Фан клуб: МЗТ Скопје

Член од
7 мај 2008
Мислења
2.818
Поени од реакции
368
фа997
Па ете ти критики тапа дерби што друго да кажам освен дека ова беше дуел на сите навивачки групи од Скопје?
Тоа дека тебе така ти одговара...седиш пред компјутер, матер и еба на тастатурата пишувајќи постови за другите, а за твојата група не си мрдал со прст...кој други навивачки групи бе момак...или те пука депре дома дека не си бил дел од сето тоа што се случување вчера па малце да се размрдаш на нетов...Пирати, Лавови, Комити...си беа на неутрална имаш и клипови за нивните инциденти...бидими поздравен

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Немам коментар само едно!Гробари имале нон стоп инциденти и не им се намалил респектот?Грешка си ти....И тоа не се навивачи МАФИЈАШИ и они и Делије...Гледај на јутуб б92 немоч државе ке ти стане јасно кој се и како се....А ако така праат они ај сеа земете отидете му на детето и со се кревет фрлете го од тераса нека умре а?И убаво кажаа погоре поединец фрла сенка не знам што не е јасно...
фа997
Па ете ти критики тапа дерби што друго да кажам освен дека ова беше дуел на сите навивачки групи од Скопје?
Абе ти што не разбираш? Ти викаат дека не го оправдуваат тоа дело на детето, и дека не може да се контролира секој поединец на Ф.А. Да не сакаш да идат во школо воџите и да ги контролираат членовите на Ф.А. да не прават глупости ? Боже Боже. И да Комити се најбоље и кај и да навиваат се најјаки. ;)

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
^F.A
Се слагам, тоа се виде и на утакмицата, затоа и некои се малце разочарани од вас, дека лекција им одржавте лани у Градски Парк, а сега можам да кажам по една преспиена ноќ дека на трибините резултатот е нерешен, па дури и тесна победа на ЦПБ, со оглед на паролите и вашата неуспешна кореографија

Член од
12 декември 2007
Мислења
572
Поени од реакции
20
Немам коментар само едно!Гробари имале нон стоп инциденти и не им се намалил респектот?Грешка си ти....И тоа не се навивачи МАФИЈАШИ и они и Делије...Гледај на јутуб б92 немоч државе ке ти стане јасно кој се и како се....А ако така праат они ај сеа земете отидете му на детето и со се кревет фрлете го од тераса нека умре а?И убаво кажаа погоре поединец фрла сенка не знам што не е јасно...
фа997

Молчи молчи љубов моја ...Можеби ти е криво што ја надминавме вашата бројка во задниов период ??? Како што виде пирати си седеа на страна од нас,така да...А за нежните нема што да кажам добра бројка само следен пат и Плисат Приштина не само шверцери...Другар оваа инфо е од ваш виден член кој вчера поминал покрај универзална ;)

П.С. Жал ми е за детето му посакувам брзо опоравување,ама и 10 на 1 па не е фер

Член од
8 февруари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
28
^F.A
Се слагам, тоа се виде и на утакмицата, затоа и некои се малце разочарани од вас, дека лекција им одржавте лани у Градски Парк, а сега можам да кажам по една преспиена ноќ дека на трибините резултатот е нерешен, па дури и тесна победа на ЦПБ, со оглед на паролите и вашата неуспешна кореографија
која победа бе... хахахах скандирања и пеење за нас место да го бодри клубот... коа имаше песна кај нас ќутеа.. единствено мислам 57 мин беше кога се кршеше резултат е тогаш некако стивна ама брзо се оправи ситуацијата.. а за паролите нивни немој жити се вадење ради реда беа ама зависи кој како гледа на нив нели? :smir:

F.A

Член од
3 октомври 2010
Мислења
238
Поени од реакции
54
neka si se vrati derbito vo starite sali najubavo!!

Член од
2 март 2005
Мислења
287
Поени од реакции
149
Ќе ве молам да не ги мешате Комити у вашите препирки имате со кој да се расправате, а нашите членови да не реплицираат!!!

