Рамна Земја?

Т

Триптико

Гостин
не е преку јужен? :confused:

тоа во центарот што е? не е south pole? сите минуваат низ јужниот пол.
Цело време мисли дека Рос Ајс Шелф е Јужен пол :D
А најсмешното е што од сите страни има вода. И замисли, никаде не е "прекршена" :D

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
По повод денешниот празник, да се потсетиме на Марија Лајџерстем, која до Јужниот Пол во 2013 стигнала со велосипед.

Leijerstam's route (blue) over the South Pole Traverse (red)

Maria Leijerstam - Wikipedia

On 27 December 2013 Maria Leijerstam became the first person in the world to cycle to the South Pole from the Amundsen coast and set the new human powered speed record by completing her journey in 10 days, 14 hours and 56 minutes. Here is what she had to say about her experience.

5 Minutes with Maria Leijerstam
Кај го поминала јужен пол? Кога таму на јужен пол и била целта. Никој не го прошо и излегол на другата страна, јас не знам како ве лажат, а вие им верувате.[DOUBLEPOST=1457464072][/DOUBLEPOST]
не е преку јужен? :confused:

тоа во центарот што е? не е south pole? сите минуваат низ јужниот пол.
Вака нека пројде некој, а не како што ве лажат од брег до брег.

kNPmJJR.png

А не одма скршнуваат назад. Надоле на истиот брег.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Кај го поминала јужен пол? Кога таму на јужен пол и била целта. Никој не го прошо и излегол на другата страна, јас не знам како ве лажат, а вие им верувате.[DOUBLEPOST=1457464072][/DOUBLEPOST]

Прегледај го приврзокот 141082

која друга страна? источна, западна, северна? гледаш по разни рути се одело, се тргнувало од разна страна и се поминувало низ јужниот пол.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Јас мислам дека Зоте е платеник на некоја тајна служба и сака да го оцрни името на НАСА o_O
Изгледа некој му дава пари на Зоте за да седи и куца дека земјата е рамна, друго објаснение нема за возрасен човек кој денот го поминува во постирање на видеа и тресење глупости, ваљда и тој јади и плаќа сметки како нормален човек, а нормалните луѓе работат за да го остварат тоа :D

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Јас мислам дека Зоте е платеник на некоја тајна служба и сака да го оцрни името на НАСА o_O
Изгледа некој му дава пари на Зоте за да седи и куца дека земјата е рамна, друго објаснение нема за возрасен човек кој денот го поминува во постирање на видеа и тресење глупости, ваљда и тој јади и плаќа сметки како нормален човек, а нормалните луѓе работат за да го остварат тоа :D
Зoте е вoзрaсен?:confused::eek::shok2:

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100

таа рута ти зоте да ја поминеш. ти си најсилен и најхрабар на свет, само ти можеш тој пат да го изодиш. дури ни Чак Норис таа рута не може да ја помине.

и не е ист брегот, глупак еден како што гледаш, на друг брег завршува рутата. се бира рута со разумна должина и тежина.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.812
@ZOTE Emi neli zabraneto bese tuka da se odi? Kade e vojskata? Lazes zote za se...nitu firmanent niitu bog postoi....lazgo eden. Ke te prijavam u crkvata da ti zabranat vlez...eretiku nieden!

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.496
Поени од реакции
9.179
Кај го поминала јужен пол? Кога таму на јужен пол и била целта. Никој не го прошо и излегол на другата страна, јас не знам како ве лажат, а вие им верувате.
Барем малку почит да покажеше кон женатa и нејзиниот труд. Ти не си способен до астрономска опсерваторија да отидеш, а имаш образ да го омаловажуваш нејзиниот подвиг.

