MIKI1
Поставувач на неодговорени прашања.
- Член од
- 10 јануари 2008
- Мислења
- 20.396
- Поени од реакции
- 3.398
Надвор од Црквата, читањето на Писмото нема посебна корист, оти така би било сведено на било која овосветовна литература.Значи Мики, нема теорија некој правилно да ја разбере Библијата освен ако не му ја протолкува некоја јужна, источна, западна ил северна црква?
Онака остаена сама по себе библијата е бескорисна, безначајна. Станува ефектна само во раце на некој кој знае точно како да протолкува шо е напишано во неа?
Точното толкување на Писмото може да го стори само нејзиниот автор, а авторот е Црквата Христова.[DOUBLEPOST=1456837777][/DOUBLEPOST]
Мојата вероисповест не ми вели дека Земјава е рамна плоча, а од дискусиите од форумов (и шире...) појќе е од јасно дека постојат битно различни видувања на Земјиниот облик па штом некој или некои или науките најдат конечен (!) одговор за Земјиниот облик, а тој одговор биде лесно проверлив за секого, тогаш и јас ќе го прифатам како таков, како конечна и докажана вистина а не просто „набадање„,Не би те навредувал, оти да не ти покажам некоја друга страна? Ти прв ме задеваше мене и моите мислења на форум, затоа сега вака. Немам ништо против твојот избор да веруваш дека Земјата е рамна и дека само православието е вистинска вера за тебе, тоа во твојот ум е така. Кој знае, може и јас имам некој граници во мојот ум само не на поле религија, може во наука или филозофија. А ти ако си научен цело време некој да те навредува твој проблем е што си го дозволил тоа. Не му давај на тој твој теизам да те учи да вртиш образи, човекот за да работи успешно и силно треба на секоја акција да дава реакција. Закон е тоа