислења
116
Поени од реакции
125
Ti sigurno ne gi vnesuvas broevite kako treba.[DOUBLEPOST=1457715381][/DOUBLEPOST]
Jas sum ista situacija toest zaglaven od 2013 g mi pisuva prepiska e neredovna neophodimo bla bla i tako dalje Bev da prasam Licno pred mesec iPo mi kaza na zalter deka sve vo red da cekam posle 10 dena pak prativ koj prijatel da prasa na salter isto nu kaza ,pred nedela dena pak go prativ posrednikot da prasa usto mu kanale sve vo red da cekam .vise neznam do koga da cekam (pm)kolku sam pari frlil ta svaka Unfornacija na salter samo da prasat samo angažiram lugje .eve se uste cekam onaj užasan sistem koje zablokirao na neredovna prepiska ,vo starijot sitem mi bese zadozitelna ,a vo novijot sega ne redovna !bljak pix.
E ovaa rabota e zagrizuvacka sto ja kazuvas.odi sam proverisi.

V

vkv

Гостин
Mene eden mesec mi stoi
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Posle otprilika kolku vreme bi trebalo da ima promena

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Некој шо бил на интервју во амбасада околу ноември 2015, дали му излезе бројчето??

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
Некој шо бил на интервју во амбасада околу ноември 2015, дали му излезе бројчето??

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk
I jas bev vo pocetok na Noemvri 2015 na intervju i pred 10 dena bev licno do ambasadata da prasam, ljubezno mi kazaa da pocekam 2,3 nedeli t.e. po moe posle 25 Mart ke imale informacija za brojot na protokolot/prepiskata...

Член од
8 мај 2014
Мислења
8
Поени од реакции
5
Имам едно прашање. Вратена сум за дополнителна проверка 09.2015г. Имам прв братучед со бг пасош. Извадив извод негов, на мајка ми и неговиот татко, но во имињата на нивните родители има разлика во една,две букви/Трајче-Трајко/ Стојна/Стојанка/ , а презимето си е исто.Дали ми треба некаква изјава да направам на нотар или нема да направат до толку проблем? И ме интересира некој што поднесувал со прв братучед, друго што треба да се однесе, освен овие изводи преведени и легализирани?

Член од
30 ноември 2014
Мислења
469
Поени од реакции
948
Mene eden mesec mi stoi
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Posle otprilika kolku vreme bi trebalo da ima promena
Неможе никој точно а ни приближно да ти каже затоа што релативно пред кратко време се промени начинот на известување со што се додадени и нови статуси така да треба да се почека некој период за да се фати со какво темпо се движи промената на статусите.

Член од
14 октомври 2015
Мислења
43
Поени од реакции
24
Легализација во самата амбасада се прави, само провери си како иде поточно, јас мислам дека е со закажување....крај на ноември сакав тука во Скопје да ги легализирам и кога се јавив во амбасада ми рекоа најрано термин за февруари.... не ми се исплатеше 2 месеци да чекам и отодов за Софија
Fala za info, kje se rasprasham za sekoj slucaj. :)[DOUBLEPOST=1457727851][/DOUBLEPOST]
Za drugar:

-Koi dokumenti od sud za neosuduvanost treba da gi odnese? Da li se 2 oddelni ili e samo 1 dkementi, treba da se zemat od sud?
-Dali znaete nekoj lekar od Ohrid sto dava lekarsko uverenie za bg drzavjanstvo?

Blagodaram!
Eden dokument e od sud se vadi. I jas bev vo zabuna. Megjutoa obavezno da navedat deka e za bugarsko drzavjanstvo

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom