Кучиња (грижа, општи дискусии)

Член од
14 јули 2012
Мислења
71
Поени од реакции
15
Здраво. Мала помош ако може. Хана синојка додека бев на работа, земала едно шише пластично и играјки се со него изела мали парчиња. Денеска поврати дел од нив, ама не престана да повраќа. Сега поврати само смеса како шлајм. Денеска беше весела надвор, ама дома е многу мирна. Сакам да и дадам реглан, ама не знам колку. Тешка е некаде околу 15 кг. Ве молам за одговор. Фала ви однапред.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Што означува тоа Litter A, Litter B,C,D.....Z? Квалитет на леглото?

Член од
10 јуни 2013
Мислења
176
Поени од реакции
232
Ne,tuku legloto, na koja bukva ke bide. Litter A Na primer znaci deka iminjata na kutrinjata pocnuvaat na A
И обично Litter A се однесува на првото легло, па Litter B на второто итн...., но сепак тоа е избор на одгледувачот не е некое правило, може како било да се крстат кученцата. Квалитетот нема врска со имињата на кученцата во леглото.

SaltNPepa

Other's envy, owner's pride!!!
Член од
14 септември 2012
Мислења
1.945
Поени од реакции
2.523
И обично Litter A се однесува на првото легло, па Litter B на второто итн...., но сепак тоа е избор на одгледувачот не е некое правило, може како било да се крстат кученцата. Квалитетот нема врска со имињата на кученцата во леглото.
Kolku sto znam spored pravilnikot kaj nas kutrinjata kaj odgleduvaci mora da bidat na ista bukva,sto ne e slucaj kaj amerikancite ili italjanite na primer. Jas ne idev so prvo leglo i bukva A. Kaj mene kutrinjata se na S, vo cest na Pepa.

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
Луѓе, имам сериозен проблем со моето куче. Кучето чудно ја мрда главата, успорено. Ако го убрза движењето на главата, цвили најверојатно затоа што го боли. Му се појави некаква инфекција на ушињата и го однесов на ветеринар ама попусто. Прегледот и дијагностицирањето беа извршени од далечина и нецелосно. Ми беше кажано да му ставам капки дексаметазон. Ги купив капките и првиот ден немав никаков проблем: 2 пати успешно му капнав во двете уши. Следниот ден кога ме виде со капките почна да бега. Не ме остави ниту да му ги исчистам ушињата од насобраниот серум. Почна агресивно да се однесува и за малку ќе ме каснеше. Првпат го гледам таков (претпоставувам дека го боли). Пробав со маска, ама не седи мирен, значи се отима и скока и никако не успеав да му ставам капки подлабоко. Зборував со еден човек кој цел живот чува кучиња и тој ми рече да ги баталам капките затоа што колку што биле добри, толку биле и лоши. Тој никогаш не им ставал капки на неговите кучиња. Ми рече да земам цефалексин и олигојак (витамини и минерали). Вчера почнав да му ги давам таблетите, ама не забележувам никаков напредок. Многу сум загрижен и не знам што да правам. Затоа ве молам сите што имате било каков совет или слично искуство споделете и помогнете ми. Можеби прашањето не ми е за тука, но очајно барам некаков совет или мислење од луѓе кои имале слично искуство.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.670
Поени од реакции
17.565
Размислувам да земам минијатурен Пинч за во стан :D. Некој да има совет/сподели искуство? Патем чувам и 3 папагали да не му сметат или нешто :D ?

Досега сум чувал загари цел живот - Балкански Гонич и Посавец и на мал период лабрадор али се во двор, сега се преселив во стан немам куче години па ајде да прашам :)

L

Lu

Гостин
Размислувам да земам минијатурен Пинч за во стан :D. Некој да има совет/сподели искуство? Патем чувам и 3 папагали да не му сметат или нешто :D ?

Досега сум чувал загари цел живот - Балкански Гонич и Посавец и на мал период лабрадор али се во двор, сега се преселив во стан немам куче години па ајде да прашам :)
Еххх минијатурен Пинч, кажи си абортиран Доберман :D
Инаку Пинчер е правилното име, не Пинч, чисто информативно :)
За во стан се добар избор, али се прилично темпераментни како раса, така да безразлика што се мали, си бараат истрчување и подолги прошетки за да си ја потрошат енергијата.

Подетално инфо ќе ти даде @ZeenaK9 ... мада нејзиниот Пинчер не е репер за расата, зашто е специфичен случај ... сликава доволно покажува :ROFLMAO:

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.670
Поени од реакции
17.565
Еххх минијатурен Пинч, кажи си абортиран Доберман :D
Инаку Пинчер е правилното име, не Пинч, чисто информативно :)
За во стан се добар избор, али се прилично темпераментни како раса, така да безразлика што се мали, си бараат истрчување и подолги прошетки за да си ја потрошат енергијата.

Подетално инфо ќе ти даде @ZeenaK9 ... мада нејзиниот Пинчер не е репер за расата, зашто е специфичен случај ... сликава доволно покажува :ROFLMAO:

Болдот - Игор Џамбазов :)

добро така ми дојде знам дека пинчер се викаат али дека сите пинч и ете. Само се плашам за хигиенските навики да не неможам да го навикнам плус гледам чупе да е поради таја причина и да е кафеавко цело не ко балканче или доберманче :D

Член од
13 февруари 2014
Мислења
233
Поени од реакции
110
Болдот - Игор Џамбазов :)

добро така ми дојде знам дека пинчер се викаат али дека сите пинч и ете. Само се плашам за хигиенските навики да не неможам да го навикнам плус гледам чупе да е поради таја причина и да е кафеавко цело не ко балканче или доберманче :D
Јас чував 8 години и на крај ми го отруја пред зграда.... Кучето е само за луѓе што знаат како да му се радуваат и да играат, посебно е ако имаш мали деца - страшно пристрасно за нив и многу сака да си игра. Земи го, нема да зажалиш ако стварно си љубител за чување.
п.с На тој што ми го отру кучето му посакав цела фамилија од прво до последно колено да му изгори од рак на плуќа за најмногу да се мачат...

DeviAngel

Член од
6 април 2010
Мислења
19.670
Поени од реакции
17.565
Јас чував 8 години и на крај ми го отруја пред зграда.... Кучето е само за луѓе што знаат како да му се радуваат и да играат, посебно е ако имаш мали деца - страшно пристрасно за нив и многу сака да си игра. Земи го, нема да зажалиш ако стварно си љубител за чување.
п.с На тој што ми го отру кучето му посакав цела фамилија од прво до последно колено да му изгори од рак на плуќа за најмногу да се мачат...
Јас чував 12 години загар Балканец толку бев приврзан нешто ненормално само од наша рака јадеше (моја и на татко ми) значи со збор се разбираше 10 кг скара имавме остаено пред него татко ми му рече да не ја гиба и само ја гледаше и се лижеше за на крај да му ја дајме пола да си ја јади дека послушен (ова после 1 саат гледање и лижење) - пошто комшијата ја напрај кладбата и фала богу тој си купи уште една полојна :)

Имам внуче мало немам деца а за животни сакам ненормално многу, бев и потпарол на невладина за заштита на животни и тоа години :D

Член од
5 февруари 2015
Мислења
3
Поени од реакции
0
може некој да каже мислење за ретривериве се вдомуваат но дали имаат црти на ретривер сакам да ги вдомам ве молам за искрено мислење. 9611_1232673193427484_8137450533329407844_n.jpg

Kajgana Shop

На врв Bottom