Еве ти Зоте-идиоте:

http://www.expeditions7.com/segments/antarctica[DOUBLEPOST=1457466808][/DOUBLEPOST]
Зoте е вoзрaсен?:confused::eek::shok2:
https://twitter.com/tocak1

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.362
Поени од реакции
16.543
попрво ќе се стопи целиот мраз на Антартикот отколку што ќе попуштат рамноземјашите :D

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Барем малку почит да покажеше кон женатa и нејзиниот труд. Ти не си способен до астрономска опсерваторија да отидеш, а имаш образ да го омаловажуваш нејзиниот подвиг.

Еве ти Зоте-идиоте:

http://www.expeditions7.com/segments/antarctica[DOUBLEPOST=1457466808][/DOUBLEPOST]

https://twitter.com/tocak1
Прво ми покажуваш една мапа каде целта била јужен пол, сега ми покажуваш друга мапа као демек отишла од брег на брег, а уствари ова е рута на сасвим некој друга сега авантура. па ако самите се лажете, нека ви биде.

Во 1773 Captain Cook became the first modern explorer known to have breached the Antarctic Circle

И овој капетан изјавил дека не нашол пролаз во тие ледени ѕидови на антартикот. 60.000 миљи поминал покрај брегот.

Вашата лажна мапа која антартика ја преставува како континет ја нема на лице место.[DOUBLEPOST=1457469292][/DOUBLEPOST]Овој леден ѕид ја опкружува целата земја во круг. Тоа е вистината.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Прво ми покажуваш една мапа каде целта била јужен пол, сега ми покажуваш друга мапа као демек отишла од брег на брег, а уствари ова е рута на сасвим некој друга сега авантура. па ако самите се лажете, нека ви биде.

Во 1773 Captain Cook became the first modern explorer known to have breached the Antarctic Circle

И овој капетан изјавил дека не нашол пролаз во тие ледени ѕидови на антартикот. 60.000 миљи поминал покрај брегот.

Вашата лажна мапа која антартика ја преставува како континет ја нема на лице место.[DOUBLEPOST=1457469292][/DOUBLEPOST]Овој леден ѕид ја опкружува целата земја во круг. Тоа е вистината.

торко еден, истражи малку пред да трескаш глупости

2005-та до јужен пол, 2010 низ антарктик преку јужен пол

https://en.wikipedia.org/wiki/Cecilie_Skog

• 1996: Mont Blanc 4807 m
  • 2003: Shisha Pangma 8042 m (Reached 7400 m)
  • 2003: Cho Oyu 8201 m
  • 2004: Greenland, crossing the inland ice East to West - 610 km.
  • 2005: K2 8611 m (Reached 7300 m)
  • 2005: South Pole, skied from Ross Ice Shelf to the pole in 32 days.
  • 2006: North Pole, skied from Ellsemere Island to the pole in 49 days.
  • 2008: K2, 8611 m, summited on August 1 with Lars Nessa. First Norwegians to summit K2.
  • 2009: Greenland, crossing the inland ice West to East - 590 km.
  • 2010: Crossing Antarctica, from Berkner Island via the South Pole to Ross Ice Shelf in 70 days and more than 1800 km.
  • 2011: interrupted ski attempt (dragging a canoe) to North Pole during summer time, which no one has managed.

ДАЈ СЛИКИ ОД ЛЕДЕНИОТ ЅИД ОД СЕВЕРНАТА, ИСТОЧНАТА; ЗАПАДНАТА СТРАНА

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
попрво ќе се стопи целиот мраз на Антартикот отколку што ќе попуштат рамноземјашите :D
Со авион ја немаат прелетано антартика, експедици со коли ја поминале, каде времеснките услови не биле авион да прелтува ама кола и пешки можело. Кого лажат нема логика тоа што зборат.

Член од
19 април 2013
Мислења
2.004
Поени од реакции
2.100
Со авион ја немаат прелетано антартика, експедици со коли ја поминале, каде времеснките услови не биле авион да прелтува ама кола и пешки можело. Кого лажат нема логика тоа што зборат.
кој тоа те лаже дека нема прелети преку антарктик.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.326
Поени од реакции
21.633

Kajgana Shop

На врв Bottom