UEFA Champions League 2015/2016

• Креатор на темата Креатор на темата Донев
  • Време на започнување Време на започнување
За шпански екипи автоматски се прифаќа понудата, за странски автоматски би се прифатила доколку играчот сам си го откупи договорот како Хави Мартинез.
И за нив одма се прифаќа ама данокот е огромен, плус треба папирологија спремање со денови :)

Му одговорив онака на Џонтра пошто мислам дека идиотско е неговото мислење. Не вреди. Воздушни дуели, игра со нога, стартови, позиционирање, придонес и во напад, стопер подобар од него нема, плус си ги дупи како сака Реал на твитер. Те молам не ми кажувај мене какви биле стоперите на Барселона, Маркез и Пујол во најдобрите години не беа толку добри колку Пике моментално. Човекот не само што знае да се постави, туку и ги има и сите предиспозиции. Боатенг, Годин, Бонучи, Т. Силва, Барѕаљи сите се класа, сите ги почитувам btw.
Е тука нѐ среди. Несоборлив аргумент имаш. (y)

^
Експерту за дискусирање
Ај не ми ја болдирај заебанцијата од цел коментар и прокоментирај за другото.

Му одговорив онака на Џонтра пошто мислам дека идиотско е неговото мислење. Не вреди. Воздушни дуели, игра со нога, стартови, позиционирање, придонес и во напад, стопер подобар од него нема, плус си ги дупи како сака Реал на твитер. Те молам не ми кажувај мене какви биле стоперите на Барселона, Маркез и Пујол во најдобрите години не беа толку добри колку Пике моментално. Човекот не само што знае да се постави, туку и ги има и сите предиспозиции. Боатенг, Годин, Бонучи, Т. Силва, Барѕаљи сите се класа, сите ги почитувам btw.

Ок. Најбоље е на цел свет Пике.

Претерувате малце сите со споредбите..неможи поточно да се кажи кој штопер е подобар од другиот..сите се квалитетни на различен начин бидејќи дефанзивците посебно централните се зависни од останатиот дел од екипата...Барзаљи,Тиаго Силва,Годин,Боатенг,Рамос,Хави Мартинез...од помладите Смолинг е добар,онај од Евертон го заборавив како се викаше,Муриљо од Интер.Лапорте....сите се одлични според мене и секој е квалитетен на посебен начин..

Можеби ќе ме сметате за ретардиран ама според мене Јепес своевремено беше еден од најдобрите дефанзивци(Миланезите го знаат),чоекот кога и да го гледав дали во Милан или за Колумбија ми беше права елеганција..толку интелегентно ја читаше играта и ги сечеше сите топки иако беше лимитиран во брзина и многу спорт играч

^
Експерту за дискусирање
Кое друго бе другар? Кое позиционирање, кои стартови?

Играл со нога и бил јак во воздушни дуели. Немој ќе ти се смеат луѓето молим те.

Му одговорив онака на Џонтра пошто мислам дека 3- идиотско е неговото мислење. Не вреди. Воздушни дуели, игра со нога, стартови, позиционирање, придонес и во напад, стопер подобар од него нема, плус си ги дупи како сака Реал на твитер. Те молам не ми кажувај мене какви биле стоперите на Барселона, Маркез и Пујол во најдобрите години не беа толку добри колку Пике моментално. Човекот не само што знае да се постави, туку и ги има и сите предиспозиции. Боатенг, Годин, 1- Бонучи, Т. Силва, Барѕаљи сите се 2-класа, сите ги почитувам btw.

:kafence:

Кое друго бе другар? Кое позиционирање, кои стартови?

Играл со нога и бил јак во воздушни дуели. Немој ќе ти се смеат луѓето молим те.
Абе гледај малку фудбал, кој ќе ми се смее. Човекот сам ја држи одбраната на најдобриот тим на светот, сегде го има, секој прекин ја исфрла топката, лидер на одбрана, не го поминуваат, што сакаш повеќе? И за разлика од многу други што се наброени овде (освен Боатенг) игра во тим што игра со висока линија на одбрана во која е многу потешко да се биде добар отколку кога ги чекаш на шеснаесетник. За смеење се тие кои не го почитуваат Пике, лани ги неутрализираше Роналдо, Агуеро, Мората, Тевез, Бензема, Ибрахимович, Кавани, Левандовски, Милер... Уште да ти набројам? Што треба да биде најдобриот стопер, италијанец?

Овој над мене што вели дека Бонучи не е класа не го сфаќам сериозно навистина.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5

Во ред е за Пике и јас се сложувам до некаде..само тој што нема играно фудбал можи да кажи дека Пике е просечен бидејќи Пике трча и покрива дупло повеќе отколку Годин и Барзаљи бидејќи тимот негов секој натпревар е поставен високо и мора повеќе да ја прати играта.