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.540
Поени од реакции
29.107
Ај вака прво ве молам не ме цитирајте пишете ми го никот по можност да не ми стигаат пораки на 2 секунди..
И сеа да почнам со ред!
Ај објаснете ми кој ја сочинува навивачката група?Општо зборам за сите групи па и за ФА..Ете некои ме декларираат како дете неупатено и сум си имал комплекси.Објаснете ми зошто сум неупатен со навивањево!Што е битно дали е од поединец или од воџа или од група од 10 души или од вампир од 70 години детето збрцано...Прво бил збрцан од член на ФА..А детето што се дрзнало да брца очигледно не ги знае праввилата и не е навивач некој редовен туку дерби па се дрзнал за тоа...Второ не е битно од кој е збрцан веќе реков!Навивачката група се состои од воџи и од обични навивачи(деца, возрасни)...И навивачката група не ја сочинува воџата туку вие!Сите што се фанови на мзт и идете со ФА и се декларирате како дел од нив...Така да муабетот за тоа не ви држи вода!
Друга работа не ги мешајте Комити во ова!И не не ми е криво што ја надминувате нашата бројка баш се радувам живнува тифо сцената за жал со дерби навивачи и со ротациони навивачи и со такви што не знаат на која навивачка група припаѓаат!

Член од
8 февруари 2010
Мислења
134
Поени од реакции
28
Ај вака прво ве молам не ме цитирајте пишете ми го никот по можност да не ми стигаат пораки на 2 секунди..
И сеа да почнам со ред!
Ај објаснете ми кој ја сочинува навивачката група?Општо зборам за сите групи па и за ФА..Ете некои ме декларираат како дете неупатено и сум си имал комплекси.Објаснете ми зошто сум неупатен со навивањево!Што е битно дали е од поединец или од воџа или од група од 10 души или од вампир од 70 години детето збрцано...Прво бил збрцан од член на ФА..А детето што се дрзнало да брца очигледно не ги знае праввилата и не е навивач некој редовен туку дерби па се дрзнал за тоа...Второ не е битно од кој е збрцан веќе реков!Навивачката група се состои од воџи и од обични навивачи(деца, возрасни)...И навивачката група не ја сочинува воџата туку вие!Сите што се фанови на мзт и идете со ФА и се декларирате како дел од нив...Така да муабетот за тоа не ви држи вода!
Друга работа не ги мешајте Комити во ова!И не не ми е криво што ја надминувате нашата бројка баш се радувам живнува тифо сцената за жал со дерби навивачи и со ротациони навивачи и со такви што не знаат на која навивачка група припаѓаат!
НЕМОЖЕШ ДА КОНТРОЛИРАШ НИКОЈ!... и да те прашам нешто го тепале 10 души ако не го направел тоа он ке бил во болница и сеа што??? не е за оправдување ни едното ни другото ама се случило... само тоа дете да оздрави што е можно побрзо тоа е најважно сега!

M

marko 1996

Гостин
Као што ми кажаа мене ЦПБ ве нападнале пред сала сте се разбегале , а ја ко што видов пред универзална и тоа што го видов на тв од фемили може за нијанса ЦПБ беа повеќе , тој од орце од Ф.А ке го јаде на велико верувајте ако биде барем 1 ден у орце дома нема да го препознаат , иначе тој што е избоден е навивач на ЦПБ и овој од ЦПБ му отишол му рекол дај шалот( фемили) и овој го забуткал нешто се зарчкале извадил нож и го збрцал , САМО ПИЧКИ БОДАТ!

FamilyAerodrom

1996/97
Член од
2 февруари 2009
Мислења
283
Поени од реакции
7
Као што ми кажаа мене ЦПБ ве нападнале пред сала сте се разбегале , а ја ко што видов пред универзална и тоа што го видов на тв од фемили може за нијанса ЦПБ беа повеќе , тој од орце од Ф.А ке го јаде на велико верувајте ако биде барем 1 ден у орце дома нема да го препознаат , иначе тој што е избоден е навивач на ЦПБ и овој од ЦПБ му отишол му рекол дај шалот( фемили) и овој го забуткал нешто се зарчкале извадил нож и го збрцал , САМО ПИЧКИ БОДАТ!
епа добро чим ти кажале...

Член од
4 август 2010
Мислења
154
Поени од реакции
11
Ај чуј ги па пресуди кој е крив!!!!
ти си надлежен за тоа!!!

