c
Da mozesНа татко ми прв братучед има бугарски пасош, дали можам јас преку него да извадам. Фала, поздрав
Da mozesНа татко ми прв братучед има бугарски пасош, дали можам јас преку него да извадам. Фала, поздрав
A sto toa?Eden od ekspertite vo DABC mi go kaza ova.
A sto toa?
Moj drugar imase poddadeno za proizhod u DABC na 11 dekemvri mislam bese tamu nekade bese I ete denes mu pise izdadeno udostvorenie za proizhod treba da odi da si go podigna so prv bratuced e inakuOd ona sto denes mi go kazaa na telefon...
Maksimum 120 dena e cekanje od podavanje do kraen odgovor vo DABC za proizhod...Toa im bil vaka opsto prifaten princip...maksimim 45 dena da Vi objavat iscekaca se finalen status i maksimum 70 dena da potpisat ili nepotpisat posle toa.
So sto dokumenti za bg poteklo?Исто денес на мој братучед му излезе указ, сега се пофали пред малку
Sekako istoto go delam so tebe koj kako saka neka se cuvstvuva vo sebe na intervju se deklarira blgarin sekako normalno e toa no posle toa ne smee da zaboravi deka blagodarenie na bugarija ke si gi ostvari celite sekoj od nas jas sum mn blagodaren na bugarija za ova sto go pravi za nas I se gordeam kolku so mojata makedonija tolku I so bugarijaСамо напред,происходи,укази и гражданства се одобруваат се повеќе.Некои се сомневаа ама ви пишав дека новата министерка е предложена да стави ред.Во наредниот период ќе има забрзани одобрувања зошто мора гужвата да се намалува и ова е државна политика на Бугарија што повеќе македонци да се вратат кон своите бугарски корења и да помогне на многу семејства да се извлечат од бедотијата во која се наоѓаме.Ние сите на интервјуата се деклариравме блгари,кој како сака нека се чувствува,но никогаш да не заборавиме кој ни пружи рака.Ни Србија,Ни ЕУ,поготово не Грција.
Значи од интервјуто до пред 3-4 недели си бил во задолзителна па после во финална!?Вака другари. Бидејќи неколку членови ме прашаа во лична порака една иста работа мојот одговор ќе го дадам тука како би им послужил на сите членови од форумов. На интервју бев на 08 октомври 2014, тогаш со мене ги носев оргиналните документи но службеничката беше накурчена и неќеше ни да ги земе ни да ги погледне па затоа поучен од предходните членови кои беа враќани на дополнителна и трчаа да однесат документи јас моите ги доставив со изводи за поврзување преведени и легализирани два месеца подоцна но оргинали а не копии. Инаку однесов крштеница и венчаница од блгарска екзархија од брат на дедо ми од '41 год. Се до пред три четири недели статусот ми беше во задолжителна потоа ми се смени во финална и вчера во молбата ви е уважена. До денес 17 месеци од интервју. Им благодарам на сите членови кои ми помгнаа да ја истерам процедурата и несебично споделуваа информации а се надевам дека и моите постови помогнаа на многу луѓе и ви посакувам успех на сите.