Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Кога веќе ја затворија темата Навивачки групи во Мкд еве овде се води дискусија наместо таму па би можел овде да го објавам овој феноменален текст.Секоја чест за тој што го напишал.
http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=59475

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Шала на страна, не си играјте со ова Рад Рад да не слушне од негде Ивица Коневски... :) a ако разбере и затоа дека сте навивале за Срспки јазик порано... :nesvest:

Ќе треба пак да правите МАРШ ЗА СПАС НА МЗТ... а и јас ви бев тогаш на тој марш... еее ич не сте благодарни.

:)))))

Марче, Марче... зошто се обидуваш од пријатели да се ствараш непријатели, јас тоа незнам и неможам да сфатам, но сепак тоа е твое неможам јас да се мешам во твојата индивидуа нели.

Ај ќе го сфатиме ова како у фазон на шала, само нај искрено ти кажувам припази како се обраќаш. А за сретнување можеме да се сретнеме и кај Тобако и било каде, само јас мислам не е дојдена работата до тој степен... што викаш ти ?
Викаш дека треба да сме заедно, а сега упатуваш индиректни закани кон Вчето :D Може да те прашам искрено која ти е целта со муабетиве за Комити и постојано ги поврзуваш со ФА?

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
Викаш дека треба да сме заедно, а сега упатуваш индиректни закани кон Вчето :D Може да те прашам искрено која ти е целта со муабетиве за Комити и постојано ги поврзуваш со ФА?
Не викам дека треба да сме заедно, туку некои работи треба да ги сфатите, и да разберете дека историја не се менува преку ноќ. Овде картите се измешани... не е се баш така како што изгледа, фудбал и кошарка се различни спортови.. Ф.А. и Ц.П.Б навиваат само во кошарка, само во сала... клуб МЗТ во фудбал нема, јасно е дека скоро сите од членовите на Ф.А. и Ц.П.Б во фудбал навиваат за Вардар. Скопската тифо сцена е доста измешана и ипсрвртена... навидум на некои од страна ќе му изгледа лесно и едноставно да процени, но работата е доста сложена.

На Вчето не му се заканувам :) сега за сега нема никакви проблеми, се е ок, само го предупредив. Не ми згрешил ништо лично.

Која ми е целта ? Едноставно да сфатите некои работи, кои гледам дека сега за сега тешко ви одат, но како и да е времето ќе покаже и кога тогаш ќе им дојде памет на сите се надевам. Сега ќе ја приканам дискусијава, не би сакал повеќе тензии, расправии, итн. Поздрав !

Член од
29 ноември 2008
Мислења
1.041
Поени од реакции
43
Не викам дека треба да сме заедно, туку некои работи треба да ги сфатите, и да разберете дека историја не се менува преку ноќ. Овде картите се измешани... не е се баш така како што изгледа, фудбал и кошарка се различни спортови.. Ф.А. и Ц.П.Б навиваат само во кошарка, само во сала... клуб МЗТ во фудбал нема, јасно е дека скоро сите од членовите на Ф.А. и Ц.П.Б во фудбал навиваат за Вардар. Скопската тифо сцена е доста измешана и ипсрвртена... навидум на некои од страна ќе му изгледа лесно и едноставно да процени, но работата е доста сложена.

На Вчето не му се заканувам :) сега за сега нема никакви проблеми, се е ок, само го предупредив. Не ми згрешил ништо лично.

Која ми е целта ? Едноставно да сфатите некои работи, кои гледам дека сега за сега тешко ви одат, но како и да е времето ќе покаже и кога тогаш ќе им дојде памет на сите се надевам. Сега ќе ја приканам дискусијава, не би сакал повеќе тензии, расправии, итн. Поздрав !
Уште ова и не ти досадувам :D Кои се тие работи, кои тешко ни одат? Ако сакаш образложи, што ќе покаже времето? Нит те напаѓам, нит ништо, си ги штитиш интересите на својата група....
На тоа дека Аеродром нема фудбалски клуб... Еве наредна година се создава, ФА почнува да навива за тој клуб, дали Комити ќе ги гледаат ФА како ривали?

Член од
20 јануари 2011
Мислења
153
Поени од реакции
17
Patriot_mkd bil na mars za spas na MZT .... hmmm pa neli samo FA bevte togas se lupavte u grudi gospod znae kolku rodnini, tetki, babi i slicno ste viknale sto nemaat dopirna tocka so MZT i kosarkata pa uste pomalku so FA.... i fa997 svati deka coekot saka neso 3 da ti objasni otide muabetot u druga nasoka deka koga se raboti protiv Albancite najmalku treba vazno da ni bide za kogo navivame ili koj od koja naselba bil... deckoto si e potpolno u pravo da se desi na ulica da imas problem so Albanec bez razlika sto si od aerodrom ili FA a jas sum CPB bi ti pomognal zoso toa ti e vise na nacinalno nivo, a neli pred se site sme MAKEDNOCI !

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
@nenasiten
Дадов само свое мислење, не мора никој да го прифати, не ми беше целта да се вклучувам во безцелни муабети :)

Ќе ги замолам членовите на форумот кои се декларираат себеси како не навивачи да не се мешаат у навијачки муабети зошто никогаш нема да сватат како идат тие "поделби" на еден град или меѓу градови

На маршот беа повеќе членови и од други навивачки групи како подршка, и јас бев, а го симпатизирам Работнички во кошарка :toe:

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
Не знам колку е возможно тоа обеинување но секако е подобро да биде како на пример во Сплит.

--- надополнето ---

Од една страна нема потреба и така не се за ништо,стварање на маалски групи Пирати,Лавови и шо ти знам од по 50 до 100 души најмногу на дерби,но една населба како Аеродром со 70 000+ жители може комотно да си направи група и тоа многу моќна.Шо се однесува до ЦПБ тие се скоро истите оние шо одат на Вардар само во кошарка под друго и нема што тука да се крие.

kako ne cpb se komiti ti se lsusal li be so kazues tolku znaes pa samo gomna jades !!!

--- надополнето ---

Patriot_mkd bil na mars za spas na MZT .... hmmm pa neli samo FA bevte togas se lupavte u grudi gospod znae kolku rodnini, tetki, babi i slicno ste viknale sto nemaat dopirna tocka so MZT i kosarkata pa uste pomalku so FA.... i fa997 svati deka coekot saka neso 3 da ti objasni otide muabetot u druga nasoka deka koga se raboti protiv Albancite najmalku treba vazno da ni bide za kogo navivame ili koj od koja naselba bil... deckoto si e potpolno u pravo da se desi na ulica da imas problem so Albanec bez razlika sto si od aerodrom ili FA a jas sum CPB bi ti pomognal zoso toa ti e vise na nacinalno nivo, a neli pred se site sme MAKEDNOCI !

toa da al cisto sumljam deka na marsot bile samo od aerodrom cista laga e toa babi dedovci zivinki kako i se drugo bilo na toa marsot neka ne se pukaat u grudi !!

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
kako ne cpb se komiti ti se lsusal li be so kazues tolku znaes pa samo gomna jades !!!Па во ЦПБ нема љубители на фудбалот,и кажи ми тие за кого навиваат бе во фудбал,за РАботнички?или за Вардар.Не викам сите овие шо се прави навивачи не дерби навивачи,околу 300 шо со во Градски Парк и на гости одат на Запад.

Kajgana Shop

На врв Bottom