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Што ти кажале тебе , дај среди се . Кој кого нпаднал пред сала ?? Што те лажеле бе

--- надополнето ---

Така беше или ? Ја барам да ги чујам 2те страни :)
Судија да не си што БАРАШ да чуеш

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Доста луѓе од наша страна, зборам навијачки, значи сигурно негде 1500 плус уште 400-500 симпатизери кои си седеа (девојчиња,фамилии итн). Сите карти распродадени за 36 саати. Убаво кортео по кеј почнувајќи од Жабар, доста пиротехника.
Инцидент пред почетокот со полицијата, уапсени од наша страна заради како што викаат тие ``вербални расправии`` ... ова не знам каде во светот се казнува?! Некако се снајдовме и тргна навијање ... песна од почеток до крај, ретки скандирања за разлика од другата страна и нивната ``ќелава пејачка``. Џабе им беше микрофонот кога се нема глас и срце ... да не должам со нив.
Во третата четвртина се извади кореографијата ... ``ПОБЕДА`` под која требаше да стои паролата ``ЗА ПЛАВО-БЕЛАТА СТРАНА НА ГРАДОТ`` а која беше искината од гореспоменатите џандарски говна. Тоа што они скандирале а некои тука го сфаќаат како нешто велеспектакуларно докажува дека слабо се идело по утакмици и се гледале дуели ... а изгледа тој Прилеп и Мајмуни оставиле стварно длабока трага во нивната меморија по она што се случи пред скоро месец дена.

Во последната четвртина мислам дека беше најдобро навијањето, онака како што и треба да биде кога поддршката беше најмногу потребна.

Нашите пароли:
1.Фатени за рачиња молите по сандачиња.
2.Работнички, ``рачунај ти на нив``, и да земеш титула пак ќе бидеш сам, кој ти е крив...
3.Ние сме тука за МЗТ, а вие?
4.14 титули ама понекогаш и 14 гледачи.

Што се однесува до нивните пароли ...

УФилмани форумаши ...

Очигледно на некого му е жал што ради педеризам е шутнат па сега се обидува на разни начини да ги омаловажи оние кои некогаш ги копирал во креациите на застави, во составувањето пароли итн. Изгледа дека уште жали по минатото, а тоа што желно го чека секое дерби и ни го посветува не е ништо ново. Само нека намине некогаш и до Аеродром, нека не го боли стомак баш на ден на дерби. Исто така и за вториот дел од истата парола може да се каже дека тотално го заебал затоа што он е прв да пишува на српска трибина после дерби, а неретко ги омаловажува и Комити, како да не знае дека од таму излегол.

Имаа ЦПБ нешто со кодекси,комплекси ... очигледно превише се слуша Београдски Синдикат па се копираат нивни реплики, а без притоа да се знае дека неколку групи го имаат извадено многу слични пароли на таа.

Се осврнале и на тоа како Работнички е формиран `46, а МЗТ т.е. тогаш КК Скопје `66 ... и дека затоа биле 20 години пред нас! Па добро бе, симпатизери ли сте или навијачи? :) Се знае дека Сервис Кру како претходник на ФА е далеку пред ЦПБ.

Исто викаат нешто за нашата изработка на паролите во стилот дека ќе ни одржат лекција (тој контекст ако добро видов). Епа драги мои, друг пат немојте со аутолак на најлон да чкртате затоа што се разлива ... толку од нивната лекција.

Исто така дека грди фаци навивале за МЗТ :) Видете ја сликата погоре од лепотанот од Гологузица, све се тоа ``градски мангупи``.

Другите мислам не се ни вредни за споменување затоа што освен римата немаат некоја навијачка вредност. Исто така извадија некои дежаву ствари како ``село Аеродром`` или па ``пушти си јутјуб ...`` Изгледа дека последнава им е баксуз, кога и да ја вадат губат, па мислете за нареден пат.

И би се надоврзал на некои спомнувања како во сала имало измешано групи. Значи инцидентот помеѓу Комити и Пирати се деси на неутрална трибина. Тоа дека кај ЦПБ имало шверцери не ме занима, не ни верувам искрено ... сепак да имаше од нив може ќе ги пополнеа ќошовите и врвот од трибината:icon_lol:

Ако има некое прашање изволте, ќе се дообјасниме ... не вртете празни муабети само.

Kajgana Shop

На врв Bottom