Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Еве ми ја моменталната состојба:
(Игнорирајте брунки, мишки, ,,љубовен'' тепих и позадина).
Башка тоа не ми е скроз пуштен (надуен) ако го надуам уште поголем изгледа.
Прегледај го приврзокот 140647 Прегледај го приврзокот 140648
(И ги молам дамите да се воздржат од комплименти. Благодарам).
Како што гледам од сликите - предпоставувам имаш сколиоза(искривување на ребетот), значи ако ке почнеш со кревање тегови голема шанса што ке почне да ти боли кичмата. Од тука постапка ти е одиш на доктор - слушаш што ти кажува, ако горе доле сколиоза ти е без хернии и други опасни работи или пак воопшто ја немаш, одиш во теретана ама избегнувај кревање тегови стоечки, сите вежби седнат, легтнат и т/н исто така заборај на време тие вежби кај што има директно влијање тежина низ рбетот (деадлифт, чучења и тн)
Значи ова ти е многу побитно од колку што џанк фуд што јадеш и тн, прво ако сакаш да вежбаш треба да ја средиш\провериш кичмата.

Друго што да ти кажам, почни во теретана да одиш вежбај кардио 1 месец види дечки набилдани што идат па може после ке ти дојде и желбата да средиш храна ... еве ти неколку паметни изреки (не копипејст со мои зборови :))‚
- Големо патување почнува с мал чекор,
- Ни Рим не беше за 1 нок изграден

EDCer

No Kitty, this is my pot pie!
Член од
19 ноември 2015
Мислења
1.043
Поени од реакции
814
Се гледа дека имаш силни раце, а и општо дека си силен само што ја видов сликата заприметив:toe:.
Си фатил некаква физичка работа досега или ваков си развијан од роѓења?[DOUBLEPOST=1457072136][/DOUBLEPOST]
Па најчесто домашни работи како товарање/растоварање/цепење дрва и фрлање на тераса на втори спрат, исто товарање вреќи грозје кога е периодод, друго потешко така да кажам немам работено.
[DOUBLEPOST=1457100875][/DOUBLEPOST]
Како што гледам од сликите - предпоставувам имаш сколиоза(искривување на ребетот), значи ако ке почнеш со кревање тегови голема шанса што ке почне да ти боли кичмата. Од тука постапка ти е одиш на доктор - слушаш што ти кажува, ако горе доле сколиоза ти е без хернии и други опасни работи или пак воопшто ја немаш, одиш во теретана ама избегнувај кревање тегови стоечки, сите вежби седнат, легтнат и т/н исто така заборај на време тие вежби кај што има директно влијање тежина низ рбетот (деадлифт, чучења и тн)
Значи ова ти е многу побитно од колку што џанк фуд што јадеш и тн, прво ако сакаш да вежбаш треба да ја средиш\провериш кичмата.

Друго што да ти кажам, почни во теретана да одиш вежбај кардио 1 месец види дечки набилдани што идат па може после ке ти дојде и желбата да средиш храна ... еве ти неколку паметни изреки (не копипејст со мои зборови :))‚
- Големо патување почнува с мал чекор,
- Ни Рим не беше за 1 нок изграден
Фала на одговорот, досега најдобар.

E

Epsilon

Гостин
Ve zaebava ovaj, a vie soveti mu delite ejj :pusigo:

Ova ti e isto prasajne ko da te prasa nekoj , sakam da se zdebelam a nejkam da jadam. Skros istototo prasajne.
За мене ли викаш?

Јас не дојдов овде да си ги мерам мускулите со некого, само ми беше интересно тоа што сте многу напнати и од цел негов пост, се фативте за тоа што се само пофали... па ништо страшно, реков има случаеви каде што девојките сакаате на доги со мешето да ги шиба во задникот. :D

Член од
3 март 2013
Мислења
2.678
Поени од реакции
1.357
За мене ли викаш?

Јас не дојдов овде да си ги мерам мускулите со некого, само ми беше интересно тоа што сте многу напнати и од цел негов пост, се фативте за тоа што се само пофали... па ништо страшно, реков има случаеви каде што девојките сакаате на доги со мешето да ги шиба во задникот. :D
Samo kepler mislam deka ja svati sustinata na ova prasajne. Da interesno e sho mu se turija site so soveti i mozoci, a toj samo gi dupi.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Samo kepler mislam deka ja svati sustinata na ova prasajne. Da interesno e sho mu se turija site so soveti i mozoci, a toj samo gi dupi.
На секоја акција и следи реакција, така да ако проба некој да се заебава, таков и одговор ќе добие, ако е сериозен и навистина бара помош и ќе му се помогне :)

Член од
23 декември 2015
Мислења
51
Поени од реакции
2
Каква врска има сексо со бодибилдинго, некој да објасне како и шо е поврзано со тестостероно?

Член од
3 февруари 2016
Мислења
133
Поени од реакции
38
Каква врска има сексо со бодибилдинго, некој да објасне како и шо е поврзано со тестостероно?
Па вρсκата е негативна и тоа е доκажано затоа што κога имаш оρгазам во семениκот цинκот се намалува а со тоа и нивото на тестостеρонот а тие се два ногу битни фаκтоρи за изхρадба на мусκулите, затоа повеκето што вежбаме го κоρистиме цинκот κаκо додатоκ во исхρана и за поκачување на нивото на тестостеρонот а и за имунолошκиот систем.Има уште многу да се збоρува но наκρатκо е ова.

Член од
23 декември 2015
Мислења
51
Поени од реакции
2
А какво влијание има 1-2 неделно ??
Па вρсκата е негативна и тоа е доκажано затоа што κога имаш оρгазам во семениκот цинκот се намалува а со тоа и нивото на тестостеρонот а тие се два ногу битни фаκтоρи за изхρадба на мусκулите, затоа повеκето што вежбаме го κоρистиме цинκот κаκо додатоκ во исхρана и за поκачување на нивото на тестостеρонот а и за имунолошκиот систем.Има уште многу да се збоρува но наκρатκо е ова.

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Дечки сакам да купам плочки од околу 50 до 70 килограми од друг град,ме интересира дали имате некоја информација за тоа колку би ме коштало да ми пратат преку КАРГО,по што сега има изгледа некои измени со каргово и ме интересираше дали е некој упатен во тоа ?

Член од
25 декември 2011
Мислења
404
Поени од реакции
185
Директна врска ако си бодибилдер со убаво тело повеке шанси да имаш секс со некој девојче одколку си некој неразвиен ;)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Дечки сакам да купам плочки од околу 50 до 70 килограми од друг град,ме интересира дали имате некоја информација за тоа колку би ме коштало да ми пратат преку КАРГО,по што сега има изгледа некои измени со каргово и ме интересираше дали е некој упатен во тоа ?
http://www.kargoekspres.mk/uslugi/

Kajgana Shop

На врв Bottom