Ама Бонучи неможи да се стави во највисока класа на дефанзивци бидејќи е премногу деконцентриран и знае да направи глупост како Рамос едно време што правеше ..иако како предиспозиција е одличен дефанзивец

^
Експерту за дискусирање
Нејќам да прокоментирам за другото оти генерално се сложувам дека и Пиќето е меѓу најдобрите. :kuracc:

Кој е првиот што пиша дека Силва е преценет? Да му честитам од срце! Фала богу веќе! :cuc:

Тиаго Силва е убедливо најпреценетиот стопер последниве години. Под убедливо најпреценетиот не мислам на преценување просек и негово величење како светска класа, туку најпреценет од овие топ10 кои се вртат низ годиниве како најдобри. Во најдобрите десет е, али не вреди толку колку што се крева помпа за него.

Силва е Давид Луиз без циркузантските потези шо ги има бушавиот, никаква класа погоре, моментално е на нивото на Пиќе и Рамос, ништо повеќе. Изигра една сјајна сезона во дресот на Милан и толку, останатото се едвај надпросечни партии. Не е од штоперите кои се лидери на одбраната, кои прават разлика со самото тоа што се на теренот.

Реално, веќе и нема такви стопери од типот на Видиќ, Канаваро, Неста и компанија. Се смеете за Годин, но тој беа заедно со Киелини можеби единствените што играа на ниво, неколку сезони последователно. Останатите се топло-ладно играчи (Силва, Рамос, Пике, Боатенг, Хумелс...) или се веќе во години (Тери, Компани...). Вреди да се спомене Кејхил како константен до турбуленциите сезонава, но тој е од типот на „коректори“ кои се фактички втората виолина во одбраната, тука заедно со талјаните ко Бонучи и Барзаљи итн.

Од оние играчи кои треба да се команданти во одбраната има се поголем дефицит, ваљда заради еволуцијата на модерната игра и нивната помала употреба...

^^
Елеганција е во движење Бонучи, киксови им се случуваат на сите, буквално на сите. Рамос секоја битна утакмица кикснува, Силва сношти направи пропуст, а и не му е ни прв, ни последен, Боатенг уште го заебаваат после паѓањето на гз лани и да не набројувам понатаму. Не значи дека се слаби.

^
Супер, за тоа зборував јас. (y)

Претерувате малце сите со споредбите..неможи поточно да се кажи кој штопер е подобар од другиот..сите се квалитетни на различен начин бидејќи дефанзивците посебно централните се зависни од останатиот дел од екипата...Барзаљи,Тиаго Силва,Годин,Боатенг,Рамос,Хави Мартинез...од помладите Смолинг е добар,онај од Евертон го заборавив како се викаше,Муриљо од Интер.Лапорте....сите се одлични според мене и секој е квалитетен на посебен начин..

Можеби ќе ме сметате за ретардиран ама според мене Јепес своевремено беше еден од најдобрите дефанзивци(Миланезите го знаат),чоекот кога и да го гледав дали во Милан или за Колумбија ми беше права елеганција..толку интелегентно ја читаше играта и ги сечеше сите топки иако беше лимитиран во брзина и многу спорт играч
Нашиот млад Неста не го спомнуваш? :D[DOUBLEPOST=1457640550][/DOUBLEPOST]
Абе гледај малку фудбал, кој ќе ми се смее. Човекот сам ја држи одбраната на најдобриот тим на светот, сегде го има, секој прекин ја исфрла топката, лидер на одбрана, не го поминуваат, што сакаш повеќе? И за разлика од многу други што се наброени овде (освен Боатенг) игра во тим што игра со висока линија на одбрана во која е многу потешко да се биде добар отколку кога ги чекаш на шеснаесетник. За смеење се тие кои не го почитуваат Пике, лани ги неутрализираше Роналдо, Агуеро, Мората, Тевез, Бензема, Ибрахимович, Кавани, Левандовски, Милер... Уште да ти набројам? Што треба да биде најдобриот стопер, италијанец?

Toa што беа неутрализирани воопшто не е заслуга на Пике. Туку на средината на барса која е доминантна. Ај сеа нека ти текне како изигра Пике во двомечот со баерн кога барса изгуби вкупно 7-0 и средината не им беше доминантна па се отркија сите слабости во одбрана и класата на пике.

[DOUBLEPOST=1457640550][/DOUBLEPOST]
Toa што беа неутрализирани воопшто не е заслуга на Пике. Туку на средината на барса која е доминантна. Ај сеа нека ти текне како изигра Пике во двомечот со баерн кога барса изгуби вкупно 7-0 и средината не им беше доминантна па се отркија сите слабости во одбрана и класата на пике.
Абе ти Барса ја немаш гледано со години, се гледа. Одамна не ни е доминантна средината, види малце highlights барем од утакмиците на Барса. На тие две утакмици не се знаеше кој каде игра, Чави, Иниеста, Алвес, Алба, Бартра, Тијаго играше на втората утакмица, дури и Меси сите изгледаа како првпат на терен да стапнале, не само тој. Ајде сега изгради го мислењето за сите овие заради тој двомеч. Дечкиве освоија 4 ЛШ од 2006-2016. Во одбрана главна улога во Барса играше во трите ЛШ од кога е дојден баш тој Пике. Пујол во 2009 беше десен бек, Пике играше со Јаја Туре назад, во 2011 Маскерано играше со Пике, Пујол беше на клупа, во 2015 повторно истиот тандем - Пике - Маскерано. Врска нема Пике бе, шо.

И нели се сложи дека е најдобар, шо ме замараш уште?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom